Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Газ пропан-бутан - цена - ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Газ пропан-бутан - цена - ?
Ами и за малките не знам, аз зареждам 20 кг бутилка, то си е като автомобилна, но я зареждат на кг, ебеш ли мама му.

Нед Юни 22, 2014 1:12 pm
Профил
Аватар

Да бе - точно - или не са ги подгонили тия дето зареждаш от тях или самите те не знаят. Тука в Разград единствена станция която легално зарежда бутилки е точно тази която преди две години се подпали цистерната с която я зареждаха и след инцидента като я пуснаха, вече всичко е по книга. Ходих един път да зареждам от там (когато гръмна китайския ресторант в София) и тогава ми омърмориха света че не им било позволено да пълнят големи бутилки ама щели да ми направят компромис - сложи бутилката и на всеки 3 килограма пуска касова бележка, тарира везната и пак пълни 3 кг. И така 5 пъти...

Нед Юни 22, 2014 1:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Хм, тук у софето зареждам бутилката на газ-станция за коли. Теглилка няма. А самата газ-станция не е толкова забутана, а и от улицата се вижда какво се зарежда. Не отказват по всяко време на денонощето. То тя си е денонощна, де. Ама страхове нямам, защото винаги зареждам при празна бутилка (изключая боклука вътре).

Нед Юни 22, 2014 2:20 pm
Профил
Аватар

Е то естествено че има и "безстрашни" газаджии :) Явно не са ги глобявали досега и не се крият. Тия пистолети дето ги ползват, в повечето случаи са нелегални. Аз където зареждам си го крият в една шахта отстрани. Не зареждат на кой да е. Естествено че и всеки иска да си зарежда от там щото вижда че цената е с 30% надолу от обменните бутилки или от лицензираните за битови бутилки. А газаджиите що да си изтърват клиенти дето даже пълнят по повече от някой дето си пълнят по 5 лв. в колите... Тука в Разград повечето имат скрити пистолети някъде - ама като не те познава и се прави на гугушка. Тоя дето аз зареждам ми е комшия и се познаваме отдавна, та не ме връща по принцип ама колегата му от време на време се дърпа. А и понякога пък пистолета им се счупва и тогава пак се принуждавам да сипвам по 3 лв. килото.

Нед Юни 22, 2014 2:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мии аз точно заради запечатаната бутилка държа на обмена, не че не знам къде се пълни. Ама пак не мога да се ориентирам: купена голяма бутилка с нормални пари за газ ме изкарва 6 месеца и после сменена с по-малка за 1.5 повече пари за газ ме изкарва три месеца - това ако не е мафия на наш гръб...?!

Днес питах комшията-таксиджия и той като вас:
- Що субсидираш Доган? Всички пълначки са негови! Отиваш на въпросната бензиностанция и пълниш.

Да ама в гръчко за над 13кг газ плащах 20на евра и ме изкарваше около 6 месеца. Бутилката беше минала през всички контроли и защити. Там газта си е по-скъпа по дефиниция, обаче вече излиза обратното - 30лв за три месеца - ???
Е, трябва да се разчуе и провери!

Нед Юни 22, 2014 4:11 pm
Профил

Абе бонго, проверена, моля ти се, виждам ги как и какво проверяват, всичко е по проформа и от тука, или поне тука не се правят че скатават, там ти обесняват как всичко се прави както трбява, вземат ти таквиа пари а всъщност ....
Иначе, аз нямам шанс за обмен, или поне не знам къде правят обмен на такива бутилки. Тя не е със накрайник като за домашна / битова инсталация съответно това дето го има в Шел не става, иначе това ни беше първата мисъл, за резака примерно си караме със шелски бутилки. Не съм проучвал кой какво и къде, тиа ги намерихме близо и ни вършат работа, изглежда да са леглани, поне всичко изглечда че им е наред. Не зареждат колкото дойде, тарират си като приспадат теглото на бутилката, сега колко вода има това е друг въпрос, ама не е много , то се усеща. А тия вишки си папат, особенно голямата една бутилка не мое откара седмица, тя не знам дали и 4 дни може та си зареждаме редовно.
С оглед че е в малък град, то дори е в едно кварталче което си е направо село, може и да не им е наред всичко ама няма голям избор.

Нед Юни 22, 2014 4:37 pm
Профил
Аватар

Тони - като бях в Лясковец, бяхме комшии с централния логистичен център на Еконт - те имат два мотокара на газ и техните бутилки бяха някакви странни - не съм оглеждал какви накрайници имаха ама не бяха стандартните май. Едни оранжеви на цвят и сякаш това оранжевото беше май няква гума. Та на тях им носеха обменни бутилки от Русе... Камиончето иначе си разнася и нормални бутилки. Явно обаче имат и от тия оранжевите и като си заръчат им ноят.

Нед Юни 22, 2014 5:42 pm
Профил ICQ

Е те нашите са такива, като на мотокар, в САЩ са доста популярни за такъв тип техника.

Нед Юни 22, 2014 5:58 pm
Профил
Аватар

Ами значи все пак има фирми които се занимават с обменни и на такива - за съжаление не помня коя беше фирмата а и Русе ми се струва че ще ти е далечко.

Нед Юни 22, 2014 6:35 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2