|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:01 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
 Проблем със записвачка
Имам един TEAC CDRW W-552E мисля че беше на работа. С четенето няма проблеми. Доскоро пишеше, всеки втори диск го скапва. Вече скапва всеки първи. Знам че е за боклука, но все пак да попитам, може някой да се е сблъсквал с такъв проблем. Значи забелязах че като пише дискове, не почва от началото на диска, ами някъде на около 5мм навътре. Съмнявам се да е механика, щото нали чете. Пробвах да и подменя фърмуера, но не помогна. Някой има ли идея какво може да е?
|
| Сря Яну 04, 2006 4:57 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Няма да ме учуди, ако тия неща са програмирани така, че след определен период от време да почнат да правят глупости. 
|
| Сря Яну 04, 2006 5:09 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Re: Проблем със записвачка
Ами наистина странно и определено така както не го описваш не е от софтуера , така че е от хардуера , било то механичната или електротехническата част  , та като вземем предвид цената сега на едно (LG) CD-RW ~20$ , а DVD-RW (NEC 3540A) ~ 45$ не си заслужава. Ремонта ще ти излезе м/у 10 и 20лв , ако някои се навие и просто няма смисъл, защото ще си е старата - 'изтощена' СД записвачка.
Поне според мен не си заслужава да си губиш времето , дори и да оправиш проблема
Иначе отваряш и оглеждаш , поне аз не мога да ти кажа точно кое ти е направило проблем. Две ЦД-та с механичен проблем съм се сблъсквал. Отваряш и гледаш и където видиш нещо не наред, гледаш да го оправиш, просто това е
Поне в двата случея така действах.
|
| Сря Яну 04, 2006 5:29 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
|
Знам че не си заслужава, но ми стана интересен проблема. Реших че може би някой друг също е имал такъв проблем (щото тея TEAC-ове са големи дървета) и примерно ще ми каже: риташ в горния десен ъгъл изодзадзе и се опраа  .
|
| Сря Яну 04, 2006 5:55 pm |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
"Отваряш и гледаш и където видиш нещо не наред, гледаш да го оправиш, просто това е"
Страхотен чалъм!
Още утре ще пробвам да опрявя така нещо някъде и някак си 
|
| Сря Яну 04, 2006 6:10 pm |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
@Bezmozachen
Пич пробвай да почистиш ПОД лещата.
Става със сгъстен въздух ,ако нямаш откъде да намериш компресор:
вариант 1 много внимателно празниш спринцовка (пълна с въздух)
вариант 2 продават се такива шпрейове (само въздух)
вариант 3 //не ми се говори за това
!Не пробвай с уста!
|
| Сря Яну 04, 2006 6:19 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Еми не е едно и две неща бе човек, а и точно при ЦД у-вата си е така, колкото и смешно да ти е.
Ако си отварял ще видиш , че по един начин е ЦД от маркова машина , по съвсем друг механиката на OEM Цд у-вата , които се продават по магазините.
|
| Сря Яну 04, 2006 6:21 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
|
Това с въздуха ми хареса  . Има един компресор оттатък - 800кг.  . Само да не издухам покрая праха и нещо друго  .
|
| Сря Яну 04, 2006 6:26 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@Bezmozachen: Колко е старо това устройство и имаш ли груба представа колко диска си записал с него? Ползвал ли си го редовно като четящо СД устройство?
|
| Сря Яну 04, 2006 6:27 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
 |  |  |  | Dimiter написа: @Bezmozachen Пич пробвай да почистиш ПОД лещата. Става със сгъстен въздух ,ако нямаш откъде да намериш компресор: вариант 1 много внимателно празниш спринцовка (пълна с въздух) вариант 2 продават се такива шпрейове (само въздух) вариант 3 //не ми се говори за това !Не пробвай с уста! |  |  |  |  |
"5мм навътре" не може да е от прах или нещо ПО лещата , освен самата леща да се е разрушила,наранила или нещо от този сорт.
Е от опит глава не боли ... само други неща (проверено  )
|
| Сря Яну 04, 2006 6:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И аз имам W-552E и прави подобни проблеми. Пише когато си иска. Скапало ми е към десетина диска. На две години е и да съм записал с него не повече от 30 диска. Не го използвам за четене, защото имам и CD-R NEC.
Днес се сдобих с DVD записвачка LG и смятам, че с това съм си решил проблема.
Хората от фирмата, която ме обслужва споделиха, че този проблем не е само при мен и се съмняват в нещо гнило в цялата партида, която е доставена.
За съжаление проблема се появява след изтичане на гаранцията.
|
| Сря Яну 04, 2006 7:44 pm |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Тези 52-скоростните тикове (записвачките) верно са калпави значи!! Навремето ме предупредиха, да не си продавам 40-скоростната записвачка TEAC. Сменил съм 3 компютъра и все я оставям  Явно има нещо верно...
|
| Сря Яну 04, 2006 9:36 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Пред 2г. мен също ме предупредиха въобще TEAC да не си купувам. Сега имам LG записвачка модел DVD GCC-4521B и съм изключтелно доволен. Нема лабаво ! Иначе като 2-ро четящо устройство използам още едно 24-скоростно TEAC от 1998г., когато TEAC беше Мерцедеса в тази област.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 04, 2006 11:29 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да внеса и аз малко пояснение
1. лазерните диоди имат живот в часове, което е крайно число.
живота зависи и от мощността на светене.
при четящите устройства, може да се скъси живота, ако гения, писал фърмуера, не гаси диода когато не се работи с желязото.
при записващите, можността е функция преди всичко от подложката и в по-малка степен от скоростта на писане. всички подложки имат ATIP запис, в който освен вида на химията и очаквания живот на записа има и параметър 'желана сила на лазера'.
сигурно се досещате, че колкото е по-еФтина медията, толкова числото е по-голямо  при cd-та, числото варира между 3 и 7, т.е. повече от два пъти
така че, ако се пише на princo или медия с неясен произход, записвачката ще се изсвети поне два пъти по-бързо. казвам "поне", защото при по-големи скорости мощността се компенсира допълнително и резултата може да е още по-плачевен.
2. лещите на диодите биват органични и минерални. недостатък на органичните лещи е, че стареят с времето. дори и лазера да не свети. досещате се от кои лазери се слагат в масовите устройства, нали?
|
| Чет Яну 05, 2006 12:16 am |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Именно натам бях тръгнал  . Записвачките си имат ограничен ресурс... и после просто отказват. Много добре си го разяснил, дедо  . Аз за това никога не ползвам СД записвачка като четящо устройство. И си водя някаква сметка колко диска съм записвал горе-долу. Ама 2 години да изтрае, за това време цените на новите модели спадат значително и човек просто хвърля старото устройство и си купува ново. Верно, че имам някаква НР записвачка от 2000 година, дето още работи, ама е толкова бавна, че неам нерви.
|
| Чет Яну 05, 2006 2:19 am |
|
|