Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Мъж в Плевенско запали къщата си, за да дойде линейка:

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-lineyka-16943904

Съб Юни 28, 2014 1:20 am
Профил

Ами да ти кажа не виждам нещо кой зане колко чудно, в смисъл виждал съм подобни неща, на нашата застава едно време на два пъти отнася кльона, пак така, повечко дъжд, водата се стича по деретата събира се в ниското. Случвало ми се е поточе има няма 2 м широко да става по 10 м широко и да пълни цялото дере по което върви, а имай в предвид че в малко търново раьона е доста пресечен, с много дерета, и много рекички, т.е. водосборния на всяко дере не е много голям.
А за другите възможности, ако това е било 6х10 река и се е движело с 2 м/с, това са 120 куб/сек, това е много вода, страшно много.

Съб Юни 28, 2014 1:29 am
Профил

woody написа:
Мъж в Плевенско запали къщата си, за да дойде линейка:

http://dnes.dir.bg/news/pozhar-lineyka-16943904

Ами тук никой нищо не може да направи, без телефон ... има такива навсякъде, но друго е по интересно, бързата помощ в Румъния, то ще има репортаж по bTV. Там се краде, много се краде, обаче се и прави, колегите от Румъния бият и Русия по продажби на същото което тук едвам успяваме да намерим клиенти, а те го продават масово. Просто държавата е сложила правила и изисквания и ето резултати, може да са платили скъпо, да е откраднато, но в крайна сметка линейка до 8 мин от обаждането ... и то нова и оборудвана.

Съб Юни 28, 2014 1:35 am
Профил
Аватар

raven_feather написа:
Ето го видеото
https://www.youtube.com/watch?v=jphc1LhOSb8
Интересно, че няколко километра преди къщите в дерето нивото на водата е доста високо.

Това видео е с много висока художествена и доказателствена стойност. Сульо и пульо взима камера и ходи да снима и ръси акъл на поразия. Полицайте го набнлюдавали - смях. "Военните мълчат" - по-голям смях. "Водата е шурнала от тук" - най-голям смях. Тия до един са експерти по бедствия и аварии :prayer: :prayer: :prayer: :D :D :D

Съб Юни 28, 2014 9:05 am
Профил

Нищо не разбираш ти колега, нищо ... там военните са направили контакт с кораба майка, заплашили ги първо с полицаите, налиги видя къде обикалят, после им поставили ултиматум, или свалят всички златни бидета от кораба или ще вдигнат миговете и ще ги свалят ... и те тогава е започнало всичко, от кораба майка са смяли и плакали и те ти на потоп, накрая изпуснали и танка с отходните води....

п.с. ако и как може такива неща да не знаеш, ако и бойните изкуства така ги разбираш лондончанчето ще те спука от бой :D

Съб Юни 28, 2014 11:59 am
Профил
Аватар

А бе факт си е: в началото на дерето гората е изсечена, а самото дере - неподдържано.
Значи инженера с първото видео е бил прав, а на половината Аспарухово не му е там мястото.

Съб Юни 28, 2014 12:08 pm
Профил

Това е основния проблем, това е вина на всички НДСВ, БСП, ГЕРБ но и на народа. Народа не гласува и прави циганските гласове важни, при това положение всички ги толерират, могат да не плаат ток и вода, могат да строят незаконно, да получават социални помощи без да са работили един ден, престъпленията им се разминават ...
Другата истина е че там може да са били циганите, но не навсякъде те ги вършат тия работи.

Съб Юни 28, 2014 12:19 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
п.с. ако и как може такива неща да не знаеш, ако и бойните изкуства така ги разбираш лондончанчето ще те спука от бой :D

Е... аз чакам да ме спука ама на, не ще. Явно и той тактически ще изчаква 20~30 годинки... да одъртея, пък ще ме почва :D

Съб Юни 28, 2014 3:59 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

С това видео българската разследваща журналистика направи мощна крачка напред :) :)

но все пак такива филмчета са полезни...

Съб Юни 28, 2014 4:41 pm
Профил
Аватар

Ама той никъде не се пише за журналист - ако те дразнят коментариите му ги игнорираш или натискаш мутето.
Обаче камерата е политически независима и не лъже. Щото аз преди това се бях разходил с гугъла и видях доста залесено, ама то от връо се почнало...

Ей този инджинер имах впредвид:
ike написа:
Една от възможните причини: https://www.youtube.com/watch?v=rqHmUuRaG5U
Както и това, че ромите за изсекли гората.

Съб Юни 28, 2014 6:02 pm
Профил
Аватар

Интересна (поне за мен) статия за легално индустриално отглеждане на коноп

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/06/24/ ... rihuanata/

Нед Юни 29, 2014 10:31 am
Профил

Ами да, това е така, у нашенско до преди 20-на години още се намираха конопени въжета, здрави и неразтегливи, имаше и други продукти, но някак изведнъж изчезнаха.
Във САЩ в моента това е нова ниша за бзнес, и то с доста голяма печалба. От скоро го разрешиха за отлеждане в Невада и в моемнта се правят оранжерии.
В БГ винаги е можело да се отглежда, и не само коноп, също и мак, и други от които се произвеждат опиати, но винаги е било със специално разрешение и под контрол.

Нед Юни 29, 2014 11:39 am
Профил

ToHu написа:
Ами да, това е така, у нашенско до преди 20-на години още се намираха конопени въжета, здрави и неразтегливи, имаше и други продукти, но някак изведнъж изчезнаха.

Сега имаш сезали и чували от найлон произведени в Китай. Като свърши петрола, пак ще минем на конопени въжета. При това не е задължително да е сорта коноп с високо съдържание на наркотичното масло.

Нед Юни 29, 2014 3:12 pm
Профил
Аватар

А не мога да разбера какъв е проблема - той тоя коноп дето расте по наште земи е толкова наркотик колкото аз съм космонавт. Просто си е най-обикновен плевел. Друг е въпроса как се доказва, че това дето си засадил си е коноп а не канабис. Маково семе пък внасяме от къде ли не. И съм сигурен, че в последния месец почти всеки е ял такова.

Нед Юни 29, 2014 4:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Значи конопа/канабиса си е баш същия, но само женските растения стават за друсане. Ако го имаш в двора, без значение какъв е гориш, и ходи доказвай, че нямаш сестра.

Нед Юни 29, 2014 4:14 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319 ... 1075  Следваща