Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Програмиране на Циклон 4 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Програмиране на Циклон 4
Встрани съм от програмируемата логика и затова питам: търси се лесно доставяем програматор за алтера циклон 4. Да работи с техните софтуери (куартус?) и да може да се достави в рамките на седмица.
Работещо решение е USB Blaster-а, пробван е варианта с това и работи: http://www.terasic.com.tw/cgi-bin/page/archive.pl?Language=English&CategoryNo=74
Гледам из ebay китайчета - мога ли да разчитам че ще работи с циклон 4 (не е кой знае нов все пак)? Поддържат ли всичките видове връзки (интерфейси) към чипа, че на платката май има изведено само някакво серийно изчадие с 2-3 пина?
Има ли нещо на база FTDI да го прави този интерфейс?

Не е проблем и оригинално да се вземе (фарнел - 320 евра 8O ), ама няма да остане за почерпка.

Уточнение: целта е не просто да се конфигурира FPGA-то еднократно (до изключване на тока), ами да се налее кода в закачения SPI флаш.

Сря Май 21, 2014 9:53 am
Профил

Мнение Re: Програмиране на Циклон 4
Имам китайски копия на оригиналите за Altera и Xilinx. Алтерския още не съм го пробвал, но тоя на Xilinx работи безгрижно, софтуера им си го намира и т.н. Нямам основания да се притеснявам че с алтерския ще е по-различно.\

Външно е ей-такова:
http://www.ebay.com/itm/Altera-FPGA-CPL ... 414f7d1933

От Китай обаче се чака месец. Ако ти го пратят с куриер (DHL основно), ще дойде за 5 дни, но ще е по-скъпо и ще трябва да се разправяш с митници. Все пак дори с куриер далеч няма да струва колкото оригиналът.

Сря Май 21, 2014 11:57 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]