Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Atmel Studio 6.2 - не се стартирва 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Atmel Studio 6.2 - не се стартирва
Здравейте, опитах да си инсталирам тази програма, но не тръгва. Използвам Windows XP. Прочетох документа на Атмел за инсталирането. Направих следното:

- Инсталирах Windows Automation API 3.0 (WindowsXP-KB971513-x86-ENU.exe).

- Стартирах инсталацията, като администратор, както се изисква. При процеса на инсталиране, многократно се появява един прозорец и ме пита, искам ли да дебъгвам с Visual Studio 2010 (прикачената картинка). Да му се не види. Аз му казвам, че не искам и, че ръчно ще избера по-късно с какво да дебъгвам.

- След завършека на инсталацията, при стартиране на програмата, като администратор, се появява прозорец със съобщение "Exception has been thrown by the target of invokation" и програмата не тръгва.

Някой от вас, дали знае какво трябва да направя, че да тръгне пущината?

Прикачени файлове:
Atmel studio 6.2 problem.JPG
Atmel studio 6.2 problem.JPG [ 27.59 KiB | Прегледано 5247 пъти ]
Нед Мар 23, 2014 4:40 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Atmel Studio 6.2 - не се стартирва
http://www.avrfreaks.net/index.php?name ... invocation
Това видя ли го?Имаш ли инсталиран .NET Framework 4?

Нед Мар 23, 2014 5:26 pm
Профил

Ами не, този пост не го бях чел. В него видях 2 решения на проблема:

1. Да се установи стойност на променливата на средата windr на "c:\Windows" (Това се изисква от Visual Studio 2010, доколкото разбрах). Погледнах в "My Computer/Properties/Advanced/Environment Variables/" и за windir има стойността "c:\Windows". Та не би трябвало да е това, предполагам.

2. Инсталиране на .NET framework 4, на което и ти ми обръщаш внимание. Ползвам "Atmel Studio 6.2 beta Installer – Full", за което пише, че има всичко необходимо, за да се инсталира програмата дори без интернет и е споменат и дот нета. Погледнах в наличните програми в контрол-панела и гледам, че са се инсталирали 3 разновидности на версия 4, както и service pack за версии 2/3/3.5. Ще пробвам ръчно да инсталирам 4 версия, не знам какво друго може да пробвам вече.

Благодаря за съветите!

Пон Мар 24, 2014 10:00 pm
Профил

marcuka68 написа:
Ами не, този пост не го бях чел. В него видях 2 решения на проблема:

1. Да се установи стойност на променливата на средата windr на "c:\Windows" (Това се изисква от Visual Studio 2010, доколкото разбрах). Погледнах в "My Computer/Properties/Advanced/Environment Variables/" и за windir има стойността "c:\Windows". Та не би трябвало да е това, предполагам.

2. Инсталиране на .NET framework 4, на което и ти ми обръщаш внимание. Ползвам "Atmel Studio 6.2 beta Installer – Full", за което пише, че има всичко необходимо, за да се инсталира програмата дори без интернет и е споменат и дот нета. Погледнах в наличните програми в контрол-панела и гледам, че са се инсталирали 3 разновидности на версия 4, както и service pack за версии 2/3/3.5. Ще пробвам ръчно да инсталирам 4 версия, не знам какво друго може да пробвам вече.

Благодаря за съветите!

Сега пробвах ръчно да инсталирам дот нет 4 - позволява ми само да поправя старата инсталация. След това, същата работа, само дето сега остава началната картинка на десктопа. Изчерпах се откъм идей.

Пон Мар 24, 2014 11:44 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Visual studioto не ти е наред- от там ти писка. Ако можеш деинсталирай го и на ново, като се съгласяваш с всичко, може и да пробваш и така върху него. Преди също се мъчех, сега го инсталвам от раз, но спрях да го използвам поради тромавостта и тегавината. Ако нещо ме принуди пак ще се върна. Опитах да мина на WinAvr, нещо не можах да го подкарам, а ми се ще проектите от Atmel Studio да ги подкарам с него?

Вто Мар 25, 2014 9:51 am
Профил WWW

bobihot написа:
Visual studioto не ти е наред- от там ти писка. Ако можеш деинсталирай го и на ново, като се съгласяваш с всичко, може и да пробваш и така върху него. Преди също се мъчех, сега го инсталвам от раз, но спрях да го използвам поради тромавостта и тегавината. Ако нещо ме принуди пак ще се върна. Опитах да мина на WinAvr, нещо не можах да го подкарам, а ми се ще проектите от Atmel Studio да ги подкарам с него?

Благодаря! Снощи свалих Visual Studio 2010 isolated shell и тръгнах да го инсталирвам ръчно - студиото го беше инсталирало вече. Дадох му режим на поправка. То тръгна да ми инсталира бозите и, като рестартирах компютъра след поредната инсталация на .НЕТ 4, продължилата инсталация гръмна. После легнах да спя, че стана късно. Като успея да го инсталирам на чисто, ще пиша.

Сря Мар 26, 2014 1:05 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
ей така седя и си мисля- какво означава стартиРва :?:

Сря Мар 26, 2014 3:33 pm
Профил

MYXATA написа:
ей така седя и си мисля- какво означава стартиРва :?:

Мисли си колкото искаш, ама не се ебавай с другите.

Сря Мар 26, 2014 11:24 pm
Профил

Махни го и остави атмелският инсталатор да си ги инсталира нещата.

Чет Мар 27, 2014 10:18 pm
Профил WWW

bobihot написа:

Да, ще пробвам отново. Сега ползвах инсталация, която си има всичко в нея, за да може да се инсталира дори без интернет (Atmel Studio 6.2 beta Installer – Full). Може да е намазало нещо. Другата седмица ще пробвам с инсталация само на студиото (Atmel Studio 6.2 beta Installer).

Ти споменаваше нещо по-рано за атмелски компилатор. Може да пробваш IAR EW AVR, ако не си - има го напълно функционален до 4KB FLASH безплатно.

Пет Мар 28, 2014 6:43 pm
Профил

bobihot написа:

Махнах всичко, инсталирах го на ново и пак същата работа. Ще го зарязвам, ще опитам да ползвам Atmel AVR 8-bit Toolchain 3.4.3 - Windows и евентуално AVR Eclipse. Благодаря ви за времето все пак!

Сря Апр 02, 2014 2:30 pm
Профил

Пиши дали си се оправил, че и аз искам :)
За сега ползвам пробните на кодевизион и микрое, но са с ограничен размер и възможности.
А Flowcode
http://www.matrixmultimedia.com/flowcode.php

Някой проббвал ли го е? Много се хвалят, аз не можах да се справя, може би повече четене трябва? :)

Сря Апр 02, 2014 4:35 pm
Профил WWW

bobihot написа:
За сега ползвам пробните на кодевизион и микрое, но са с ограничен размер и възможности.
А Flowcode

Някой проббвал ли го е? Много се хвалят, аз не можах да се справя, може би повече четене трябва? :)

Ами тулчейнът компилира, ама не съм флашвал с генерирания код. Пуснах го с windows XP. Компилирах само в конзолата, иначе може тулчейнът да се вкара дори в АВР студио 4, ама не съм се занимавал. В bin/ директорията са инструментите за ползване, make работеше до едно време, след това спря и трябва на ръка да си пиша командата за компилиране. Генерираният код, съдейки по мап файла, е съвсем малко по-голям от този, генериран с IAR EW AVR, без да съм тествал как работи. Информацията за работа с avr-gcc не ми се струва да е систематизирана и обобщена, в ръководство. За сега няма да го ползвам, ще си стоя на ИАР, ако пиша нещо :)

Тук има добър пример: http://www.nongnu.org/avr-libc/user-man ... oject.html

Нед Апр 13, 2014 12:16 am
Профил

bobihot написа:
А Flowcode

Здрасти!
Тези дни пуснах avr-gcc, като пиша в Еклипс Кеплер, там и компилирам. Прикачвам ти един примерен мейк файл, изтрий му само разширението, че иначе не даваше да го кача. Не ми работеше мейк, защото нямах инсталирани WinAVR - с него са вървели тези допълнителни инструменти, като make, sh.

Прикачени файлове:
Makefile.txt [1.86 KiB]
313 пъти
Сря Май 07, 2014 8:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]