Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Проблем с Wi Fi рутър 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Проблем с Wi Fi рутър
Абе то вариации по въпроса сигурно има много. Аз съм виждал схема само с трансили(двупосочни).За 10/100 по един между кабелите на двете линии и по един на всяка линия към земя. Ама трябва на всеки край на кабела да има такава защита. Все пак се продават готови такива за по 5 лв. Имат си кутийка с женска букса, кабелче 15-тина см. с мъжко RJ и кабел за заземление. Дето ще се хабиш да го правиш - върви до Елимекса и си купи - те имат някво тяхно производство.

Пет Юни 20, 2014 8:32 pm
Профил ICQ

Нямате си на идея, на колко места съм виждал такива кутийки с защита, а кабелчето за защита си виси ей така(като украшение) не свързано.

Пет Юни 20, 2014 8:42 pm
Профил

Повечето готови не стават за нищо ако ще и собствено земно им сложи, а една част от тях скапват и връзката. Читавите протектори не са по 5 лв.
Друго много важно, тоя стандарт не е мислен да обикаля полето и лозята, не е правне да връзваш комбайна и браната а да компютрите в офиса. Интересно че индустриално навлиза, верно позлват се съвсем други кабели /или поне така трябва да бъде/, конектори, всичко е в тръби и затворени канали /или така трябва да бъде/ има адекватни защити .... но това не е мислено и правено за там. Има оптика, това и е идеята, колкото и да се защитаваш все има риск.
Има добри защити, цената е по 40-50 евра за etehrnet версиите, за такова не съм ги позлвал, нискоскоростни комуникации защитавам и що годе проблеми съм нямал .. не броим случая в който ни захранват с две фази вместо фаза и нула :)

Пет Юни 20, 2014 9:20 pm
Профил

Cekins написа:
... Той може да помогне на адаптера евентуално и то ако адаптера е имплсен...
...И как точно по 800 метра жица получаваш нет? То трябва да има поне 2-3 репитъра по линията или просто си някъв голям късметлия с някакъв нечувано добър кабел.

Импулсно си е адаптерчето , пък жицата влиза в разни табълца качени по дърветата :) , та сигурно там са скрили нещо различно от кабел... Като разгледах рутъра от долу, баш до LAN буксата си имаше опушено...На входа си тия у-ва май имат галванично разделяне, трафче нещо ?
Благодаря за схемите и мненията :)

Пон Юни 23, 2014 2:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами максимално нарядко са наслагали някакви елементарни суичове (репитъри един вид). Мрежата така или иначе си има трафчета и е галванично разделена по принцип но вероятно POE-то не е главанично разделено.

Мен ако питаш, говори с доставчика си и го накарай да ти опънат една оптика. Така и за тебе ще е по добре и за тях ще излезе по евтино във времето. Те като сменят за тяхна сметка 5-6 суича и сами ще достигнат до тоя извод в крайна сметка. Както казваш 800 метра, в най-лошия случай трябва да има 4-5 такива табълца, като във всяко да има суич и пое. По принцип 100 метра е нормалния максимум, което ще рече, че принципно трябва да има 7 табълца до тебе.

Пон Юни 23, 2014 9:09 pm
Профил ICQ
Аватар

+1 за оптиката.
Кабелите вече са поносимо евтини. Медиа конверторите и те.

Аз съм на оптика от 5 години сигурно... Друго нещо си е.

Вто Юли 08, 2014 12:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2