Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Търся сензор за анемометър 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Търся сензор за анемометър
Търся да купя сензор за анемометър, но от лопатков тип , т.е. - без нужда от насочване. Проблемът е, че ми трябва сравнително спешно, затова по-добре да е нещо налично в БГ.

Пон Мар 17, 2014 10:04 am
Профил

Мнение Re: Търся сензор за анемометър
Виж в Конрад. Един колега търсеше преди време и май от там намери. Мисля, че даже беше комбиниран и със сензор за посока на вятъра.

Пон Мар 17, 2014 10:41 am
Профил
Аватар

Нямаш много варианти в БГ които да са сериозни. Ще питам колегата ние последните от де ги купихме - единственото по-евтинко в БГ беше (то май беше и единствено в БГ въобще).

Мисля че от тука ги купихме : http://www.stamb.net/catalog/index.php?cPath=24

Три броя за по около 150 лева. Интерфейса им е дървен малко по принцип - аз моите ги преработих да вървят по RS485 щото ми трябваха няколко на един кабел и отдалечени на 30-40 метра от базата им. Преработката беше тотална - смених им изцяло платката вътре като ползвах част от нещата а други тотално ги смених (например направих ги с датчик на хол, щото техния начин на следене на импулси е икономичен ама ми е малко афиф). Посоката им е с 4 битов енкодер с код на Грей.

Ако намериш Davis обаче на прилична цена - препоръчвам него - по добър е от Лакросс-а.

Ако те интересува още нещо - питай - имам известен опит и с ремонти, преработки, комуникация с тях ...

Пон Мар 17, 2014 11:23 am
Профил ICQ
Аватар

Cekins Благодаря , този трябва да свърши работа.
Тази фирма е малко странна, няма адрес, телефон, нищо. Въпросът ми е дали има някакво описание към този сензор, по-специално някаква калибровъчна таблица - т.е. на определени скорости на вятъра колко импулси дава.

Вто Мар 18, 2014 11:03 am
Профил
Аватар

Сори че чак сега ти виждам поста. Трябва да питам колегата за телефона - колегата си комуникира с човека - не знам как се свърза с него. Значи нещото дава една поредица от 20-тина бита - няколко бита за скорост в десетичен вид с резолюция 0.1 м/с май беше, 4 бита посока и някви контролни - малко е шибан протокола му ама из нета го има описан - някой го е дебъгвал. Иначе отношението му е 1.7 оборота в секунда на 1 м/с вятър - засичал съм го за да мога аз да си направя контролера му.

По принцип този анемометър е част от метеостанция и протокола си му е специално за метеостанцията. Продава ги и отделно щото се случва при гръмотевици по баирите да се очаткат - един вид резервна част.

едит : е как да няма телефони ? http://www.stamb.net/catalog/contact_us.php ...

Сря Мар 19, 2014 12:55 am
Профил ICQ
Аватар

Писах им и установих контакт, макар и малко бавно. А междувременно намерих други, подобни - пак част от метеостанция. Ще пиша за резултата.

Сря Мар 19, 2014 8:42 am
Профил
Аватар

Значи с импулсен изход (рид ампула) и аналогова вана (потенциометър) са Davis анемометрите. Като изработка са много по добре от тези обаче и цената им е зверска. Имаме два такива. Рид ампулите след една година се окисляват и се повреждат - смяната им е "хирургия" - това им е единствения проблем. Аз им слагам датчици на хол (TLE4905 примерно).

Сря Мар 19, 2014 10:59 am
Профил ICQ
Аватар

А колко е захранването - 3.3 , 5.0 или друго?

Чет Мар 20, 2014 2:11 pm
Профил
Аватар

http://www.john.geek.nz/2011/07/la-cros ... -protocol/

Идея си нямам - захранва се с някво LDO под 3 волта със сигурност. Не си спомням точно ама лдо-то май носеше до 9 или 12 - трябва да го погледна - оригиналните платки ми се въргалят в скрапа. Там в тоя сайт дето пише че за да тръгне трябва да се подаде 0 на единия крак - той отива директно на енейбъла на лдо-то.

Пет Мар 21, 2014 2:22 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]