Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Това ще работи само на места, достатъчно малки, така че хората да се познават.

Със сигурност няма да работи в големия град където всеки е по-тариакт от останалите и всеки се ръга с лакти да е най-отпред!

Чет Май 08, 2014 1:08 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Това ще работи където няма тарикати. В Англия не-знам-колко-пъти съм виждал хората да спират на главната улица за да излезе тоя дето чака да излезе от пресечката. Включително и в много големите градове.

Чет Май 08, 2014 2:56 pm
Профил ICQ

DanielDimov написа:
Това ще работи само на места, достатъчно малки, така че хората да се познават.

Със сигурност няма да работи в големия град където всеки е по-тариакт от останалите и всеки се ръга с лакти да е най-отпред!

Това си е въпрос на култура и възпитание - там където липсват нищо не може да помогне - но това са като цяло малко хора. Болшинството се съобразяват с околната среда - т.е. ако си в друга държава и виждаш как всеки ден шофьорите са толерантни и ти самия ставаш такъв, и обратно ако пресичат на червено и ти пресичаш. И пак съвсем малко са хората които са навсякъде изрядни с правилата.
Това със всеки е по тарикат от останалите го има в страните втора и трета употреба - т.е. в посока близкия изток :)

Чет Май 08, 2014 4:12 pm
Профил

По тази логика в САЩ живеят само тарикати, не знам как е в Чикаго при Димитър, но мен ми прави впечатление че там никой не чака никого, ако е някъде вътре в кварталчето може, но иначе по града това някой да ти даде път ... не помня да се е случвало, вкл.и с престрояването, ако не се престроиш навреме никой няма да те пусне, освен ако много не изнаглееш, та .... не знам до какво е. То е според обществото.

Чет Май 08, 2014 4:44 pm
Профил

Ами в щатите са се събрали тарикатите от цял свят ... влече ги нещо :D :D :D

Чет Май 08, 2014 5:11 pm
Профил
Аватар

Тони, аз имам наблюдения точно обратни на твоите а хем съм в меката на имигрантите. Естествено има и такива, дето ти ги описваш, но болшинството са доста търпеливи и разбрани хора.

Пет Май 09, 2014 5:59 am
Профил

Ами не говоря за търпение, просто начин на шьофиране. Примерно минаванв в съседна лента. Виждам ги в огледалото, давам мигач никаква реакция, някои дори ускоряват. Винаги мога да се включа но те пък се стряскат и скачат на спирачката, на няклко пъти ми се е случвало да ги виждам в огледалото как едва не правят катастрофи, затова и спрях да се включвам така. Това ми се случва постоянно, в смисъл понякога ми се налага да спра за да изчакам всички. Това верно по често е във вегад но и в инди се случва. И по плаците ми се случва, рядко някой ме пуска да изляза от паркинга освен ако няма пешеходци. Може би ти си им свикнал вече и си се адаптирал. Отделно че аз половината от времето не знам къде отивам, сменям ленти ...иначе ако си карам от офиса до вкъщи или от нас до училище е друго, като им знам стла се престроявам по отрано и в нужната лента.
Сигурно е доста субективно.

Пет Май 09, 2014 9:28 am
Профил
Аватар

Поне моя опит с шофирането там, показва, че те по - скоро са до толкова увлечени в ежедневния си подреден трафик, с тия широки и прави пътища и с тия огромни разстояния, че всичко малко по-различно носи риск от конфликтна ситуация. Ние понеже сме свикнали на Софийския хаос, не намираме особен проблем да въртим геврека рязко и да жонглираме с педалите. Ама там нормалното поведение е излизаш на пътя, караш направо с постоянна скорост 30 минути, 1 минута преди отбивката вече си заел правилната лента, правиш си маневрата точно с трафика и т.н... Светофарите са ти съобразени, въобще организацията на движението е максимално успиваща. При тях смяната на ленти, щото в тая някакъв заплес се влачи или щото в последния момент се сетих, че трябва да мина през магазина, или щото в другата са по-малко коли на светофара .... са малко непознати неща. Отделно, че си нямат глупаво проектирани светофарни уредби, комбинирани с всяващи качествен хаос пътни полицаи. Отделно и колите им предполагат към още по успиващо каране.

Реално ако си карам, както карам в София (а аз минавам за да кажем неагресивен шофьор) силно вероятно е в щатите да ми пуснат дискотеката, щото ще решат, че съм луд или дрогиран.

Та не го правят щото са темерути, просто са увлечени в трафика.

