| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Изчисляване мощността на захранващ трансформатор
Разгеле! Това ми трябваше. Просто някаква ориентировъчна сметка. Схемата, която използвам, е доста по-натоварена от опростения пример по-горе. Така че 100мА не са изненадващо много. Да не говорим, че се заигравам и с честотата. При това в пъти! Благодаря!
_________________www.elkran.com
|
| Сря Мар 12, 2014 8:34 am |
|
 |
|
nik
|
аха, значи не били само транзисторите 100ма а мериш някакви други консуматори.... докато отсеем невярната и подвеждаща информация става по трудно ако беше пуснал схема щеше по рано да се види какво точно си мерил, ама явно или е голяма тайна или те е срам  ама нищо де, и с хвърляне на боб познахме 
|
| Сря Мар 12, 2014 1:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Ами той колегата има навика да не дава схеми и да ни оставя да гадаем, ама мен нещо напоследък не ми работи кълбото /сифото и то  /
|
| Чет Мар 13, 2014 12:08 am |
|
 |
|
Pif
|
В момента в който каза как щял да го прави двуполярно ама ние да сме му го сметнали за еднополярно и как щял да си поиграе с честотата щото нямало да бъде тази и ме отказа. Моята кристална топка е заета да прави енергия от вакуума и да генерира браунов газ без пари.
|
| Чет Мар 13, 2014 6:59 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами аз съм попитал как се прави сметката за конкретната схема, която съм дал по-горе... Значи ако след 2 месеца примерно реша да използвам алгоритъма да сметна нещо друго от сорта трябва пак да питам?! Нали за да се научи човек на нещо първо трябва да започне от по-прости и идеализирани неща. Аз като имам основата по-нататък ще се оправя, предполагам! Поздрави!
|
| Пет Мар 14, 2014 9:31 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Е добре де - нали ти обясниха хората - имаш един кондензатор със знаен капацитет - имаш и с колко ток и какво напрежение го зареждаш. От там на сетне можеш да си сметнеш с колко енергия го зареждаш/разреждаш (има купиша калкулатори из нета). Осредняваш на база честотата умножаваш по 2 (100% застраховка) и ето ти на сметката...
|
| Пет Мар 14, 2014 10:43 pm |
|
 |
|
Pif
|
Цецкинс, не забравяй, че имаш и още един кондензатор който е вързан от колектора към гейта а на колектора едни много високи напрежения се размахват нагоре-надолу. Имаш прехвърляне на заряд от колектора към гейта и в зависимост от схемата на управление си смяташ и тея токове. При запушване може да ти се наложи доста енергия да изхабиш.
|
| Пет Мар 14, 2014 11:24 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Беше ли споменато високо напрежение някъде? Абе при всички положения, ако честотата не е много висока, едва ли и 20 милиампера средно ще отидат. То някой писа и преди мене - по е важно как е опроводено и колко кондезатори са наслагани покрай драйвера, щото ако трябва само трафа да осигури целия ток за отпушване/запушване то той трябва да е 2-3-4 ампера, което е абсурд просто - той 99.999% от времето ще работи на празен ход...
|
| Съб Мар 15, 2014 10:28 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Кондензатори съм наслагал за Бог да прости! От както преди време имах проблеми от липсата на разни такива, изобщо не ги жаля. Поздрави!
|
| Съб Мар 15, 2014 6:47 pm |
|
|