Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Семинар на Микрочип в БГ. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Семинар на Микрочип в БГ.
Tisho написа:
Цецо написа:
http://www.comet.bg/bg/news/view/203/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80-%D0%BD%D0%B0-Microchip.html

Загуба на време. :)

+1

Нед Юни 08, 2014 4:02 pm
Профил

ToHu написа:
Ами семинар в Бг с еправи с ядене пиене и подръци ... .....

няма ли нещо на аванта не го търси българина.... :D :D :D

Пон Юни 09, 2014 9:58 pm
Профил

е да де, то затова за да напълним залата ни струваше 30-на хил. Е венро можеше да спестим около 5-6 от по малко подаръци и по-беден бюфет, ама .. както се казва ако ще е гарга да е рошава.

Пон Юни 09, 2014 10:08 pm
Профил
Аватар

Ами то в БГ какво друго да те привлече - иначе трябва за наша сметка да напълним резервоара с 1/4 заплата, и още 1/4 да оставим тук-там. Нали се сещаш че няма да се дигна да бия 2х400 километра по разбитите пътища заради сините им очи. Дето сте в София - лесно - нямаш друга работа, загубваш си един ден - ами ние по провинцията ко праим? Да бяха обещали по едно ICD3 да подарят - одма навивах началника да се разходим :)

Пон Юни 09, 2014 10:23 pm
Профил ICQ

Nik,
времето на всеки е ценно. Аз ако работя 1 ден ще свърша някава полезна работа което ще донесе пари на мен и на фирмата.
На теория семинара би трябвали да се води обучение или повишаване на квалификацията и следователно да бъде инвестиция в бъдещето.
Обаче реално погледнато семинара е вид рекламна кампания която цели да ме накара мен като разработчик да влагам продуктите на съответната фирма. Да, но въпросната фирма не предлага нищо интересно. Скъпи процесори. С много бъгове. Нефелно написани демо кодове. Защо да си губя времето да им слушам простотиите. Колко са велики. Е да, ама на СТ процесора е на половина като пари за доста повече екстри.
Все едно не мога да им вляза в сайта и да разгледам какви части имат дето мога да ползвам. Ходенето на семинар е като да си купиш телевизор и да гледаш само рекламите а като почне филма да си гасиш телевизора или да минеш на друг канал на който дават реклама.

Пон Юни 09, 2014 11:52 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Едно мнение и от мен:

2006-та, ако не се лъжа беше; имаше семинар на Microchip в НДК, една от залите на последните етажи.
Отново, ако не се бъркам беше пролетта. Ясно помня, че "избягах" от техникума, за да присъствам.
Бях си подготвил бележка, на която помолих и ми сложиха печата, който слагаха на "командированите",
та после с тази бележка пред класната си извиних отсъствията - сигурно не е по правилата, но стана.

Та по темата:
Тогава отидох с идеята да видя новото и да науча нещо отгоре. Тогава правих firmware за вендинг
машини основно с PIC16F88x и PIC18FxxJxx . Та имаше резон, отделно голям ентусиазъм :D

Интрото и първите 2 часа бе за новите продукти на компанията, нови неща в MPLAB-а и т.н.
Като цяло информативно, но повече реклама и обещания. След това дойде почивка, в която
за мое голямо учудване ни поканиха в съседна зала, където имаше шведска маса. Първоначално
ми се видя странно и ненужно. Че бях огладнял - бях, но считах за нормално човек сам да си
осигури обяда. Но добре дошло. Естествено нещата се развиха по балкански или по български
от страна на повечето присъстващи. Всичко бе опустошено. Втората част бе по-интересната.
Представиха в детайли PIC24 и dsPIC33. И май с това приключи.

Помня също така, че от Комет един от представителите като разбра, че съм ученик ми даде визитката
си за контакт, ако имам въпроси и нещо спомена бегло за връзка с техникума ли, но тогава не разбрах
какво имаше предвид, а може и сега грешно да си спомням, но спомена нещо.

Сега обаче не виждам смисъл от семинар на Microchip. Поне за мен.
Нито ги ползвам вече, нито виждам бъдеще в тях. А дори и тези две неща да не бяха така единственото
полезно, което може да получиш ще е информация за идващ feature или продукт, за който да се
готвиш евентуално.

Ползвам webinar-и и в това виждам смисъл и идея. Последно на NXP за LPC43xx. Има и чат прозорец,
в който може да задаваш въпроси, трети човек ги обработва и задава към водещият webinar-а, така
че си получаваш отговора съвсем в реално време като на семинар. А и на webinar-и почти винаги е
някои от инженерния екип покрай продукта, а не sales representative, manager или координатор за
източна европа (примерно).

Та за обобщение:
Ако някой ползва microchip и иска да види какво ще изкарат в обозримото бъдеще ...,
иначе определено е време на вятъра.

Друга тема: Комет търсят "Microchip Engineer" от бая години, който да им съпортва клиентите
в дизайните и не могат да го намерят - което ще рече или 'кофти' условия, или липса на
кандидати. Помня обявата как седеше в магазина им в центъра още от времето, когато аз
прохождах с пиковете, демек 2004-та. Странно как не могат да намерят някой с желание
да бори различни mcu-та от microchip, все пак са им официален представител и като такъв
сигурно ще имат достъп до mcu-тата им една идея по-рано и може би по-бърза комуникация
със съпорта. Все едно хардуерен ентусиаст да не иска да работи в голяма компютърна фирма,
където ще има допир до новият PC хардуер. Споменавам го ей така, миналата седмица ли беше
ходих за едни части и видях, че сред ремонта на магазина в центъра обявата си е залепена.

