Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Генератор на звукови честоти 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Генератор на звукови честоти
Момчета, задачата ми е на протеус ISIS Professional 7.А относно моята специалност аз съм КСТ и никога не съм учил програмиране дори и в гимназията напълно непознато ми е това програмиране.Относно проекта, трябва да направя принципна схема и да напиша кода на асемблер( което за мен е непосилно ) ако има някой който може да ми помогне "от тук от там" ще съм благодарен ако не здраве да е. Да знам че задачата изисква време но ви питам за поне малка помощ.Сигнала няма значение какъв е, просто трябва да изкарва звук и да го зарежда наново след като изминат 4те октави.

Пон Апр 28, 2014 9:42 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Колегата Cekins е казал, всичко най-основно, още повече че може да е на С, с микрочипският компилатор става за макс 2-3 часа дори и до сега нищо да не си правил. Не мога да си представя да си 3-ти курс КСТ и грам код да не можеш да напишеш, след като в повече технически специалности С се учи в 1 семестър на 1-ви курс.

Пон Апр 28, 2014 11:32 am
Профил

Приятел ако знаех да пиша код и да програмирам нямаше да се допитвам до никога и да искам помощ, а и като гледам и другите от моя център 90% от тях не могат да се справят също явно не е само в мен проблема. C ми е преподаван втория семестър на първата година.Кодове никога не съм писал нито в гимназията защото там съм работил само на Crocodil.
П.С. Просто питам за помощ ако няма кой да помогне не е проблем

Пон Апр 28, 2014 5:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Баси - не се сърди, ама като не знаеш, за къв чеп си там - до трети курс трябваше да си се научил... Ако не става - просто не си за там... Няма смисъл да го завършваш това КСТ. Дори не знаеш какво имат предвид колегите под наименованието "код".

Всеки тук може да ти "помогне" - всеки може да ти напише програмата и всеки може да ти направи схемата - ама не е там работата - ако ти го направим, ти какво ще си научил?

Пон Апр 28, 2014 6:11 pm
Профил ICQ
Аватар

hazard написа:
...Сигнала няма значение какъв е, просто трябва да изкарва звук и да го зарежда наново след като изминат 4те октави.

Ако го беше казал в началото - можеше и да не се стига до полемика :)
А с каква скорост и минимална стъпка да се изменя? Само октавите?! Например 100, 200, 400 и 800 херца? И за колко време да стоят?
А виетнамците ни обичат още 8O

Аз се застъпих, щото сега жената взема задочно 2г. за четири и ходи на работа. Уж нищо не знае, пък все шестици докарва. Ама тя цял живот все това е работила, макар само със сходна диплома.

Пон Апр 28, 2014 11:42 pm
Профил
Аватар

Задочното въобще не оправдава в случая - това нещо или го можеш и го правиш или си търсиш друга професия. Да ти го налива някой с канелката в главата - все тая. Навремето КСТ беше "елитна" специалност - кой да е не влизаше там, пък било то и задочно. Сега кво - стигнал 3-ти курс пък не знае какво е код и една супер елементарна задача не може да си реши - а се предполага че щом са му я дали задачата, значи тоя материал е минат някакси. Айде, да беше питал за някакви насоки - добре, ама той иска всичко някой друг да му го свърши.

Между другото в Proton IDE (моля сега бейсикомразците да не влизат в полемики), протеуса го има като адон а самия бейсик направо си има команда SOUND Pin, [ Note,Duration {,Note,Duration...} ].

"Кода" ще стане 20-тина реда. Как ще го обяснява вече е друг въпрос.

Вто Апр 29, 2014 8:48 am
Профил ICQ

bongo_x2 няма значение просто да изкара 4 октави.Cekins Благодаря ти за отделеното време приятел, но пак ти казвам не съм единствения от моя курс който не може да си направи задачата поради простата причина че не съм учил програмиране в гимназията, а тук ни бутнаха всичкия материал за няма месец.Относно моята специалност не мисля че ще се занимавам с Протеус или със С просто искам да си взема изпита дори със 3 да е.Не знам защо се засегна толкова че искам помощ ..

