|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Чет Юли 30, 2026 1:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11270 Местоположение: Добрич
|
 Re: дебитомер за бира...
абе то не пречи да се направи... те сега им трябва една-две бройки, колкото да се забавляват. После като/ако стигнат до продажби ще е интересното. Само дето не е добра идея да се прави каквото и да е разработка за един клиент или за една бройка 
|
| Вто Май 27, 2014 7:38 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
бирената машина трябва да минава на някакво време (в немско е 15 до 30 дена, тука - не знам) профилактика и почистване. профилактиката е свързана с бутилката за въглероден двуокис и няма да я коментирам.
почистването става като в тръбичката от към кега се слага едно топче приличащо на дунапрен. после се пуска вода, отваря се крана и топчето трябва да излезе през чучура. така няколко пъти. целта е да се измият всички живи и неживи полипи по тръбната система.
разбира се, у нас може никой да не е чувал за такава дейност.
|
| Вто Май 27, 2014 8:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз съм живял известно време в истински пъб и всяка Божа вечер тръбите се източваха и се промиваха с вода. Нямаше донапренени топчета или поне аз не съм видял. В цялата работа учудващото за мен беше колко много бира се изхвърляше... Ех, аз и още няколко от постоянните клиенти помогахме да се намалят загубите, щото си е голяма мъка да гледаш как се излива бира в мивката 
|
| Вто Май 27, 2014 9:12 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Бирата е от най-добрите почистващи неща след кока-колата. Какво повече да им се почиства? 
|
| Вто Май 27, 2014 10:28 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За бирата ннам, ама кока и пепси си имат един списък с периодични сервизи, не много на често, де. За дунапреново топче не съм чувал, но веднъж-два пъти годишно се ползваше няк'ва супер яка "белина". Иначе: потокът отмива всичко - нали е херметизирано...
|
| Вто Май 27, 2014 10:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
абе .... да ти дам телефон да им даде на хората, аз мога да меря .. сега не гарантирам за точност в мл също и дебита ми е малко ограничен но за първо време може да стане, а ако имат и кюфтета за претягляне те тогава хем ще съм 2 в 1, хем дебита ми може да се вдигне.
Сега сериозно, тия турбинните не знам до колко са подходящи за бира, изобщо за неща които се консумират. Зъбни има, но и за тях не знам дали са много подходящи. За тия цели най-логично ми се струва нещо безконтактно, магнито индуктивен, оптичен, ултразвуков ... но последните два са по скъпи. С тегло няма ли как да минат ? Ако това нещо ще е постоянно на тръбата задължително неръждавейка, всичко останало е вятър работа. За бирата може и месинг, но месингов да намериш е по-зор. А за турбиния писах че не е много ОК заради почистването, дори и да няма топчета за почистване, турбината трудно се мие. Ще я оставят без бира една семдица, после по закона за всемирната гадост ще мине ХЕИ и ще вземе посевки точно от тоя кран, познай какво ще излезе.
|
| Вто Май 27, 2014 11:11 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Последно ще вземат от китайците ама не точно тоя модел, имали нов дето го нямало на сайта... па ще видим  Аз вече почвам да ги намразвам китайците... днес се опитах да подкарам един IP камери дето тия същите софтуеристчета са си купували и не ги ползват, пък аз имам къде да ти ги ползвам. Обаче йок! Захранвам камерата, закачам етернет кабела, светва зелено и до там. Дали програмистите са набили някакъв странен IP адрес, не знам... сканирах с nmap всичко от 192.168... няма, изобщо не се обажда. Викам си трябва да има ресет за дефаулт, е разглобих я няма бутони няма площатки за окъсяване. То не че знам какви ще са дефаулт стойностите като не знам производителя. Изобщо няма производител, има само една лепенка с модел AL-628 и толкоз. Китайска му работа...
|
| Чет Май 29, 2014 7:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30693 Местоположение: София
|
Може да е в 10-та мрежа, не е необичайно за IP камери. Също така някои IP камери са сетнати с на никому неизвестен адрес, или пък чакат DHCP. Първите си ги намира техния си тул, вторите трябва да видиш рутера какво им дава. По принцип с IP камерите и изобщо с камерите ... пълна трагедия е с повечето индийски, китайки, корейски вкл. и тайвански. Кажи какво ти трябва, може да ти измисля нещо дето се мотка ненужно, или е на дорба цена.
|
| Чет Май 29, 2014 8:03 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
То ако беше с DHCP щях да го хвана лесно... в мрежата гледах и списък с дефаулт адреси на различни производители, на нито един не отговори. Иначе камерка на мен ми за село ми трябва, ама не ми е проблем да си намеря де (брат ми с това се занимава в сектрон). Просто не очаквах че няма да подкарам едни тъпи камери... даже преди да ги пробвам взех една машина, инсталирах лайнукс, инсталирах апачи и някакъв софт за наблюдение и като стигнах да конфигурирам камерите сърпрайз-сърпрайз 
|
| Чет Май 29, 2014 9:22 pm |
|
 |
|
stefan63
|
тез китайци не им ли е малко измислен сайта, как ще купувате от тях датчик за напитки? Нещо за хигиена споменаха ли?
|
| Чет Май 29, 2014 9:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Тия специално долу-горе правят свестни неща, от тях поръчвахме дозатори - слага се на бутилката като улувник и със сензорен бутон избираш грамажа, обръщаш бутилката и то ти налива толкова в чашата. В същото време праща и съобщение по RF-а и от там към компютъра да си отрази наличността и да ти го добави в сметката. Доста прилично е направено и доста прецизно като механика и електроника. За съжаление, обаче цените им не са прилични, направо са неприлични. За демо комплект 4-5 дозатора, едно мобилно и безжично зарядно, едно за миенето и един приемник и всичко това с транспорта излезе към 800$.
|
| Чет Май 29, 2014 10:52 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Измислих го с дозираща помпа хигиенично, дето може да се мие лесно. Не съм го смятал като цена- то трябва да се види какво точно ще се прави.
|
| Пет Май 30, 2014 3:56 am |
|
|