Вто Юни 10, 2014 3:53 am
Профил

Ейййй големи приказки :)
Предимства на семинара:
- практикуваш чужд език;
- може да се видиш с интересни хора, да обмениш опит;
- срещаш се с хора от разни фирми и можеш да свериш часовника заплати, условия на работа и т.н.
- колкото и да се плюе миркочипа те държат най-голям дял в хоби продукти, дребно производство, огромен процент хладилници и перални произведени в испания и къде ли не по света са с техни процесори и т.н.
- та микрочип е една доста голяма фирма от този тип, които управляват пазара, а не чакат той да ги управлява....

"Предимства" ако не отидеш:
- киснеш на стола в офиса, от което се оплакваш всеки ден;
- домързява те да прегледаш страницата на микрочипа, защото има facebook, чат, шефа с откачени желания и т.н.

Относно работата в Комет като приложен инж. заплатата е доста над 1000лв но точна цифра не мога да кажа. Ако човека е свестен получава доста екстри - кола, телефон, лаптоп и т.н. Имат доста добро технологично оборудване, което предполагам ще е интересно да бъде разгледано и от най-закоравелия дървен философ.
Просто хора в БГ няма и кризата се задълбочава здраво с дни, минути и часове....

Вто Юни 10, 2014 7:32 am
Профил WWW
Аватар

А най-важното е да се мрънка на всеки кръгли 64 секунди колко си е еб@ало намсик'во и за кризата...

Вто Юни 10, 2014 11:08 am
Профил
Аватар

+1

Вто Юни 10, 2014 11:28 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
както има един коментар в бгмамите:
в България има два сезона :
1. Баси студа
2. Баси жегата

Важно е да се мрънка :)

Вто Юни 10, 2014 12:50 pm
Профил

Имам чувството, че повечето хора тук, за да им е интересно такова събитие, трябва поне да им разглобят совалката "Колумбия". Ами то е семинар. Общо взето някакви хора, които си хвалят стоката. И е по желание. Аз лично също не бих си губил времето, защото съм далеч от нивото да използвам последни "писъци" на контролерите. А и нямам такива проекти...

Вто Юни 10, 2014 6:25 pm
Профил
Аватар

Добре де - не че сме кой знае какъв консуматор, ама в рамките на половин година сме купили над 700 процесора от Комет. Все въшки ама си е нещо - и всичко беше само една покана по мейл-а. Не че не ми се ходи ама пак масрафа за моя сметка и пак ще гледам реклами.

Вто Юни 10, 2014 7:35 pm
Профил ICQ

Ееее така е ама и тук вече се учат ROI .... няма начин, ти знаеш ли пощите какви са кожодери ... ние сме тъпи и упорти, тая година ще вземем да направим още един как си трябва, от предния сме на минус но .... ама няма да Ви каня, вие само ще плюскате, току виж на ваше място се появили някои по така ... проектантки едни .. ако може ... малко по-младички ... до към 30 .... не за мен де, ама поне колегите може да се уредят :D

Вто Юни 10, 2014 8:32 pm
Профил

Много над 1000 лв е 10 000 лв. А още по-много е 100 000 лв. Но щом не се споменава над 2000 лв (което също звучи някак си кръгло) явно става дума за този порядък. Ами аз като начинаещ тепърва прохождащ симбиан дивелъпър почвам на 2500. Ако съм кадърен спокойно 4500. С джавата е подобно. Глад за кадри и работодателите които наистина имат нужда от човек дават мило и драго за какъв да е работник. А в комет ще се иска специалист който да решава проблемите на програмистите - демек няма да е някой с основни понания. А щом е някой кадърен то той ще може да си изкарва много повече пари вършейки реална работа.
Аз навремето (90-те) си седнах на гъза и научих асемблера на 16-ката. Зор ми е да науча си-то и затова като има нещо дребно си ги пиша на асембер. Като ми трябва нещо сериозно - си плащам на софтуерист да ми го напише на си за истински процесор.
Имам един бивш колега дето редовно им откриваше бъгове в компилаторите и редовно му подаряваха демо бордове и програматрчета и каквото ново им излезе. Един път откри бъг в едно от ядрата. Няква важна клечка от микрочип се домъкна до София да го калесва да ходел да бачка за тях. Ама той колегата си харесваше работата и не замина.
Аз реално от всички продукти на фирмата ползвам само малките оп ампчета. Нищо друго.

П.П. Тони вземи ме за съорганизатор. Пари не искам. Ядене също не искам. И таблети не ща. Ама ако ще дойдат тея русите - първата за мене. Че още не мога да се оженя а станах на 1000 години.

Вто Юни 10, 2014 8:36 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

scout_3pm написа:
Друга тема: Комет търсят "Microchip Engineer" от бая години, който да им съпортва клиентите
в дизайните и не могат да го намерят - което ще рече или 'кофти' условия, или липса на
кандидати. Помня обявата как седеше в магазина им в центъра още от времето, когато аз
прохождах с пиковете, демек 2004-та. Странно как не могат да намерят някой с желание
да бори различни mcu-та от microchip, все пак са им официален представител и като такъв
сигурно ще имат достъп до mcu-тата им една идея по-рано и може би по-бърза комуникация
със съпорта. Все едно хардуерен ентусиаст да не иска да работи в голяма компютърна фирма,
където ще има допир до новият PC хардуер. Споменавам го ей така, миналата седмица ли беше
ходих за едни части и видях, че сред ремонта на магазина в центъра обявата си е залепена.

Като гледам Комет не са фалирали като не са си намерили процесорски дизайнер. Не са поискали сериозно не са го намерили.
Едно е да програмираш пикчета, друго е пазара.
Съпорта в България за Microchip ще е за ентусиасти с 1-2 закупени бройки.
Ухажват се клиенти със съпорт над 2000+ бройки

Вто Юни 10, 2014 9:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща