| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Re: Локализация през GSM
|
| Чет Мар 20, 2014 8:51 pm |
|
 |
|
ilkor
|
То се видя кой знае и кой не. Не се лайскайте, че съм си дал зор специално да чета нещо специално за да ви образовам. Още докато някои пишещи тук са ходили под масата аз съм се занимавал със сателитни комуникации и лично съм ръководил наземна предавателна станция. Изчел съм една библиотека книги за да разбера и науча как работи. След това имам 20+ години дизайнерски стаж. В една тема мисля че посочих реални устройства които съм правил и за тях са писали световнo известни технически нюзсайтове като Engadget и Gizmodo. Преди 3 седмици посетих Embedded World 2014 и ми стана адски приятно, когато на на щанда на eCos вървеше презентация, в която видях 2 устройства в разработката на които съм участвал, като примери за успешни реализации на тази RTOS. Сега ме обявиха за продавач  Жалко е обаче когато някой с претенции се самоопределя като шофьор, който щом може да върти геврека, счита че това му е достатъчно и няма нужда да се развива...
|
| Чет Мар 20, 2014 9:24 pm |
|
 |
|
Pif
|
Илкоре, не се засягай ама темата не е за мерене на пишки за ГСМ-ите. Ако искаш направи една тема "Да си премерим пишките" и там може всеки да си го извади. В БГ това е хубавото, че бранша е малък, специалистите са доста и са правили много неща. И аз съм пускал Ви-Сат хъб ама не виждам какво общо има с темата. Всички сме правили много неща. Кой шофьор кой продавач няма значение. Та да се върнем на темата с твоето образование: Какво се случва на всеки от лейърите? Колко са, какси са, защо са, кой определя на кой лейър какво да се случва? Какви стандарти има? Хайде почети още малко стандарти за да ни доограмотиш и ще ти призная "размера". П.П. Не забравяй за жирафа.
|
| Чет Мар 20, 2014 11:35 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Пиф - като си толкова отворен на GSM-ми що до сега не ни светна кое как работи. А и ако мериш пишки има други тематични форуми за това...
_________________ main[-1u]={1};
|
| Пет Мар 21, 2014 7:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе ПИФ-е, верно не усещаш кога се излагаш, а? Не знам какви са ти реално познанията, но четейки творбите ти, със сигурност не ги демонстраш даже и да ги имаш. Точно обратното.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 21, 2014 9:00 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
От темата виждам, че има добре запознати с протоколите в GSM мрежите. Някой може ли да даде метод за извличане от мрежата на HLR за номерата на нашите оператори?
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Нед Мар 23, 2014 11:19 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Ще следиш женати в коя клетка ли е 
|
| Нед Мар 23, 2014 1:10 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Не, тук се водя от шопската максима: "Требе да си верваме! Оти ако не си верваме, ще почнем да се дебнеме. А дебнеме ли се, нема начин да се не фанеме!" Трябва ми за bSMS системата и работата с пренесените номера.
|
| Нед Мар 23, 2014 1:22 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Няма начин освен ако не си в някоя служба в МВР или 112  Но дори и там се дебнат и едва ли може да си правиш лични справки 
|
| Пон Мар 24, 2014 9:05 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Мен не ме интересува локализацията на ниво клетка, а към кой оператор е в момента даден номер. Защото с възможността за пренос на номерата настана пълна боза. В други държави има бази данни и те се допълват ежечасно и са достъпни при определени условия. В нашата такова животно нема!
|
| Вто Мар 25, 2014 9:49 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Мар 25, 2014 9:58 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
И аз да питам, някой да е забелязал сговняване на нашите мрежи напоследък? трудно се регистрира, gprs-а не ще да се вдига бързо, понякога направо с клизма... ей такива мизерии.
Тествам ново изделие и много вероятно да е наш проблем, макар че и захранване и модулите изобщо схемата свързана с gsm–то не сме променяли нищо. С осцилоскоп всичко изглежда наред. Така че най-лесно ми е да обвиня операторите, още повече че проблемите са на "настроение". Може цял ден да бачка без ядове, на другия ден само ядове. От друга страна пък и 3-те, айде поне 2 тествах сериозно да си влошат услугите баш за нашите тестове пак не се вързва...
|
| Вто Мар 25, 2014 10:05 am |
|
 |
|
Lupus
|
Опитай първо с карти на трите оператора. Ако има съществена разлика, вероятно проблема е в клетката, която бави инициализацията. Ако обаче и за трите е така.... При мен бавене има само на Глобул клетката.
|
| Вто Мар 25, 2014 10:30 am |
|
 |
|
Lupus
|
Сага ако кажеш и към кого и как да изпратя запитването за IMSI черпя!
|
| Вто Мар 25, 2014 10:39 am |
|
 |
|
TheWizard
|
Освен да намериш някой фри HLR lookup сайт
|