|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:28 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Линкване на файлове, компилирани с различни оптимизации.
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Линкване на файлове, компилирани с различни оптимизации.
Има ли вероятност за проблеми и какви, ако линквам файлове компилирани до библиотеки с различни оптимизации? Идеята ми е, че например ОС-а не ми трябва да го дебъгвам много-много, ама мойто приложение - да. Да го оставя само него без оптимизации...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Май 31, 2014 9:04 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
 Re: Линкване на файлове, компилирани с различни оптимизации.
Аз работя точно както ти искаш да работиш, тъй като съм лимитиран от към флаш памет. Проблеми няма.
Естествено ако спреш програмата и се окаже, че в момента се изпълнява "оптимизиран" код - вероятно няма да има синхронизация със "С" сорса.
Това предполагам няма да ти е проблем, защото брейкпоинтите ти ще си ги наслагал в дебъгвания и неоптимизиран код.
|
| Съб Май 31, 2014 9:21 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Няма проблеми...
|
| Съб Май 31, 2014 9:39 am |
|
 |
|
Цецо
|
Тенкс. Логично беше да няма, щото много фирми продават готови компилирани библиотеки. Идеята е, че на Code warrior ми изтича траял лиценз в понеделник и ще ме резне на 128K, а още незнам дали си заслужава да давам 500$ за лиценз или ще мина на KDS.
Това между другото е нещо което отначало ме изненада при АРМ архитектурата. Компилатора твори чудеса при оптимизациите, реално кода се сгъва с 30 до 50%. При по дребните архитектури го няма толкова силно тоя ефект(MSP, PIC, AVR).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Май 31, 2014 12:32 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Доколкото сменяш само оптимизации, няма проблем. Дори можеш да сменяш оптимизациите в сорса чрез прагми или за всяка функция ако ти се налага.
|
| Съб Май 31, 2014 1:20 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Каква ти е идеята за заобикаляне на лимита? Да линкваш извън CW-то ли? Защото иначе предполагам че точно линкера ще те отреже на лимита. Другото е да пробваш да ги натиснеш малко - ако те видят че си сериозен и минаваш на техните чипове ще ти го дадат по-евтино. Не мога да кажа точната цифра, но до 50% надолу са пускали ... 
|
| Съб Май 31, 2014 9:03 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Идеята ми е ОС-а да си го компилирам с оптимизации, така ми остава повече място за моя код. Реално ОС-а е близо 100К, а като го смачкам е наполовина. Така остава много свободно място.
Иначе аз лиценза ще го платя, ако съм сигурен че ще остана с тоя CW. Обаче KDS концепцията по ми харесва, поне на хартия де, щото още не съм пробвал нищо, затова не бързам да го купувам CW.
|
| Съб Май 31, 2014 9:33 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|