Re: Направа на захранване 25-30V/50A, как?
Искам и аз совалка, може ли
30 волта е ниско напрежение но с тея 50 ампера работата е дебела.
Аз го виждам по следния начин. ПФЦ и изправя до 400 волта. От там с пълен мост клати един траф през сериен резонанс. Вторичната е разделена на няколко секции. 3 или 4. Дали превключването да стане с релета което за тея токове ще си е сложно или да се помисли за хубав управляем синхронен изправител но концепцията на там бие. Дросел, изправител, кондензатори. После някакъв линеен за 1 макс 2 волта пад. Ако искаш да си стабилен и да нямаш пулсации на изхода.
От цялата концепция проблемите ги виждам в:
1. Трафа
2. Изходния дросел
На ПФЦ-то дросела пак ми е малко мътен но той ще е по-лесен като цяло. Може да се мисли за умно ПФЦ със стенд бай.
Не е кой знае колко сложно но не е начинание за начинаещи. Аз имам един инвертор 300 -> 12в 180А дето е направен с едни малки симпатични трафчета и дроселчета дето намотките им са от печатни платки. Даже в една от версиите е от флекс борд. Това е последната мода в импулсните и най-вече заради разпределения капацитет на намотките ама ... не знам кой може да ги сметне и кой може да произведе ПЦБ-тата. В БГ сме много зле от към технологични възможности за ПЦБ-та.