Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
осцилоскопите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: осцилоскопите
ами гледам има един феатур Peak detect, който го описват като helps you
find narrow glitches. надявах се да е това, но дори да не е, при 2 милиона семпъла на един екран, пак ще си виждам тесните пикове. начи не знам що, всички тектроникси от тоя клас са със ултра мизерните 2 к семпъла памет. паметта да не е от злето бе? в кой век живеем? аз ще си поръчам май тоя от 2000 серия.

Чет Мар 06, 2014 9:22 am
Профил
Аватар

Щото при точно тия тектроникси паметта е аналогова :)

Аха,намерих го тоя режим. Той се отнася специално за тектрониксите май.
"In peak detect mode, the oscilloscope utilizes the maximum and minimum sample points saved during two waveform intervals, as its corresponding waveform points. This mode is specifically useful for viewing narrow pulses spaced far apart in time. Although operating at a slow time base settings, digital oscilloscopes with peak detect mode operates the ADC at a fast sample rate and are capable of capturing fast signal changes occurring between the waveform points that are in sample mode."

Ами Агилента реално винаги си работи като ползва всичката налична памет доколкото съм го разбрал. А си показва графика построена на базата на всичките данни. Тоест винаги е в такъв режим.

Чет Мар 06, 2014 11:01 am
Профил
Аватар

Аз останах с впечатлението че хваща и записва само пиковете примерно - това дето му викат Segmented memory - и като останалите му екстри, тази се доплаща. Аз така и не можах да разбера дали са им отключили 1М памет на всички или са си със 100К. Не че 100К са малко ама все пак китайците си имат 1М/ch по дифолт напоследък... Другата седмица сигурно ще е при мене и ще видим кво що...

Чет Мар 06, 2014 12:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Сегмент меморито работи с тригерите. Като задейства тригера записва известно време и спира и чака да задейства пак тригера и пак записва. Май ако задейства тригер преди да му е изтекло времето на запис ресетва таймера за време,ама тоя момент не съм сигурен дали е така. И така докато му свърши наличната памет. Има го скопа ама досега не ми се е налагало да го ползвам.

Чет Мар 06, 2014 1:49 pm
Профил
Аватар

zaphod написа:
velio написа:
точно това ме интересуваше, мерси!
тригера значи цяло деление иска за да сработи? това е странно, но ще го преживеем. това че иска размах предполагам означава че при коси сигнали ще тръгне със закъснение?

Хмм... Не съм сигурен. Не съм си играл толкова и не съм пробвал. То реално погледнато кос сигнал е силно относително. Предполагам че по-скоро означава че всичко с по-малка амплитуда се приема за шум и не се отработва.
Все пак виж документацията, мисля че някъде трябва да има зададен такъв параметър (нещо като чувтвителност на тригера).

Peak Detect мисля че е точно това - за да се виждат кратки пикове при бавна скорост на семплиране. Вероятно става въпрос за пикове под времето за семплиране. Едва ли ще може да се направи твърде правилна оценка за пика в такъв режим, но поне ще се види че е там.

Пет Мар 07, 2014 12:38 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
@nik, Изгледай клипчето на австралиеца за аджилента :) Дано моя да сколаса да дойде докато тече примоцията. Пък 500$ дали ще ги дам за екстрите - ще видим. Ако 500$ включва и хардуера на логическия анализатор ще е добре, ама надали :)

Със сигурност не го включва, освен това и не разрешава тази опция в самия осцилоскоп. То ако беше така, човек да си вземе една сонда за 200$ на старо от и-бей да речем ама уви...

Но аз съм оптимист - вероятно ще пуснат друга промоция и ще може да се вземе по-евтино. Сега мисля е около 2к лв.

Пет Мар 07, 2014 12:45 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

За пълнота: 10-20МХц, осем лъча, под 200 долара (впрочем, цената май не е многоясна)

Пон Мар 10, 2014 11:13 am
Профил ICQ WWW
Аватар

усб осцилоскопите са пълен ташак. аз имам такъв, взех го защото е малък. но тогава осцилоскоп тип мултицет пак го бие.

