|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:03 pm
Проектант слаботокови инсталации.
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Проектант слаботокови инсталации.
http://www.jobs.bg/f2251058Ако някой има познати или пък самия той има интерес. Работата е участие в проектирането, но най-вече помощ при оформяне на количествени сметки, офериране и т.н. не се търсят студенти.
|
| Съб Май 10, 2014 8:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 Re: Проектант слаботокови инсталации.
up.... за една седмица 13 кандидата, 11 от тях нищо общо с обявата, почвам да се чудя какво става.
|
| Чет Май 15, 2014 8:23 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ми освен и аз да се кандидатирам... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Май 15, 2014 8:38 pm |
|
 |
|
Pif
|
13 кандидата от форума или 13 кандидата общо с тези от джобса ?
|
| Чет Май 15, 2014 8:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
аз имах в предвид в jobs bg, аз от тук не съм очаквал, но все пак да се вижда ако някой се присети за някого. А ти ако сериозно предлагаш ... не знам до колко ще ти допадне, съвсем откровенно става дума най-вече за естиматор, е ако човека е добър и проектира читаво е добре дошло. Като цяло работата е перфектна за жена, те са доста по-прецизни от мъжете точно в тоя тип работа и правят по-малко грешки, но ако ти е интерсно давай 
|
| Чет Май 15, 2014 8:50 pm |
|
 |
|
ToHu
|
джобса .. мен това ме учудва, заплата нарочно не съм сложил, ама 5 пъти гледах да не се е появила някоя от сорта 200 или 300, ама няма нищо, направо не мога да повярвам, дори талаша е много малко, обикновенно за седмица получавам по 50-100 кандидата.
|
| Чет Май 15, 2014 8:52 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
А! Сега погледнах в джобса обявата. Пфу, не отговарям на условията - нямам 2 години с аутоцад-а  Шегувам се де. Но положението наистина е трагично клонящо към плачевно и за съжаление по-зле ще става 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Чет Май 15, 2014 9:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да, явно на там отива, ако бях сложил заплата сигурно щеше да има повече кандидати, но това по-скоро ми говори че има такива които си търсят работа несериозно, биха дошли заради сумата, но иначе не ... хора които се интересуват само от цифрите не ме интересуват въпреки че позицията е такава.
|
| Чет Май 15, 2014 9:19 pm |
|
 |
|
Pif
|
Аз лично 90% от времето правя нещата само заради цифрите. Не, че не ги правя съвестно ама после тея цифри ми дават свободата да правя това което ми е кеф. Иначе много искам някой да ми плаща да си правя разработките дето са ми кеф на мене ама трудно става тая работа. Имаше една приказка - няма работа за хората и няма хора за работата. Все си мисля, че бинеса трябва да успее да свърши работата с наличните на пазара хора а не да търси несъществуващи хора дето няма и от къде да се пръкнат щото няма кой да ги научи а и те самите не виждат стимул да се научат.
|
| Чет Май 15, 2014 9:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Pif не е въпроса в това, просто ако някой има истински интерес ще го прояви и без да вижда цифрата, ако ще дойде само защото ще му платя 200 лв повече от колкото получава сега определено няма да ми направи добро впечатление, това значи че утре ще си тръгне ото някой друг му е дал 100 в повече, а като знам българския манталитет той дори няма да каже така и така предлагат ми 100 повече ти какво предлагаш, а просто ще си тръгне. Отново, тази позиция не е отговорна, но пък ще инвестираме не малко време да вкараме човека в спецификата на проектите по които работим, а реално има някои много, мнго специфични неща, за някои сме единствените в БГ, все пак даваме доста knowhow искам поне човека да се движи и от нещо друго освен от цифрите. Ясно е че никой никого не може да спре да си тръгне, нито пък може да се предвиди кой какъв е, но все пак аз не вземам на работа хора чийто първи въпрос е колко се плаща.
|
| Чет Май 15, 2014 10:03 pm |
|
 |
|
Pif
|
Аз не мога да ти давам акъл най-малкото защото не държа хора на заплата и не съм на ясно с нещата от гледна точка на работодател. Но разглеждайки ситуацията от гледна точка на работника - то той си продава част от времето срещу някакви пари. 200 лева повече са си 2400/година. Това може да значи карането на доста по-хубава кола, хубава почивка в чужбина със семейството или каквото друго се сетиш. Ако очакваш работника да намира смисъл в това което прави за теб - ще има да си мечтаеш още дълго без да си намериш човек. Има 2 начина да накараш човек да работи нещо - за кеф или за пари. Професионалистите го правят за пари. Аматьорите за кеф. Не е казано, че аматьорите не са добри но при тях нямаш сигурност защото утре друго ще му е кеф и ще отиде да прави другото. Аз като работя с някой работя на парче. Трябва да се свърши тази и тази работа. Искаш ли сега 1000 лв и проекта е мой или сега 500 и като изкараме - още. Може да изкараме по 5000/човек може и по 500. В твоя случай това е неприложимо, но споконо можеш да обучиш някой и да му обвържеш приходите с успеха на проектите. Давай му двойно на това което му предлагат като заплата и човека ще си е твой. Ама то не може хем заплата като на чистачка, хем висококвалифициран, хем да е лоялен и съвестен, хем да го прави не за пари ами щото иска и хем да не си тръгва от работата за повече пари. Все си мисля, че добрия мениджър точно това може да прави - да си управлява екипа добре. Преди години в Полша май беше като отварят границите и всичкия народ масово се изнася да бачка по европата. И не остават хора в държавата които да работят. Подозирам, че и ние на там сме тръгнали. Всички станаха бизнесмени и мениджъри и няма кой да работи. Много вожд малко индиянец. Всеки има идея за хубав бизнес с хубава печалба ама като няма кой да свърши работата... Туй изписаното не е конкретно към тебе. Да не се засегнеш. Насъбрал съм им на БГ работодателите, та системно си ги плюя. Дано си намерите човека който търсите.
|
| Пет Май 16, 2014 12:09 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Ставаш си началник и спира да ти е кеф.
|
| Пет Май 16, 2014 12:10 am |
|
 |
|
ToHu
|
то като си станеш началник като цяло кефа намалява, не само от това което правиш 
|
| Пет Май 16, 2014 12:16 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ей Тони, не се сдържах, сам ли си въвеждал текста ? 4 изречения , 4 правописни грешки "конторл", "инжИнерно", "проектанстка", "грамтност".
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Май 16, 2014 5:26 am |
|
 |
|
Edesign
|
в БГ бизнесът, който не е свързан с европари е на 99% спрял от края на 2012 година. Jobs.bg си прави доста реклама от известно време насам, а в период на криза реклами си правят или най-големите или вече доста закъсалите фирми. Не мисля че чобс е от първите, та затова и посещаемостта е разбираемо ниска.
|
| Пет Май 16, 2014 9:17 am |
|
|