Пет Май 09, 2014 9:47 am
Профил ICQ

Ами може и това да е, понякога си мисля че за тях и мигачите нищо не значат, т.е. не ги гледат и не се съобразяват, не знам. Аз избягвам да карма като в софия, като оридох за пръв път там така карах и се чудя как не ме закопчаха, после поне свикнах че не мога да правя резки маневри щото тия се шашкат. Разбира се като бързам сикарма като тук горе долу, но то във Вегас не прави много впечатление, някак по леко го приемат и полицаите. Виж в Инди е друго, там ги има и полицаите идиоти които всяват смут в трафика, светофарите може да са ОК, ама пък има строители идиоти, постоянно нещо се строи и ремонтира, и те създават хаос. Но и другаде бях писал, при едни и същи условия трафика там се движи поне двойно по бързо на тоя тук.
По празниците нали уж бяха направили по две ленти където има ремонт в посока излизане от София .. трици, страх голям, хем карат с 30 хем в средата, в САЩ ще си карат в две ленти и с лимита, примерно 40 ама мили, да не говорим че в подобни условия на 465-та в Инди където имаше 7 годишен ремонт хората си караха с 60 /5 над лимита/ и на никой не му пукаше, а там не са колички като тук, а и бая големи камиони си карат че и с по две и три темаркета.

Пет Май 09, 2014 12:02 pm
Профил
Аватар

За тук казват - ако ограничението е 55, а ти караш с 70 и всички те подминават с 80 значи си в Чикаго :) . Какви ограничения какви 5 лв? Всяка сутрин на магистралата целия трафик се движи с 80 а нерядко и с 90 на ограничение 55. Ако караш с лимита ставаш много сериозна опасност за целия трафик. За толкова години още не съм видял да спрат някой за превишена скорост в часовете пик. Така, че се кара яко тук отделно е почти броня до броня с тия скорости и понякога си е доста рисковано, щото една секунда невнимание и си в багажника на тоя пред теб като сложиш и това че изпреварването е разрешено и от двете страни и е голяма веселба понякога :) . Иначе мен най-много ме дразнят тези, дето не дават мигачи като се пристрояват или завиват - основно азиатци. Мислят си че те като знаят къде отиват и аз трябва да знам също.

Пет Май 09, 2014 2:07 pm
Профил

Е .... то това от щат до щат, и във вегаско не се дават мигачи ... а иначе ела да караш в Инди с 80 еле пък 90, тия изроди си нямат работа, карат цивилни коли и дебнат акато нашите в средата на 90-те, буквално се крият. Сега като бях последно ми направи впечатление че не ги виждам много, но предния път за 1 месец нямаше ден в който да не ги видя прикрити някъде. Във Вегас за 75-80 не спират, но там ограничението е 65. И с 90 си карат доста хора но не е масово, пишат лоши тикети после трябва да наемаш адвокат . А то при вас в Чикаго като за един ден трепят по 30-40 човека, едва ли им е до писане на тикети за такива глупости.
Иначе там не е за Българи, особенно за тия масовите, не мога да изкарат само за ремонти до де им свикнат на скоростите и дистанцията. Аз придобих някакъв навик там като карам да оставям повече дистанция отпред, точно за да мога да се мушкам по безопасно щото не разчитам някой да ме пусне, лошото е че те като видят малко по-голяма дупка и веднага се мушкат .... най-ми е зор да се справям с изкушението да карма в страничните ленти, някой път като се отплесна и се усещам как се запътвам натам, последния път до де се осъзная вече бях на 100, добре че нямаше някой полицай че щях да отнеса 4 цифрена сума поне.

Пет Май 09, 2014 2:18 pm
Профил

хе-хе, нигерийските мошеници с ново двайсет
Звънят по телефона, представят се за служители на Майкрософт и обясняват, че компютърът ти се е опитал да зарази сървърите на М$, след което искат да им дадеш ремоте достъп за да ти "изчистят" компютъра :D

Пет Май 09, 2014 11:17 pm
Профил

Айдеееееее юруш на доматитееееее

http://it.dir.bg/news.php?id=16695817

Чет Май 15, 2014 8:44 pm
Профил ICQ
Аватар

3 милиона годишно приход от 2 дка земя? 8O

то, че доматите и марулите в японско са безумно скъпи, ама чак толкова - не са.
вероятно липсват няколко нули в числото за площта в дописката.

Чет Май 15, 2014 10:34 pm
Профил
Аватар

ако е 5-6 етажа по 2 дка по-иде,уж.......

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Май 15, 2014 10:47 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 1194  Следваща