Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Проблем с Virtual Visa от ДСК 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Проблем с Virtual Visa от ДСК
Изтече ми срока на карта, ползвам си я най-вече в PayPal. В банката ме изненадаха приятно - издали ми новата без да се обаждам Въвеждам новия срок на валидност и кода за сигурност от задната страна и тръцки - PayPal-а казва че не може да я провери. Изчаках седмица и пак пробвам - същата работа. Средното число ми направи впечатление че трудно се чете, нещо м/у 6 и 8. Пробвах и с двете - не става. Звъннах на колцентъра, булката отсреща провери и каза че въвеждам грешен код. Обяснявам и че не съм малоумен да сгреша 3 цифри и че средната е или 6 или 8 и докато говоря търнах номерчето с пръст и ужас- мастило на цифрите се размазва, Еб..ти картата. Момата като чу че се размазват цифрите при пипане с пръст веднага ме застреля че трябва да се преиздаде нова за моя сметка защото тази съм я ползвал и увредил. Как да я ползвам като не мога а сега де.
Не ми е за 4-те лева а за това че се опитват да ме правят на глупак и най-вече че не може да се преиздаде карта със същия номер. Кода за сигурност нямало как да ми се каже защото никой не го знаел. Така ли е?
Въобще почна да ме дразни тази ДСК. Въведаха такса от левче за теглене от гише, 0.1% такса за суми до 2000лв. за по големи суми става страшно :(

Сря Апр 09, 2014 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Проблем с Virtual Visa от ДСК
Тия таксички ги въведоха всички банки. Ама така е, след като им набутаха хората в ръчичките, забранявайки разплащането в брой.

Сря Апр 09, 2014 12:41 pm
Профил
Аватар

Ама се смеете на чековите разплащания тук, дето са напълно безплатни и ги смятате за архаични - нали :D .

Сря Апр 09, 2014 4:20 pm
Профил

Що бе, ние в САЩ основно с чекове се разплащаме, чиста работа.

Сря Апр 09, 2014 5:01 pm
Профил
Аватар

Ти се разплащаш, ама доста нашенци не се разплащат така щото било тъпо и старомодно. А миналата година като си бях в БГ и имах работа в ОББ-то и шефката на клона (тя дойде да ни обслужва, щото се заформи опашка), като разбра че живея в щатите и ми изнесе 30 минутна лекция колко назад били щатите в банково дело сравнено с българските банки и най-вече натърти на чековете :) . Като и показах обаче как мога да депозирам чек в банковата си сметка просто като го снимам с телефона си и оная ахна. А после като и казах, че чек мога да напиша и на бананова обелка и всеки ще го приеме стига да съдържа името ми, подписа ми, кода на банката ми и номера на банковата сметка и че всичко това не коства и 1 цент такси нито на мен нито на тоя, дето ще го осребри и оная се опули ей така 8O . Но си имаше мнение за банковите системи и не я интерисуваха никакви факти :D .

Както и да е. Тук също имах известни грижи с картите от моята банка - не им се махаше мастилото, а се цепеха по средата само след няколко месеца ползване и като се оплаках също си ме чарджиха $5 за нова карта като поп. Ама явно ги оправиха щото последните 2 години не съм имал ядове. Може да е било кофти партида пластики или пък са сменили доставчика с някой друг, дето е по-евтин :) . С банките никъде няма оправия - общо взето си правят каквото си искат и като се олеят после пък ги спасяваме задружно, щото били "too big to fail" :D .

Сря Апр 09, 2014 6:58 pm
Профил

Ами мойте кожодери аз им се обадих да им кажа че съм европа и ще има от там транзакции, те я спрели. Пратили нова обаче някакъв пощальон решил че не сме на адреса щото се трупала поща ... днес си пуснах нова, пари не взеха ама 5 дни ...
Иначе за някои неща са назад, не знам твойта, ама доста нямат смс известяване, и след последното лято в Испания познай .... Тя е и дебитна и никой не се е усетил чак до нова година, сега искат да ни работят, само за транзакции за 60 дни назад да връщат парите и то броено не от както подадахме клейм ами от както те се сетили да го обработят ... ама ще видим.

Чет Апр 10, 2014 1:27 am
Профил
Аватар

Моята може да ме известява и с имейл и със смс за каквото се сетиш. А да ползваш дебитна карта в чужбина и то в Испания трябва чавка да ти е изпила мозъка :D .

Чет Апр 10, 2014 2:23 am
Профил

Жената, не аз, някой нашенец ще е бил, може и да го познавам даже. Ама като не искат да вземат по 500 пари кво да правиш ...единствено в банка и една верига супермаркети ги взимаха.

Чет Апр 10, 2014 6:12 am
Профил

Хепи енд :)
Оказа се че можело. Започнах да си тегля по 2000лв. няколко дена подред, драснах им и едно писмо (че ми омръзна по телефона да се разправям с хора от които не зависи нищо) че не ме кефят услугите на банката вече и след няколко часа ми звъннаха че можело да се направи нова карта със същия номер, трябвало да заявя в клона карта поради грешна персонализация. Казах им че ще си помисля дали да се разкарвам и след 5 мин пак звънкат - нямало нужда да се разкарвам, те ще подадат заявката вместо мен и до 3 работни дена картата ще ми е готова. Можело значи :) Та убедиха ме.
Между другото ми звъннаха пак от банката че има правени много неуспешни опити за регистриране на карта в моя PayPal, явно следят за такива активности.

Пет Апр 11, 2014 8:31 am
Профил
Аватар

milenjs написа:
...
Между другото ми звъннаха пак от банката че има правени много неуспешни опити за регистриране на карта в моя PayPal, явно следят за такива активности.

Освен ако някой умен не се е сетил за оправдание. Щото из "занзибарско" задължително ти се обаждаха по телефона за потвърждение ако сумата е над малко стотици евра.

Съб Апр 12, 2014 12:12 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]