Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Вирус !?! засягащ .bin фаилове... 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Вирус !?! засягащ .bin фаилове...
Някой имал ли е подобен проблем?
Значи от известно време наблюдавам следната ситуация на моя комп:
разархивирам си .bin фаилове в някоя директория и след известно време (примерно на следващия ден) фаиловете са 'празни (0К) ... всичките, и то само с това разширение. Иначе като наименоване остават, само съдържанието им е изтрито.
Какво може да е това ??? Вирус?? извънземно??? земно...?
Някой борил ли се е с подобен проблем?

Има ли софт, който да ми казва кой процес се е опитвал да променя нещо по даден фаил и кога е станало това ???

HEEELP !!!!

Вто Яну 03, 2006 12:15 pm
Профил

Мнение 
http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html

Вто Яну 03, 2006 6:55 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Това е старо творение дето тръгна едно време от Shema99. Там се множаха всевъзможни калкулатори за касетофони и километражи с такъв вирус в тях. Последен опит на професионалисти в този бизнес да се оттърват от голямото количество информация която изтече малко преди това в нета с помоща на някакъв троянски кон доста нашумял по това време.
Доста подло творение. Два пъти съм преинсталирал заради него. Първата му версия се маха лесно вижда се като task. No sled
това излезе още една дето изтриваш съответния фаил но след ден 2 пак се появява а след известно време започва да унищожава и exe-ta.
Предполагам си го хванал от някакъв калкулатор. По добре преинсталираи всичко.

Вто Яну 03, 2006 7:04 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А знаеш ли как се казва тоя вирус, или името на таска?
Баси . :( не ми се преинсталира :cry:

Вто Яну 03, 2006 11:17 pm
Профил
Аватар

Мнение 
вече на помня. Преди година тествах един калкулатор с сигурност заразен с него Kasperski не го хвана.

Вто Яну 03, 2006 11:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
вече на помня. Преди година тествах един калкулатор с сигурност заразен с него Kasperski не го хвана.

Може би си прав... сега като се замисля, май след работа с такива калкулатори се случи това ...

Има ли софтуер, който да ми 'заключва' определени фаилове ... да се виждат, но достъпа да става с парола...

Чет Яну 05, 2006 5:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Маи наи добре е да работиш под XP под User с които има ограничени права на достъп. А всичко което ти трябва да се пази да има за този user права само за четене.
Като ти трябва под този user да променяш нещо стартираш си един експлорер с RunAs -> User-a с пълни права и си работиш. Така можеш изобщо да скриеш фаилове от гледна точка на юзера с намалени права.

Маи това е наи добрия начин. Иначе има разни програми за тая работа LockFolder и други. Но откак една такава ме издъни много неприятно аз ги отказах :)

Чет Яну 05, 2006 6:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:

Преди няколко дни забелязах една интересна опция в настройките на Kaspersky, в Settings >> Configure Updater >> Update type, по default настройката е "standart databases", включих го на "extended", веднага след като направих ъпдейт, почна да реве за вируси, пуснах един скан и се оказа че съм пълен....малко ъбсурдно звучи, защо ли :wink:

Чет Яну 05, 2006 9:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Направо ме разби. Еба ти и простотията са сърворили тия тиквеници.
Сега ще го коригирам и при мен.

Чет Яну 05, 2006 10:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Дайте някой работещ Касперски, или поне линк. Пробжах някакви, но не успях да ги подкарам... някакви проблеми с лицензите...

Пет Яну 06, 2006 12:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
От 2000г. използвам AntiVir Personal Edition, досега ( да чукам на кратуна :P ) не съм се заразявал с нещо по сериозно от трипер. Програмата не товари ПК, безплатна за лично ползване, за фирми 20 евро. Обикновено не я включват в класациите за антивирусни програми, може би защото е почти за без пари. Доверил съм се изцяло на братята немци, не ползвам нищо друго, единственото което правя е да правя поне веднъж дневно update. Ето и сайта за download: http://www.free-av.com/

Пет Яну 06, 2006 1:58 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
nikich, свали си само някаква версия след 5, ще ти дам лекарството. Kaspersky верно си пада една от най-тежките, особено при start-up му се завива свят на харда, но Real-Time Protection-a му няма равен - сканира навсякъде... IE, ICQ, или където и да става някаква обработка на файлове...намирал ми е вируси даже и в MP3-ka, който се оказа че бил някакъв VBS (Visual Basic Script), който бил нам си какъв downloader и викал Mailer-Deamon-и незнам докъде продължава това :wink:

Пет Яну 06, 2006 2:34 am
Профил

Мнение 
Аз съм с нод32 и също съм много доволен (не убива ПЦто за разлика от касперски) :)

Пет Яну 06, 2006 9:51 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Здр.

В къщи компа се е напълнил с троянци. Касперски ги открива, но не може да ги изчисти. Записах Нод32, той пък откри само някои от тях и уж ги изчиства, но след ден два троянците пак се появяват.
Реших утре да напиша Format c:
Има ли друг вариант??

Пет Яну 06, 2006 11:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
С НОД32 си патих веднъж и няма да повторя ;)... целия ми клуб се зарази с безброй вируси и троянци. Нод-а се осети, ама май аз се осетих преди него ;). Много малко неща хваща... или по-точно ги хваща ама не на време. Вярно много е лек, но това си има цена.
Преди време ползвах Касперски и докато го ползвах - никакви грижи, но му изте4е лиценза и не можах да го опрая, та ми беше по-лесно да си инсталирам Семантек антивирус. И до сега съм с него, много е лек и се справя, определено, по-добре от НОД32, но и в него се съмнявам малко. Та Касперски ми се струва най-добър, въпреки, че е малко тежичък.
Та, Predator_MF, ще си дръпна някоя версия (след 5) и ще искам помощ ;)

Пет Яну 06, 2006 12:15 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща