| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Радиационно подсилени транзистори и други ПП
Мерси, мерси .. трябва да взема да си подредя колекцията, но първо трябва да я изровя 
|
| Пон Май 19, 2014 10:29 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Благодаря на Колето - ми се обади, утре най-вероятно ще си го взема. То не знам практически дали един ще свърши за нещо, но да имаме за витринката  По-принцип ми трябват намираеми МЦУ и АЦП такива. АЦП-то ~14bit 10MHz+ по възможност LVDS, че да може да е далеч и да бълва данните самостоятелно. MCU-то по-просто- да ги взима и препредава. То при тази скорост може би ще се наложи фурие, та може и да се ходи на циклон, или нещо подобно. Само си го мисля още за следващите задачи, че сега се разнасят едни аналогови неща и според мен не е добре.
|
| Вто Май 20, 2014 12:06 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Днес взех въпросният транзистор от Колето. Благодаря му за доставката и на Груби за готината джаджа. Сега остава да и се намери и някакво по-смислено приложение... 
|
| Вто Май 20, 2014 4:34 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
От колекционерска гледна точка, най-якото е че всеки транзистор и кутийка си имат еднакъв сериен номер. Лошото е, че все още са в серийно производство - така че все още не са уникални сувенири 
|
| Вто Май 20, 2014 6:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз имам решение, намери още 5-6 хил, ще направим дъмпинг на фабриката докато затвори, псле ще ги унищожим и ще ни остаат малко уникални  Аз още не съм си ги взел .. тия дни само железа са ми в главата, шев и кройка отвсякъде, но ще намина при първа възможност.
|
| Вто Май 20, 2014 8:19 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
За какво ми е да затварям IRF, айде че ще извратим и тая обява
|
| Вто Май 20, 2014 10:43 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Благодаря- взех си го днес. Много е красив!  Очаквах че е плосък. В този корпус май разсейват 3Вт? То за витринката няма значение, но може и да си направя някое захранване. Сега ни ги прави друг, че шефът е зает, иначе е голям специалист по тях. Ако се измисли нещо смислено и уникално бих го сложил някъде. Сега идеята е микро и нано спътници, та може да измислим- направим няколко. Поздрави
|
| Вто Май 20, 2014 11:50 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ако направиш спътник с такива транзистори, американците ще трябва да си възродят Saturn V програмата, за да може да се изстреля в космоса.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Май 25, 2014 12:12 am |
|
 |
|
bobihot
|
И Протон стига, стига да откине...
|
| Нед Май 25, 2014 1:57 am |
|
 |
|
Grubi
|
Кутийката и пяната са проводими и използваеми, транзистора също изглежда архивно. В първите постове писах колко струва един в момента - 350 долара/бр за 10 броя без транспорта. Явно все още се използват, а и официално са в производство. Пазете ги за черни дни 
|
| Нед Май 25, 2014 11:22 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
айде ся - черни дни! да не би да имаш предвид, като свърши кризата в украйна, да си направим детекторен приемник, с който да слушаме "Радио Сидни" поне един ден?
|
| Нед Май 25, 2014 11:32 am |
|
 |
|
Grubi
|
чудесна идея - предполагам са подходящи за радиоприемници в района на Чернобил и Фукушима, при това с добър гаранционен срок. може да се предлагат и с рекламата - "Вашето радио ще ви надживее!" ...покрай историята с Фукушима производителите на Гайгерови броячи и подобно оборудване вероятно са имали доста работа. Ако наште тикви не бяха скрили това с Чернобил, а го бяха раздухали - тогавашното ИМЕ и подобните заводи можеха да си създадат доста работа - а и щяха да спестят здравните проблеми на маса хора. Поне хипотетично - тогава мрежата не беше толкова достъпна, но все пак вече имаше вестници, радио и телевизия.
|
| Нед Май 25, 2014 1:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз смятам да оцелея и след кризата, тъкмо ще е тръгнал пазара на човешко, нама да го пропусна току така.
|
| Нед Май 25, 2014 2:25 pm |
|
 |
|
linoko
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 10:00 am Мнения: 249 Местоположение: Sofia
|
Привет Груби, Ако ти изпадне някой готин Флуке за без пари свиркай
_________________ Когато някой ти каже, че няма начин, значи има начин
|
| Пон Юни 09, 2014 4:01 pm |
|
 |
|
Grubi
|
има да, изпадат от обсерваторията и университета, но са на по 20-30 и повече годинки. но са флукета с VFD  и са малко бавни, но кой ти гледа - флукета по 6лв... страх. предния път изтървах kV регулируеми захранвания - видяха ми се много архаични. ще сложа списъка като наближи търга Ноември месец Между другото някой запои ли поне един от тия транзистори да знам и аз дали да си играя?
|
| Вто Юни 10, 2014 11:58 pm |
|
|