Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
[Търси се] Хардуерен специалист с опит за проект 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение [Търси се] Хардуерен специалист с опит за проект
Здравейте,

Казвам се Симеон. Направил съм устройство (част от система), което контролира няколко индуктивни товара с много малка мощност (max 40W, 230V) с триаци, на базата на данните събирани от няколко сензора и микроконтролер. Има DS1307, дисплей на SPI шина, която минава през 4050 буфер. Всичко е на една платка. Цялата машинка работи без проблеми, но предвид че ми престои преминаване през тестове за CE маркировка има някой неща, които ми се иска да се отсранят.

* Има смущения от датчиците, които в момента ги решавам софтуерно. Трябва да се добавят нискочестотни филтърчета предполагам.
* Искрогасящата група явно не ми е изчислена правилно, защото когато не подавам управляващия импулс към триака пропуска 2V.
* Трябва да се добавят филтри на захраването, за да не връща към мрежата смущения.

Освен горните 3 неща искам да се прегледа дали всички писти са в съответствие на стандарта и дали цялото изделие отговаря на хардуерните изисквания в стандарта - филтри, дебелина на пистите, отстояния и др. Иска ми се да се премине на SMD компоненти (в момента е мешано SMD и TH и ги запоявам ръчно) и да се пускат платките с насищане. Платката и схемата са начертани на Eagle. Стандарта е IEC 60730-1:2010.

Издирвам човек, който да е наясно с това как да се прави устройството да е съвместимо със стандарта, да издържи тестовете (защото изобщо не са евтини :-), а тестове минават и другите елементи от системата ) и да се поправят горните пропуски. Предпочитам да е от София, за да може да се срещнем и да се запознаем на живо.

Ако Вие сте правилният човек или познавате такъв, моля да ми пишете на лично съобщение. Заплащането е въпрос на договорка.

Поздрави,
Симеон

Нед Апр 13, 2014 5:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]