| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: 262kHz усилвател/приемник
ясно колко е бил печеливш патента - Expired due to failure to pay maintenance fee / Effective date: 20050703 Иначе доста са го споменавали, но щом Филипс и някакво отроче на НАСА още го прозивеждат и продават, значи има и други патенти
|
| Съб Юни 21, 2014 11:57 am |
|
 |
|
Pif
|
От медицинска гледа точка това хапче няма никакъв смисъл. Хората мерят температура в ануса, повърхностна под мишниците и на мозъка в ушите. В кардиологията се мери и на крайниците за да се прецени дали сърцето изпомпа кръв ефективно. Тая работа дето спортиста щял да умре от ниска или висока температура е пълна глупост. Много преди да припадне мускулите му ще спрът да функционират. Мозъка също ще си забави реакциите до толкова, че да спре да движи мускулите. А туй дето някой произвежда безмислени глупости не ги прави по-смислени. И киселинност няма смисъл да се мери в стомаха. То се знае колко е. Там е гмеч от киселина, амилаза и всякакви микроби. Пиеш малко вода - разрежда се, стоиш гладен - вдига се, гледаш как някой яде - текват ти лигите - стомаха се пълни с амилаза от слюнката. Технически е лесно да се приемат килохерци. Няма никаква философия. И за цифрова и за аналогова модулация. Въпроса е дали има смисъл да се прави такъв приемник.
|
| Съб Юни 21, 2014 12:25 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Май повечето хора по-биха се навили да глътнат едно голямо хапче и после да го изсерат, отколкото да им се мушне нещо отзад.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Юни 21, 2014 1:46 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да, ама само хората 
|
| Съб Юни 21, 2014 2:04 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
bongo_x2, ти започна да си говориш сам ли, бре 
|
| Съб Юни 21, 2014 4:15 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
яко, @desert_leo ще ме умориш от смях @pif - разбрах, и спирам да се занимавам с простотии. ако ми хрумне някаква лесна идея за малък приемник, му я запращам на тоя човек и толкова. иначе наистина е пълно с неща които изглеждат като пълни безмислици - доста често са, но понякога излиза и нещо от което има полза, нищо че е очевадно безмислено - зависи от влака и пътниците...
|
| Съб Юни 21, 2014 6:52 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5678 Местоположение: София
|
Че и си отговаря... 
|
| Съб Юни 21, 2014 8:49 pm |
|
 |
|
Pif
|
Груби, може да се направи както аналогов приемник атака и цифров. И за двата вида модулация. Технически проблеми няма. Лесно е. Ако може да се направи някакъв бизнес от това - супер. Будали колкото искаш. Пример машинките за икономия на ток с кондензатор и светодиодче вътре. Както и такива за икономия на бензин - в запаката. Лично за мен не е някакво предизвикателство и не бих седнал като хоби да го правя. Ако ти е интересно - вземи един хапче, разглоби го, подай му захранване и поизмери какво излъчва. Можеш да пробваш да приемеш сигнала с феритна антена или с по-голяма бобина. Филтри от 2-3 ред с 1 операционен ти стигат. Ти нямаш 10 хапчета на много близки честоти в един и същи стомах за да ти трябват хетеродини да селектираш много тясна лента. Ако ти се забавлява - дерзай. Ще даваме акъл. Ако искаш да го направим на бизнес - пак става. Отдавна ми е мерак да направя многоканалко ЕКГ за смартфон. Виж ако ти се прави такова - веднага. Просто това ще е устройство което ще е полезно на някой. Ще има реално медицинско приложение. Дори съм навит да направим и приемник за пилкам - хапчето с камера. И от него има полза.
|
| Съб Юни 21, 2014 9:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе ако ви мързи колкото мен, пък имате огромно количество досадна и трудноосъществима работа, планирана от жени, ще сте благодарни ако само си говорите  Иначе: наличието на модулация променя мнението ми - може и хетеродин. Ама да знайте за други подобни: най-лесно е с антена в трептящ кръг, сорсов повторител и после - действайте.
|
| Съб Юни 21, 2014 9:42 pm |
|
 |
|
Grubi
|
@Pif - напълно съм съгласен, ако се отвори такава възможност за развой ще свиркам И все пак... хапчето явно го ползват и за полезни работи, виж видео примерите отдясно - Формула 1 и т.н.. разбира се това е комбинация и с други сензори. нямам достъп до тия неща, засега само ме питат други хора които са ги виждали или използвали някога. Филипс са имали същата система, но са спрели да я прозивеждат. http://www.bmedical.com.au/shop/activit ... m-ID85.htm
|
| Пон Юни 23, 2014 11:14 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Незнам за какви хапчета говорите, жената гълта една камера с размерите на хапче за да се разгледа целият храносмилателен тракт  защото през устата се стига донякъде, отзад пак донякъде. Е верно беше в университетска болница в Лондон, ама все пак тези неща не са от вчера
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Сря Юни 25, 2014 6:00 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ясно е, че не са от вчера - въпроса е колко са масови и каква е ползвата от тях  а хапчетата, особено ако са натъпкани с батерии и камери, е добре да излизат - май четох че рекорда държал някакъв в който хапчето се мотало 5 години
|
| Пет Юни 27, 2014 4:22 pm |
|
|