|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:44 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Евроизбори 2014
ееее Дедо .... айде сгеа, всички знаем че може и така, стига да го искаш силно, кажи само за кого колко искаш да пуснеш 
|
| Вто Май 20, 2014 8:32 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами Дедо в тоя случай който дава повече.
На мене ако ми предложат ще избера най-високата оферта и отдивам одма.
Се ми е тая за кого ще е - всичките са ми в списъка с водещи да си ходят.
|
| Вто Май 20, 2014 8:45 pm |
|
 |
|
Pif
|
Кражбите на еврофондовете са 50% в Европа. Ако стнат 55% комисиите се размрънкват и ги свалят до 45. У нас кражбите на еврофондове са 90% в добрия случай. Ако прегледаш платените проекти ще видиш, че масово има платени проекти по 300 хиляди и нагоре на "наши" фирмички за фиктивни проекти. Лирекс взе 2 милиона миналата или по-миналата година за някаква си безмислена глупост. Ако видиш смислените проекти те са 5 до 50 000 лв. Тук таме някой 70. Дали тея от ЕК са толкова балами, че не се усещат какво става. Аз ако искам да взема някакви пари по европроект първо трябва да бутна авансово 1/3 от стойноста на проекта като рушвет. Забележи авансово. После още някаква сума ако искам да нямам проблеми. Щото и да съм изряден - пак ще ми намерят кусура. И за цвят пускат няколко проекта по 10-20 000 лв за да кажат - ето бе - стават проектите. Може 50% от проектите да ги откраднахме (тея по 300 000 до 1 милион) ама другите 50 станаха (тея по 5000 лв). С общините за инфраструктура само дето реално понаправиха нещо макар, че и там здраво окрадаха.
Зала Арена-армеец. Цена на главболгарстрой - 50 милиона. С инфраструктура и всички допълнителни екстри - 78 милиона лева. Започване на строителството - Сергей взе 220 милиона лева. Дойде Бойко - довърши залата срещу още 800 и нещо милиона лева. И ако някой не вярва - да си направи труда да извади справки. Поне закона за достъп до обществената информация работи.
Тея сега за зимния дворец измъкнаха 35 милиона. Наесен още 15 догодина още 25. За за 25 ще построя 2 пъти по-голямо здание с 3 ледени полета, плувен басейн и 10 000 места + хотел за гост отборите и 2 ресторанта. Е, няма да си купя нов джип и да си посторя малко хотелче на морето ама с 35 милиона мислят да сменят компресорите което е 1 милион, да сменят мантинелата което е 300 000, да сменят лампите и седалките което е 500 000 и евентуално да пребоядисат това-онова. Останалите 33 ще отидат където трябва. С другите 15 може да сложат ново табло (такова от 300 000 - официално от 6 милиона) и да платят обезщетение на мутрите наематели на чалготеките по 10-20 милиона щотото ... Мила родна картинка. Да е жив и здрав народа да бъхти и да плаща данъци.
|
| Вто Май 20, 2014 9:08 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Не, не съм за тоталитаризъм. Макар че ако погледнем страни като Китай и Русия , може и това да обсъдим. Мисля, че съществуващата форма на управление има нужда от спешен и радикален ремонт. Само че не виждам как може да стане, освен с радикални мерки, които по принцип са недопустими от същата тази система. Не съм казал, че имам готово решение. Ако говорим конкретно за тези евроизбори - аз , макар че отдавна съм отказал гласуването, ще отида да гласувам, ако някой ми даде смислени идеи, аргументи , тези. Много ще се радвам, ако някой ми обясни КАК при съществуващата система можем да влияем на политиците и техните действия. Какви са законовите механизми. Конкретно , не разбирам от метафори.
|
| Вто Май 20, 2014 10:24 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Според закона имаш правото да гласуваш. Толкоз! Дали ще упражниш това си право си е само твоя воля. Каквото и да направиш, това няма да промени нищо съществено. Въпросът е по-скоро философски, в смисъл има две гледни точки (освен ляво-дясно). Едната е консервативната и според нея до съществени промени се стига чрез еволюция, демек много на брой и малки на размер стъпки. Примерно гласуване - ако ти гласуваш за някой, който вярваш че ще е една идея по-малко лош от останалите и ако още много хора постъпят така, е възможно наистина следващите дупедавци да са по-малко лоши. Другата гледна точка я наричат либерална, макар че това понятие означава и много други неща, но в случая другото вярване е, че трябва голяма промяна. Може и една, даже обикновено си мечтаят за една промяна. Хоп едно чудо и от другия ден всичко върви по вода. Според тая теория ни трябва революция, а не избори  А ние като инженери знаем и трета теория за чашата дето е двойно по-голяма от необходимото...
|
| Вто Май 20, 2014 11:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Айде да не говорим за големи промени, след като не си мърдаме пръстта и за малките! Проста аритметическа задача: В една община има 10к избиратели. От тях обикновено гласуват не повече от 2к в примерно съотношение: 30% за Партията, 30% за Другата партия и 30% за всички останали. Въпрос: може ли с 2к кебапчета да поставиш магаре за кмет? Затова всички ухажват братята сигани и те си живеят без да извършват срамната дейност "работа", обират всички възможни помощи - нали ги виждам на село. Аз например съм регистриран за безработен, но не и за социално слаб, и ми искат осигуровки - да ги скрадна ли?! Иначе: лично познавам самотни и безработни майки, каращи на въздух само защото не са от боята. Ама не е луд който яде баницата. Ся да си кажа що отворих конкретния топик: отдавна агитирам за действие (поне тук), но като ми предложиха да вляза в избирателна комисия се съгласих, щото нямам друга работа. После ми казаха, че съм към НДСВ - "Тия живи ли са още?!". За да не се изложа се порових и се оказа, че Симеончо отдавна си е обрал крушите, а като прочетох викито за Първанова не повярвах на ушите си - респектиращо! Като нищо може да имаме и общи познати... Не агитирам за нея, мисълта ми е: малко гуглосване и току виж си открил най-малкото зло. Иначе е лесно да кажеш, че всички са маскари. Едит: невалидна бюлетина се пуска по-лесно от валидна, с това влизате в графата на неграмотните простаци и толкова. Ся има шибана уловка: бюлетината е обикновен А4, който на излизане трябва да е сгънат да не се вижда вота, че ще стане невалиден. Ама най-долното поле-квитанция трябва да е достъпно за късане! Братята сигани учат оригами, а вие?
|
| Сря Май 21, 2014 12:52 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Пиф, за зала армеец не знам къде ги гледаш тия цифри, със сигурност не са такива. Че имаше крадене там имаше, сергей не взе нищо обаче, всичко отиде при боко. Залата излезе малко над 120 млн. но не реална цена разбира се. Реално никой освен ГБС не знае колко е, но беше голямо изтъняване на всичко, по евтино нямаше от къде да доставят, всичко се направи през пръсти за да се свали цената до минимум, предполагам реланата цена е излязла около 60-65 млн. ГБС е нямало оферта за 50, ние работихме по тоя проект преди да се стигне до безумно рязане на пари и невъзможни икономии. А за ГБС, не ги бива в сметките по принцип, в момента губят здраво пари от един обект в в Косово, съдебна палата, но леко са се разминали с доста милиони, не ч еме радва, но е заслужено. Че има безсмислени проекти които само източват спор няма, но има и не малко други, имаше един момент в който дори се печелеха релано. Имам познати които взеха реално пари, плащха само на консултант, но далеч по малко от 1/3. За Лирекс не ми се говори, но иситната е че печелят с ниски цени, как става идея си нямам, най-вероянто не доставят това което казват че ще доставят. Въпроса е че освен транспорта държавата не реализира почти ниакви евро проекти, всичко е по общините, където има крадене но е е в някакви особенни размери, може би пода 30%. Голямото крадене става от обществени поръчки, те нямат общо с европарите, там се поръчват безсмислени неща а търговете са уредени за "наши" фирми, напоследък гледам доста безумни поръчки за софтуерни решения на още по безумни цени, очевидно пълнене на партийни касички, това напоследък е от 5-6 години.
Бонго не завиждай толквоа на сиганите, да коткат ги и им плащат, това не прави живота им по лек и приятен, просто цигански живот, не това че им плащат и ги коткат е причината да им мисля доброто, просто си мисля че в рая ще им е по добре, а те като онеправдани точно тма би трябвало да отидат ...освен ако и някой горе няма същите чуства като мен.
п.с. за да сме точни, сергей взе, но не колкото можеше да вземе, осигури договор, но нищо повече, боко им изби зъбките после.
|
| Сря Май 21, 2014 2:04 am |
|
 |
|
stefan63
|
Bongo, ти изби рибата. Ако имаш общи познати с А.Първанова- тов ще да е навярно единственото общо между тебе и НДСВ. Партия на бели якички , които нямат идея за род, народ и родина - повечето са родени с риза и не са имали възможност да научат поне думите. Късметлия си 
|
| Сря Май 21, 2014 6:40 am |
|
 |
|
Ицо
|
Голямо прав,о няма що! Е, мен това "право" не ме устройва. Въпросният закон не е свещена крава. Както е написан, така може да се промени. Ако трябва да е с революция - добре, нека да е така. Те всички революции така започват - от нежеланието на управляващите да се променят, тази няма да е по-различна. Имам една голяма молба към всички, които ме призовават да гласувам - да ми обяснят какво точно ще се промени, ако отида да гласувам. Даже съм готов да го направя - за конкретен човек или партия, после ще коментираме резултатите.
|
| Сря Май 21, 2014 8:44 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Ицо, не изглеждаш като консерва... по-скоро си либерал, демек поредния дето не знае какво иска, ама го иска сега и то с революция 
|
| Сря Май 21, 2014 9:03 am |
|
 |
|
Ицо
|
Неее, искам го отдавна. И много добре знам какво искам, повярвай ми. Това, че не се вписва в твоите дефиниции за либерал, консерватор или не знам още какво, си е твой проблем.
|
| Сря Май 21, 2014 9:11 am |
|
 |
|
miro_atc
|
A вписваш си се идеално  Не ти правя анализ за да те бъзикам, а за да разбера дали би гласувал за някой от сегашните кандидати. Според мен ако го направиш това ще е в разрез с убежденията ти, щото нито един не предлага това дето искаш. Съответно молбата ти да те убеждават няма как да се изпълни. Най-много някой да успее да те излъже, че нещо ще се промени, ама едва ли си толкоз наивен...
|
| Сря Май 21, 2014 9:37 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
За евро и другите избори аз си имам прост подход. Щом трябва да си наруша рахатя през уикенда и да се дотътря до изборната секция, да чакам на опашка и прочее, за това някой трябва да ми плати. И понеже купуването и продането на гласове е престъпление според закона, а аз не искам да го нарушавам, не си продавам гласа, а го отдавам временно под наем - да речем за половин час. Договорът е за наем, а не за покупко-продажба (няма смяна на собствеността), затова си е напълно законен. 
|
| Сря Май 21, 2014 10:31 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Срещу поне трицифрена сума ще изтърпя висенето на опашката - обещавам. Пък който е по "убедителен" за него ще гласувам.
|
| Сря Май 21, 2014 10:58 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И аз подобен порядък на сумата очаквам. Но договора има срок - ако половината час изтече, трябва да се преподпише и плати пак. 
|
| Сря Май 21, 2014 12:37 pm |
|
|