Вто Апр 29, 2014 8:58 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

bongo_x2 написа:
Аз се застъпих, щото сега жената взема задочно 2г. за четири и ходи на работа. Уж нищо не знае, пък все шестици докарва. Ама тя цял живот все това е работила, макар само със сходна диплома.

Учих задочно в русенският университет. На изпит по автоматизация трябваше да упростим едно логическо уравнение и да направим диаграма с релета за ПЛЦ и да пишем що е то ПЛЦ. И.... всички си взеха изпита освен мен :D Е и аз де, ама с 3. В уравнението имаше нещо от рода Х * Х черта * още нещо, на което му казах, че ще нарисувам едно невключено реле от мен да мине. Продължавам да твърдя, че рзултата от функцията е 0, ама продесора не е съгласен. Трябвало да упростя функцията (което и направих), ама не чак толкова...

Та аномалии с оценките си ги има, девойките обикновено са отличнички :D

ПП: Иначе и аз постоянно си търсих, кой да ми напише курсовите работи. Ама то каквото повикало такова се обадило. Влиза преподавателя подхвърля ми една флашка и казва "Копирайте си еди кои си 4 файла и всеки да напише по една курсова работа по една от темите". И с това се приключва преподаването му, а повечето от нас са пропътували 300-400км за да отидат на лекции... ми на една позната и форварнах файловете и и дадох "заданието". После имаше наглостта преподавателя да има и забележки :evil:

ПП: Още не съм завършил семестриално, че имам още 3-4 курсови задачи. Ако има кандидати да "помагат", ще пиша една писмо до вуза да ми изпратят заданията, че вече и не помня какво не съм написал :D

Последна промяна Vesko на Вто Апр 29, 2014 9:13 am, променена общо 1 път

Вто Апр 29, 2014 9:10 am
Профил
Аватар

Въобще не съм се засегнал - аз като се опитвах да бъда студент, в КСТ се влизаше почти само с маскимален бал +/- 1 а понякога трябваше и още нещо. Ако нямаш протеус, прочети тази тема : http://www.picbasic.ru/forum/5-1302?s=ppi - има няколко линка към последните версии на протона с хапче. Изтегли си ги, инсталирай си ги и разгледай хелповете - вътре има примерчета (дори и конкретно за командата дето я писах по горе) - даже това дето ти трябва е почти готово написано. Може да се наложи да сглобиш няколко примерчета за да се получи. Но идеята е ти да си го направиш. И тая приказка "това няма да ми трябва" я забрави - след 10 години ще си викаш "баси - като ни караха да го учим тва, аз блях".... От това дето го учиш единствено предмета "философия" или "психология" (не знам кво сте имали точно) няма да ти трябва кой знае колко.

Вто Апр 29, 2014 9:12 am
Профил ICQ

Izvinqvam se za latinica, no telefona mi nqma bulgarski.
Molq vi otnovo za pomosht sled 3 dni imam popravka ako nqkoi moje da mi pomogne da pishe imam nqkakva chast ot shemata no iska i kod s koito da zaraboti shemata >.< molq vi pomagaite
Blagodarq.

Нед Юни 22, 2014 6:50 pm
Профил

Пусни си тема в Обяви и пиши колко плащаш.

Нед Юни 22, 2014 9:45 pm
Профил

Добър ден! Имам схема и код, но имам лек проблем с кода ако някой иска да помогне за 5-10 минути да пише.

Прикачени файлове:
problem.jpg
problem.jpg [ 254.39 KiB | Прегледано 4099 пъти ]
Нед Юни 29, 2014 2:08 pm
Профил
Аватар

А - това вече е друга работа - от тука на сетне някой може и да помогне. Сега дай да ти видим схемата, пусни си кода както трябва (има си таг-че за "код" като цитат) и кажи какъв ти е проблема.

Нед Юни 29, 2014 4:00 pm
Профил ICQ

ето я и схемата нямам идея защо не се получава

Прикачени файлове:
shema.jpg
shema.jpg [ 454.1 KiB | Прегледано 4080 пъти ]
Нед Юни 29, 2014 5:06 pm
Профил

Оправих проблема, добавих един осцилоскоп, но не ми изкарва звук като натискам бутоните, а това ще е достатъчно да ме скъса

Нед Юни 29, 2014 5:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща