Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Търся специалист 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся специалист
Е точно това ме интересува колко дебели са стените от олово. Много добре ми е известно че тия лъчи са опасни и затова търся съвети от човек който разбира. То има много други опасни и вредни работи и въпреки това ги вършим. Като има санкции за превишена скорост да не би да не я превишаваме, даже на места с доста отгоре.

Пет Мар 28, 2014 10:13 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Е да превишаваш и току виж си се озовал там откъдето връщане няма.

Пет Мар 28, 2014 11:29 pm
Профил

Добре де пич ако ги знаеш тия неща кажи, не да се отплесваме с общи приказки. Щото лакардии за вредата от превишената скророст, алкохола, тютюнопушенето, и други подобни са всеизвестни и те тека.

Пет Мар 28, 2014 11:56 pm
Профил

Изобщо не ги слушай. Те лудите учени са успявали въпреки нещата а не заради тях. Ако Рьонтген се беше пазил дали щеше да открие лъчите. Е, поумрял е малко от рак и то в доста мъки ама голяма работа. Кво е един рак и едно умиране за каузата. Ами ако успееш да "програмираш" кактуса, а?
То е ясно, че рака ще е преди кактуса и ще минеш целия курс по химиотерапия, лъчетерапия, операции и т.н. За няколко години стигаш до терминалната фаза. Само едно ще те посъветвам - прави си експериментите далече от градове и други живи хора. Убивай себе си без да вредиш на невини и неподозиращи хора. То е ясно, че ще мреш и след като си умрял няма кой да те съди. А и не ти дреме за другите хора но все пак защо да причиняваш тея мъки на другите. Достатъчно ще ти е сам да ги преживееш. Стига се до момент в който дори и морфина не действа и тогава сам избираш да го спреш и да умреш за 7-8 часа с агония.
Успех в начинанието.

Съб Мар 29, 2014 1:15 am
Профил

Тва го знам, питам конкретно за дебелината на оловото. Ако знаеш кажи ако не моля те не говори глупости. Ясно е че няма да пусна лъчите без сигурна защита да не съм малоумен.

Съб Мар 29, 2014 1:31 am
Профил
Аватар

pipilica, не се нерви. Колегите са прави. Как мислиш, че някой може да ти даде ей така дебелината на защитата, без да е известен източника и неговите параметри. Май TGI е в тази сфера. Моите познания по темата са от студетските години и са вече доста избледнели. Ако намеря време, ще поизтупам някоя стара книга от прахоляка.

Съб Мар 29, 2014 8:11 am
Профил
Аватар

.

Последна промяна ps66 на Нед Апр 13, 2014 7:15 pm, променена общо 1 път

Съб Мар 29, 2014 8:24 am
Профил

Сигурна защита - няма. Оловото не ти дава 100% дори да е много дебело.
Единственното което ме успокоява в случая е, че лампите имат къс живот и няма да успееш да умориш много хора преди да строшиш доста лампи.
Твоята работа ми прилича на 5 годишно детенце дето си играе с буре с барут. Много било интересно да се пълни барута в кутии, да се омотва с тиксо и да се пали. Много красиво гърлямо. Ама за да не се разкарва на далече детето гърмяло бомбичките направо върху бурето. То няма да гръмне. Стените на бурето са дебели и няма да пуснат огън до другия барут вътре.

Съб Мар 29, 2014 10:14 am
Профил

Правилно забравих да кажа 25-35kV 5-8mA и лампата не е рентгенова а радиолампа малко изнасилена.
Та за радиолампи лиценз няма и освен това лъчите са доста мършави. Винаги има вратички в закона, откакто забраниха 100 ватовите крушки със жичка пак ги има само че не са лампа а мини отоплител.

Съб Мар 29, 2014 10:46 pm
Профил
Аватар

.

Последна промяна ps66 на Нед Апр 13, 2014 7:15 pm, променена общо 2 пъти

Нед Мар 30, 2014 8:49 am
Профил

Това което ме успокоява е, че човека не е достатъчно технически грамотен за да направи нещо опасно. Ако вземе нещо фабрично ще го унищожи поради непознаване на теорията. 200 вата захранване на 35 киловолта и някой да ги поеме тея ватове си е доста сериозна задачка.
Той направо да вземе ампула радий и да си реши проблема без ток и други глупости. А ако сложи уранова руда в почвата ще стане най-лесно. Може и в саксия от полуразпаднал се плутоний. Спирам с идеите, че после ще ме пишат съучастник в масово убийство.

Нед Мар 30, 2014 9:46 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
Сега сериозно, пак търся специалист този път трябва да разбира от рентгенови лъчи. Въпроса е как да изкарам кабелите от една оловна кутия където е лампата без да излязат и лъчи заедно с кабела. И ако може да ми препоръчате нещо което свети при наличие на рентгенови лъчи или друг лесен метод за откриването им. И последно верно ли кинескопите са от оловно стъкло и не пропускат Х-лъчи. Не искам да се опъжа заедно със растението.

Къде точно живееш?

Да знам за да не минавам наблизо. :)

Пет Апр 04, 2014 9:33 pm
Профил ICQ

Ей ама вие сте били много плашливи бе, я споко озаптил съм ги лъчите. Колко лъчи се получават от назорена радиолампа при това в кутия от 2 сантиметра олово. Ето да попрочетете малко по въпроса напрежението не е повече от 30-35 киловолта.
http://www.kronjaeger.com/hv-old/xray/safe/index.html

Съб Апр 05, 2014 12:02 am
Профил

Абе едно време като гледахме руски тв-та нищо ни нямаше а вие сега за някаква си ламба ....

Съб Апр 05, 2014 5:58 am
Профил

Имай в предвид, че обикновените Гайгер Мюлерови броячи не могат да измерват рентгеново излъчване. Това става със специални дозиметри с йонизационни камери, или специализирани дозиметри само за рентгеново излъчване. И двата типа са доста скъпи, но ако искаш да контролираш нивото на излъчване е задължително да имаш такъв, в противен случай си е игра на руска рулетка.

Нед Апр 06, 2014 5:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2