Пон Мар 10, 2014 1:04 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Здравейте.Търся си някакъв евтин осцилоскоп до около 100лв :oops:
бях насочил към този
http://www.dx.com/p/bm102-bm102-50mhz-2-ch-usb-analog-oscilloscope-silver-grey-271544#.VFeS6TTQrTo
+ това
http://www.dx.com/p/logic-analyzer-w-dupont-lines-and-usb-cable-for-scm-black-148945#.VFeSoTTQrTo

с което да заместя моя стар аналогов руски туч 20 Mghz (с изгоряла ЕЛТ), ползвам го за люbителски цели
В службата ползвам kenwood 2x100mhz
който намирам в ebay за 200$
но за +70 $ има ето това http://www.dx.com/p/uni-t-utd2025cl-7-0-lcd-2-ch-25mhz-250ms-s-benchtop-digital-storage-oscilloscope-146560#.VFeCrjTQrTo
но вече съм много извън бюджета камо ли пък за тоя ригол
http://www.dx.com/p/rigol-ds-1072u-5-6-lcd-70mhz-512kpts-500ms-s-2-ch-digital-oscilloscope-grey-3-flat-pin-plug-191981#.VFdwrjTQrTo
Та в крайна сметка въпроса ми е за 100-300лв най скъпия аналогов или бюджетен usb
размерите не са от значение (занимавам се с ремонт на цифрова техника, TFT,импулсни , касови апарати и отвреме на време драскам някой друг ред PIC) това за домашната работилница

Пон Ное 03, 2014 5:53 pm
Профил WWW
Аватар

Гоуеми ядове ше береш с тва усб измервателче. Еле пък с импулсните... Масата му е вързана със масата на компа.

Пон Ное 03, 2014 7:01 pm
Профил ICQ

Гледал съм много клипове на австралиеца и колкото и да съм нооб, мисля че си разбира от работата доста...И аз си търся някакво евтино решение за осцилоскоп, но май бюджета ми попада само за тези USB такива...

Пон Ное 03, 2014 7:17 pm
Профил
Аватар

На тоя съм му изгледал всички клипчета :)

До края на месеца има промоция на бившите Agilent - бандъл със всички опции за моделите 2ХХХ,3ХХХ и 4ХХХ на символична цена.
Примерно за 4ХХХ всички опции на стойност над 19000USD с този бандъл струват само 1600USD. Сега чакам да пристигне да видим какво може :)
http://www.keysight.com/en/pc-1152185/o ... %2c2401610

Пон Ное 03, 2014 9:18 pm
Профил

Имам и OWON 7ххх и Agilent 2014.
Agilent-а нема нищо общо с OWON-а, въпреки че и втория върши работа.
За екстрите на Agilent има лекарства. Вземи Agilent-а - без екстри и лекувай. Лека е просто една бодната флашка и това е.

Пон Ное 03, 2014 10:09 pm
Профил WWW
Аватар

ilkor написа:
с този бандъл струват само 1600USD.

я светни малко, какво струва $1,600?
желязото, софтуера или всичко накуп, или някоя нула е изтървана?

Вто Ное 04, 2014 10:53 am
Профил
Аватар

Ам явно само опциите, при това само софтуерните ;)
Ако им събереш цените поотделно се получава над 19 000, но промоцията е всичко на цената на 1 и така струват под 1600.

Ех, Агилента реагира доста пъргаво, но пък наистина ме дразни с някои очевидни недомислици, заради което няма да си взема пак такова нещо.
Освен че тригера в автоматичен режим изпуска първите събития, сигнала който се изобразява на екрана не може да бъде записан със всички семпли :? , опциите за някакъв анализ на сигнала (преброяване на импулси примерно) също не работят коректно (разбирай със всички семпли в паметта) и резултата зависи от това колко си зуум-нал записа... Вероятно това е и цената за 1MWfps.

Вто Ное 04, 2014 12:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща