Отговори на тема  [ 140 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
Банковата ни система 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Какво става с ПИБ?
Не мога да разбера в тая държава малоумни ли живеят що ли, има закон който защитава влогове до 100 к, какъв им е зора и кой какво ще го отнесе. Хората ме учудват, плати ли са комисионна по тегленето на парите, изгубили са си лихвите, а съм сигурен че днес и вчера никой не е успял да внесе пари, т.е. следващите 3-5 дни ще има ужасно много обири по домовете и мног хор аще изпищят ... защо ... защото не разбират простия израз защитен влог .....

Пет Юни 27, 2014 6:16 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Не мога да разбера в тая държава малоумни ли живеят що ли, има закон който защитава влогове до 100 к, какъв им е зора и кой какво ще го отнесе. Хората ме учудват, плати ли са комисионна по тегленето на парите, изгубили са си лихвите, а съм сигурен че днес и вчера никой не е успял да внесе пари, т.е. следващите 3-5 дни ще има ужасно много обири по домовете и мног хор аще изпищят ... защо ... защото не разбират простия израз защитен влог .....

Както казах, заслужават си го. :)

Пет Юни 27, 2014 6:27 pm
Профил

Така е, ПИБ може да са изплатили 800 млн, но само тия два дни печалбата им е поне 6 млн, само от такси и дължими лихви, те проблем с ликвидноста никога са нямали, а и както стана ясно БНБ е твърдо зад тях, предполагам както и предния път всичко ще мине и замине и ще излязат на + от цялата история .. за втори път. Гриша Ганчев и той много интересно изказване е направил. Мен това което ми направи впечатление е че покрай клоновете които минах на опашакат бяха все млади хора, видимо под 30, чудно какви пък спестявния имат тези млади хора, ходят да се редят на опашка за да си спестят 2-те хил лева .... то от тия младите е по логично повечето да са кредитополучатели от колкото вложители, та това за платените групи може и да е истина.
п.с. сега като се замисля, на външен виж ми изглеждаха като ония които се купчеха пред парламента, може би ако тогава бяха сгазил 1000 днес щяха да са с 1000 по-малко пред банките.

Пет Юни 27, 2014 6:38 pm
Профил
Ранг: Почетен член

Днес ми направи впечатление че пред доста банки имаше опашки (все млади хора) - така че може слуховете че е плащано на хора да се редят да се окажат верни...

Наистина се възхищавам на координацията и на всеобхватността на тези кампании! Много са добри!

Пет Юни 27, 2014 6:44 pm
Профил
Аватар

аз пък чета и не вярвам на ушите си.
тоя, откак се върна от щатите, нещо съвсем изтрещя.

не харесвам цеко, задето взе лифтовете на витоша и ги спря, за да накара софиянци да ходят в банско.
въпреки това, не мисля, че банковата криза е заради ниското доверие в банките.

ниско е доверието в политиците и системата като цяло. в увереността на хората, че каквото и да се случи никой няма да ги защити. дали ще е наводнение, земетресение или банко-тресение, давещите се ще бъдат оставени да се удавят. определени хора и кръгове ще си лапнат порциите и потоците, другите ще рипат драматично, ще разиграват театри и циркове, че да обърнат палачинка и да дойдат (пак) те да лапкат. преди години играеха театрото с по-голямо актьорско майсторство и патос, та народа не разбираше съвсем какви ги вършат избранниците му. сега вече сме на ниво театрален кръжок от читалището в циганската махала. все учЕни - магистри, доктори на науките. накой да е виждал мангал с очила?

организаторите на цирка са на път да сключат картелно споразумение. всички основни кланове са представени.

как хората да им вярват?

