Отговори на тема  [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
868 mhz 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: 868 mhz
днес минах през женския пазар.
строителен обект - кранове, бобкети, малки багерчета. въпреки, че се извършват СМР по покривите (някакви архитектурни безумия), никой поне под крановете не беше с каска. вярно, почти всички бяха с жилетки, но само толкова. беше 15:00. повечето работници или подпираха лопатите, или се бяха опънали в машините. тук-таме някой се правеше че работи. загледах се в обувките. ВСИЧКИ на обекта бяха кой с каквото е намерил - маратонки, платненки и дори прости мрежести гуменки. единствено около един камион, от който разтоварваха нещо, имаше трима с правилните обувки, но после разбрах, че са екипажа на камиона.

понеже редяха тротоарни плочки до сградата, бяха опънали лента, така че пешеходците се налагаше да минат през самия строеж. никой не ги спира, не им казва да се пазят или нещо подобно. без проблем огледах няколко от бъдещите дюкянчета. да се чуди човек, как ще му искат наем по-висок от във мол...

ама аз съм си хейтър, не виждам положителното.

Вто Юни 17, 2014 7:48 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Пичове, каката си е направила сметката много хитро. ...
:supz: :lol:

А това
Цитат:
също и такъв от 0 до 915 мхц
направо кърти...

Вто Юни 17, 2014 7:52 pm
Профил
Аватар

Дедо, като си почнал - липсва контрол - айде да дойде един HS като тия дето ги видях в Англия. Като на футболен мач - едно предупреждение и на второто спира операцията (червен картон). Заради него почти се провали вдигането на 12 метров пилон с вятърна турбина отгоре. В БГ всичко беше оттренирано и никви грижи. Така и не разбрахме от къде ни надуши, ама се появи още като разтоварвахме и почна да пита ко праим. Като дойде ред за критичните операции - цъфна нашия и край - с танк не мож го мръдна.

Вто Юни 17, 2014 8:11 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Аз по темата, не за пазарите.... иначе за чудния Женски пазар има да се пише толкова много, ама кинтите решават накрая, а не кое е правилно или неправилно.

Заглушаването на приемника ясно, че ще е по-лесната задача както вече стана на дума. Достатъчно ще бъде запушването на входните стъпала с подходяща честота и евентуално мощност.
А заглушаването на предавателя също е опция, но не така сигурна. Отново подходяща честота и тук като че ли мощността ще е по-важна. От това ще настъпи интерференция на носещата и ще възникне нестабилност при приемането на полезния сигнал. Ако е цифров и няма специални алгоритми за преборване ще се наруши целостта на данните, няма да излизат CRC-тата и т.н.
Така, че и двата метода са валидни.

Вто Юни 17, 2014 9:44 pm
Профил

Ами Дедо, те правилните обувки едно струват пари да се купят / 30 лв :)/ второ някой трябва да кара тъпаните да ги носят. Хората пестят от каквото могат, хващат куцо и сакато, няма контрол и управление и после плачат че няма пари. Е как да имаш пари, на обект за 5-ма слагаш 20, вместо за 3 го правиш 6 месеца, ангажираш двойно техника, 1/3 от оперциите или ги правиш по два пъти, или успяваш добре да замаскираш от първия път свинщините .... изобщо за какво говорим, култура 0, ето това е най-лошото ни наследство от комунизма, никаква култура на работа. Проблема тук дори не е в това дали го рпавиш за някой или за себе си, аз виждам че хората и за себе си като го правят пак е същата свинщина, та не е нито до плащане, нито до мерак, такава е културата, на две на три .. кой ще го гледа. Не трябва да се разчита на инспектора да начуква каски, работника трябва да се възпита, но това не е никак лесно, особено що се касае до строителни. Там сменят фирми като уличен котарак котките, че и по често. Като е обиколил 10-на и никой не му го е искал като дойде при теб му е през оная работа. Примерно аз им удържам за всяко нарушение надницата, имал съм в случаи в които в края на седмицата са на минус и имат да дават, удържа се от следващата, това трябва да ти говори до колко някой може да е идиот и кретен. За каските .. едно време лейтенанта нашия в казармата ходеше с един шомпол, а те е видял без каска а те е фраснал с шомпола, ако си бърз да я сложиш оставаш само със звън в ушите, по-често не се и усещаш, така само след 2 седмици всички бяха с каски. Това и с работниците става, но както се досещаш те всички са бабити, ако не си им взел страха от начало няма оправия, а то това за съжаление не става с глоби и с думи, става по мутренския начин. Аз затова толквоа често споменавам че от нас нищо не става, от 10 ако намериш 2-ма читави пак е дорбе, и не говоря да са супер работници а просто да изпълняват.
Мен ми се е случвало да не мога да ги науча да се перът, даваш им по 3 комплекта работни дрехи за да могат да ги сменя през два дена, той 2 седмици ходи с един, ха сега ....

Вто Юни 17, 2014 10:45 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

ToHu написа:
Мен ми се е случвало да не мога да ги науча да се перът, даваш им по 3 комплекта работни дрехи за да могат да ги сменя през два дена, той 2 седмици ходи с един, ха сега ....

Това с ученето е въпрос на желание. В казармата така и не успяха да ме научат да сишия якичките. :D Но пък нямам наказание заради мръсна якичка. Просто взводният всеки ден ми показваше как се шие с намерение да взема да се науча :finga: :mrgreen:

ПП: Е в истинската казарма престоях само от петък до понеделник.Заради което все още като видия капитана от военното окръжие дет ме вкара на дърти години (27) вказармата му напомням че се е проявил не като приятел.

Сря Юни 18, 2014 3:54 am
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Pif написа:
Пичове, каката си е направила сметката много хитро. ...
:supz: :lol:

А това
Цитат:
направо кърти...

Аз пък ще задам един лаишки въпрос: Как се прави смутител на честота 0 (нула) мегахерца? :?:

Сря Юни 18, 2014 10:06 am
Профил
Аватар

А на 1Hz?

Сря Юни 18, 2014 10:31 am
Профил ICQ

Абе разправям аз че най-добре да се потърси нещо руско ....ако купи една цяла тя съдържа доста по 20 кт има да смущава .....заглушава ....а и ще е с визуални ефекти.

Сря Юни 18, 2014 11:20 am
Профил

Под 24кХц не съм чул да правят комуникация?

Сря Юни 18, 2014 2:23 pm
Профил WWW

Тогава провери на колко работят подводниците.

Сря Юни 18, 2014 2:26 pm
Профил
Аватар

Pif написа:
Тогава провери на колко работят подводниците.

+1

Сря Юни 18, 2014 3:28 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

+1 или на колко си говорят слоновете ...

Дедо ме бъзикаше дълго и продължително, че работя на 8900хц :) ...

Сря Юни 18, 2014 3:37 pm
Профил
Аватар

Ицо написа:
Аз пък ще задам един лаишки въпрос: Как се прави смутител на честота 0 (нула) мегахерца? :?:

Аз пък питам за чий...

Сря Юни 18, 2014 8:39 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Ицо написа:

Аз пък питам за чий...

А, не че на мен ми трябва, просто Илиянка си търси:
Цитат:

Чет Юни 19, 2014 10:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 91 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща