|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Бе мен не ми дреме особенно за КТБ, проблема е, че преди да бъде купена, вероятно ще бъде "спасена"... Както спасявахме Кремиковци, БДЖ и т.н... Ако я искат руснаците, да си я купуват в едно с дълговете и лошите кредити и толкова. Ама май друга им е идеята...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 20, 2014 7:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Мммм това зависи от много неща, най-вече колко е силен интереса да бъде купена. Иначе държавата ще не ще трябва да изплати заитените влогове, а те няма да са малко. Въпроса е дали няма да се реши че продавайки я на някого спасението може да е по-евтино, т.е. обезспечението на защитените влогове.
|
| Пет Юни 20, 2014 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Тя банката хубаво .. а във Варна нещо ги удави, то верно че повечето не са хора ама ...
|
| Пет Юни 20, 2014 8:42 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Една от възможните причини: https://www.youtube.com/watch?v=rqHmUuRaG5UКакто и това, че ромите за изсекли гората.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Юни 20, 2014 8:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Каква възможна причина, това са ала бализми, дерета има навсякъде, там не е трябвало да има нищо и повечето вода щеше да си отиде в канала. Тия са настроили къщи, улици това всичко променя посоката на водата, може да изглежда че при това количества вода това не е от значение, но всъщност е. Отделно липсата на гора, самата тя нямаше да промени кой знае колко нещата, но щеше да ограничи скоростта на оттичане малко, и да задържи част от това което е станало на кал. Мен ако питат две по-големи каматсута и така и така се е почнало всичко го изриват в канала заедно с обитателите. Тия от панелките сега вместо да почат да мрънкат по-добре да отидат и да доиздавят манговците. Никой толкова години не му стиска да им събори колибите па били те и от бетон. Пусто зор за гласове ....
|
| Пет Юни 20, 2014 8:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
"разходих" се из квартала, където водата е отнесла "къщите" тези всичките "къщи" са построени в дерето, което по принцип трябва да поеме водата. друг е въпроса, че въпросното дере завършва на един площад!? не мога по никакъв начин да схвана от къде би трябвало да се изтече водата. като знам на мене колко пари, нерви и време ми отне да направя един гараж на вилата, абсолютно сигурен съм, че в целия този квартал няма и една постройка с поне някакви документи. и не разбирам защо кмета цвърчи по телевизиите, че някой му бил накал гащите. индианци като мустака, глиганчо, стани шефчо, р.офч и т.н. са много по-долни и нечистоплътни, нищо че се къпят всеки ден. направата на нов устройствен план на аспарухово, с широки и прави улици, тротоари, лампи, градинки и канали за оттичане на водата е много по-лесно, отколкото направата на пълен граф на взаимовръзките и тежината на линковете между отделните възли и възелчета на всички субекти около мустакатия
Последна промяна ДедоБоре на Пет Юни 20, 2014 9:04 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 20, 2014 8:59 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е ще стане река - ама явно никой не иска да каже че точно тия незаконните къщи са задържали водата известно време и изведнъж се е юрнало - и какво друго можеше да се случи.
|
| Пет Юни 20, 2014 9:04 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е така де, за това говорим. Кмета плюе държавата, питай го защо не ги е съборил ... а през предния мандат защо не ги е съборил ... просто никой не иска да каже истината, строили са незаконно, държавата си е затворила очите за да спечели гласове, природата е коригирала малко дизбаланса, пито - платено. Истината е и че с градоустройствен план пак сигурно щеше да стане, първо защото водата си е доста, не стават само в БГ такива неща, и второ по-важно, защото тоя план щяха да го правят и изпълняват същите "специалисти". Докато не изгори половината население а после друга 1/3 не се издави няма да се оправим, нито мерките за горските пожари са адекватни, нито за наводнения, нито за земетресения .... всичко се прави проформа през пръсти, като почнеш от тоя дето планира, минеш през тоя дето инвестира и контролира и стигнеш до бай Иван дето изпълнява и бай мангал дето бърка бетона ...
|
| Пет Юни 20, 2014 9:13 pm |
|
 |
|
logi
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Нед Окт 02, 2005 9:02 pm Мнения: 73 Местоположение: Варна
|
Ми то тогава целия градоустройствен план е сбъркан, защо по-време на пороя, нямаше улица която да не е река. Тук в отсрещния баир на града в съседното дере тече поточе, което нормално е до глезените а сега в продължение на 4 часа бе бурна река 2 х 1 метра. Още половин метър да се беше вдигнало нивото и нямаше да е само Аспарухово.
|
| Съб Юни 21, 2014 12:23 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не казвай, че площадът около община Варна се е различавал особено  Да живей Кирчо!!! Но в случая трябва да се говори за "катуноустройствен план" - разходете се по дерето. Аз ползвам Google Earth, де.
|
| Съб Юни 21, 2014 12:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е кой е казал че не е ? Аз съм живял във Варна преди 12-15 години, но не помня да е валял голям дъжд и да е нямало наводнени улици, едва ли нещо кой знае какво се е променило за 15 години, най-малкото основните булеварди са все същите ...
|
| Съб Юни 21, 2014 12:45 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Съб Юни 21, 2014 10:55 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Току-що звъннаха и търсеха Надежда. Отвърнах "Никаква Надежда няма тука!", и някак си ми стана кофти... 
|
| Съб Юни 21, 2014 11:17 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
к'ва надежда бе!? ние нямаме телефон...
|
| Съб Юни 21, 2014 11:29 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Тук в Добрич пак заваля... както е тръгнало скоро ще станем морски град  поне някои селски са екипирани 
|
| Съб Юни 21, 2014 2:01 pm |
|
|