Пет Юни 27, 2014 7:48 pm
Профил

За лифтовете на София не е така, за тамимаше подготвена доста сериозна инвестици, одобрени проекти и всичко останало, спря ги защото се запънаха като магаре на лед заради 20 протестиращи пубера, затова и те спряха лифтовете, не е заради Банско, то там няма място за Софиянци, не знам дали знаеш но Юлен лимитира картите защото зоната се препълва и почва да става опасно, тая година след някои разширения трябваше да е малко по добре, но то пък сняг нямаше :). Идеята на Витоша беше не да насочи клеинти към Банско а напротив, да поеме тези от София които нямаха време да ходят там, както и да привлече нови, обаче това с тая инфраструктура е зор.

Иначе, заема от 5-6 млрд .. не ти ли се струва логично, той се кани да идва на власт, ако няма пари за какво да идва на власт ...

Пет Юни 27, 2014 7:55 pm
Профил
Аватар

В България живеем не в държава а в някъкъв безумен цирк.
Тони хората помнят 97г. И затова са се юрнали като стадо. Голямата полза като ти ги върнат тези 100к като са се обезценили на 100 стотинки. И много добре знаят колко струват законите. :?

Да това си е добре обмислена атака. Но като изпуснеш духа от бутилката не се знае докъде ще се стигне...

Май вече наистина е време да стягаме куфарите.. :x .

Пет Юни 27, 2014 8:03 pm
Профил ICQ

Абе няма как, има няколко фактора които хората забравят, ние още сме във валутен борд, за каква обезценка говорим, 97 всичко беше дирижирано на местно ниво. В момента колкото и да се опитват, тази девалвация на лева от 97 не може да стане, може много хора да си изгубят бизнеса, може да не останат Български банки, и хора да останат на улицата, но нека не се залъгваме, в България има ужасно много чужди интереси, и те не са в посока българина да изгуби спестявания и пари. Може да ни искат бедни, но не и просяци, та колкото и местните да се пробват, това от 97 се постига трудно, чуждия интерес малк оили много контролира. Повярвай заем от 4-5 млрд ще ни го дадът преди да сме го поискали, просто интересите са такива.

Тъпо е че се допуска да се случват подобни неща, вярно че няма такива закони никъде другаде май, но на нас ни трябв аи закон който да защитава банките, не само вложителите. Техните пари нека са защитени, но и банките трябва да са защитени срещу такива панически реакции като днешните. От цялата работа ще спечелят чейндж бюрата, защото много хроа обръщат във евро, някои от западните банки, ако има влогове с тия пари е нормално да са там а не в ддругите Български, и евентуално ще спечели ПИБ ако съумее да изплати безпроблемно на всички вложители, а за момента в това няма пробелм и не с еочаква да има. Фактите от 2008 са около 1.8 млрд изтеглени, голяма част от тях до месец отново депозирани, но вече с изгубена лихва ... не знам кое им е по важно, печалбата която реализират в момента или да върнат вложителите, но спокойно биха могли да предложат на всички вложители да им запазят лихвата ако си върнат парите по влоговете до месец, това чисто технически би било доста трудно, но пък маркетингово и имиджово ще е много добър ход.

Пет Юни 27, 2014 8:13 pm
Профил
Аватар

Не бойте се, законът ще ни защити:
http://www.standartnews.com/balgariya-p ... 43651.html
Този е бил много лош чичко-рецидивист, затова е отнесъл по седмица пандиз на кебапче с кюфтенце.
Банкерите ако им сметнат 97-ма за рецидив: като нищо ще отнесат по ден за банка условно!

Пет Юни 27, 2014 8:54 pm
Профил
Аватар

какви обезценки на праи като има валутен борд? 100 000 евро са си 100 000 евро а лева е твърдо закачен към еврото? хайде стига глупости

Пет Юни 27, 2014 9:09 pm
Профил

С тая подробност, че от 2-3 години прикват как валутният борд спира развитието на икономиката и само разни хора разправят как щели да го махнат. И както всички знаем къде живеем - в абсурдистан - страната на неограничените невъзможности - като нищо ще се събудим без валутен борд и с курс 20 лева/евро.
Народа остана без пари но не и бе имоти.Тези имоти е крайно време да преминат в ръцете на който трябва. Не може народа да се скатава имайки жилище и да не работи. Трябва гърч до дупка, а когато си под наем бачкш.

Пет Юни 27, 2014 10:44 pm
Профил

Абе психозата е нещо страшно, говоря с познати и не е истина какво чувам, руснаци, американци, южен поток бил проблема ... хората не вярват на нищо освен на глупостите, това не е добре, дано до понеделник им мине. Принципно южен поток е единственото което може да има общо, не за друго, но ако ПИБ са осигурили банковата гаранция която КТБ не можа да осигури то това е ядосало доста хора, това беше единственият шанс подписания договор да не влезе в сила, ако не се внесе банкова гаранция. Иначе газопровод ще има който каквото и да говори, нали някой не се заблуждава че OMV ще подпишат в Австрия и няма да се случи ... много наивно.

ПИФ това за народа съм абсолютно съгласен, ти го казваш с ирония, но аз го казвам абсолютно сериозно, без собствено жилище българина ще се научи и да работи, и да носи отговорност, и да си цени работата и да уважава този за който работи.

Пет Юни 27, 2014 10:47 pm
Профил

Тонка, ти си рядко зле, честно! Що не емигрираш в северна корея, сигурен съм че ще те направят директор на концентрационен лагер, а и още повече съм сигурен че ще хареса:) Скоро не бях "срещал" такъв хомофоб дебил.
П.с. преди да се изказваш за гарантирането на влогове направи си труда да прочетеш закона, с две думи - при хипер инфлация всички го духат, независимо дали влога ти е бил левове или във валута.

Пет Юни 27, 2014 11:07 pm
Профил
Аватар

А бе и в "Занзибар" имат къщи на по няколко ката, пък работят. Ама там политиците като крадат пущат и на народа, за да кажат после "заедно ги ядохме".
Тук го докараха до "и да работиш - пак ще те ошушкаме"...

И законността ни е супер:
- три месеца строг затвор за кебапчета под 12лв ( цък например) защото бил опасен рецидивист, всеки ден огладнявал! Отървал се леко само защото си признал.
- 12г. затвор за милион и половина лева - мнооого строго, защото не си признал къде е мангиза ( цък )
- осъден за фалит на банки и държава - няма цък

Последна промяна bongo_x2 на Пет Юни 27, 2014 11:39 pm, променена общо 1 път

Пет Юни 27, 2014 11:24 pm
Профил

Аз знам закона, кой ти е говорил за хипер инфлация, вземи чети какво съм писал. Хипер инфлация е нещо което за да стане първо трябва да излезем от валутен борд, и второ някой трябва да ни го позволи. 97-ма интереси нямаше, в момента има много, чужди, големи, корпоративни, тези корпорации пишат закони на ниво европа, мислиш ли че ще си оставят овцете да измрат за да няма кого да стригат и доят ... това са инвестиции които се защитават, да не мислиш че наливаха пари в гърция за нечии черни очи ....

А за другото, проблема си е лично твой, това е моето мнение и то е съвсем сериозно, твърде много са ни прескоците в развитието, там ни е проблема, не сме си изживяли големи периоди, затова и сме така странно развити. Докато в тая държава има хора които казват по добре да не работя от колкото да работя за 500 лв, или ами все ми е тая, все ще си намеря работа .. винаги ще ми е такова мнението. Който не му харесва си е негов проблем. И понеже аз не казвам че имотите трябва д абъдат национализирани, най-лесния начин е да се сложат едни големи данъци, всеки да си прави сметка дали да има жилище или да живее под наем, след 30-40 години, като се промени населението и мисленето нещатат могат да се върнат в нормалното.
Ясно е че това никой няма да го направи, не е европейски ... само не знам кога на народа ще му дойде акъла.

Пет Юни 27, 2014 11:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 140 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща