Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Agilent DSOX2000 series 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Agilent DSOX2000 series
Работата стана такава че ТМЕ вече 4-ти месец не могат да ми доставят Лекрой-а дето си бях набелязал и го отказах. Сега много сериозно се замислям за DSOX2022 на Agilent.

Изгледах клипчето на австралиеца ама той е тествал най-най първия модел.

Разбрах че нещото е класа над лекрой-а дето го исках (да не говорим че лекрой-а е ребрандиран Сиглент).

Въпросите ми са основно :
1. Колко струват ъпдейтите и откъде могат да се купят - на мен основно може да ми потрябва сигнал генератора. Евентуално по насетне логическия анализатор ама той иска и хардуер допълнително.
2. Какви неща са добавени с ъпдейти на фърмуера - примерно чета че има I2C анализ добавен в някой от ъпдейтите - това само за модел с анализатор ли са или за всички (за мерене със сондите)
3. Какво въобще има добавено безплатно като функционалност с всичките ъпдейти досега.
4. Отзиви в плюс и минус на машинката.

Засега нямам намерение да инвестирам в екстри - и без това ми е малко преко сили тоя, ама като го видях и ... сериозно се замислих.

Вто Мар 04, 2014 8:56 pm
Профил ICQ

Мнение Re: Agilent DSOX2000 series
Аз ползвам DSOX3024A и не знам до колко е различен от 2000 сериите...

Като цяло силната страна е броя на кривите, той и австралиеца го показва. Демек наистина се виждат аномалии в сигналите без да трябва да му баеш на тригерите. Слабата страна е че не чува миливолти много-много. Те и сондите са калпави, но не мисля че ще е само това...

От екстрите имам само мрежа, която бачка добре. Другите като анализ на протоколи не са ми отключени и не мога да кажа дали стават...

Сря Мар 05, 2014 12:25 pm
Профил
Аватар

От новите аджиленти, не съм виждал нищо което да чува добре миливолти, та не го приемайте за сравнителен критерии въобще. Всичките са така. Под нови разбирай всичко дето е модел след 2005 година.

Сря Мар 05, 2014 1:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Е то щото с малкия LeCroy щях да гоня миливолтите :)

Аве гледам го че има 12 битов режим с по-ниска скорост - може и да има нещо в цялата работа. То аз на 99.99% съм навит вече а и ТМЕ дават много атрактивна цена. Понеже се рових с историята на ъпдейтите и там пише че са добавили примерно цифри като на DMM - не че ще е много верен ама тва си е само една графика допълнително вкарана в бозата. Чуденката ми е тия неща дето са ги добавяли дали се отразяват на всички модели или ще трябва да доплащам - голяма мъгла с тия софтуерни ъпгрейди. То аз досега си свършвам работата с един 25MHz Owon, тъй че това ще си е не една ами няколко крачки напред...

Сря Мар 05, 2014 3:06 pm
Профил ICQ
Аватар

Тука си имат представителство (Test Solutions).
Април ще имат промоции на софтуерните екстри - мисля че беше 500$ за всички екстри (иначе едната е толкоз).
В момента върви друга промоция - виж на сайта на Agilent за актуалност или питай по телефона.

Тригера е малко глух, но... не е голям проблем. Сондите са обикновени - нищо особено - твърд кабел, големи.
Мисля че за тая цена... едва ли ще намериш по-добро.

Edit:
Сега видях, текущата промоция е безплатен ъпгрейд на честотата с 1 стъпка ;)

Сря Мар 05, 2014 3:38 pm
Профил
Аватар

Е аз мисля да вземам 200 MHz - сега ако кажеш че ще стане 400 :) направо да го поръчвам и да идва :)

Сря Мар 05, 2014 4:53 pm
Профил ICQ
Аватар

http://cp.literature.agilent.com/litweb ... 2967EN.pdf

Ми не, ама може да платиш за 100MHz и да вземеш 200MHz. ;)

Пет Мар 07, 2014 1:23 pm
Профил
Аватар

Ами да де ама странното е че 2022 е по евтин от 2012 от там от където го купувам.

Пет Мар 07, 2014 1:36 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Имаме си тука един 3000 и засега няма оплаквания, като изключим, че едната сонда даде фира бързо бързо :) Ъпгрейда на честотата не е ъпгрейд, важи само за новозакупени осцилоскопи. А от очакваните априлски прИмоции доколкото разбрах серийния протоколен анализатор + сондичките за него ще струва 800 ама евро ли беше долари ли :? За миливолтите 12 битовия режим и вдигането на броя на усредняванията помагат в известна степен но определено не е нещо впечатляващо. От екстрите имаме сигналния генератор и DVM-a (или той май не беше екстра), ако нещо те интересува по тях питай :)

Пет Мар 07, 2014 10:53 pm
Профил
Аватар

Ами то 200 мегахерцовия май няма накъде да му се вдига честотата. DVM-a така и не разбрах екстра ли е или ъпгрейд - гледах го в списъка с ъпдейтите на фърмуеъра. Бая неща имаше ама не е уточнено кое за кого точно важи. Примерно ако има декодер на и2ц или сериен ще е чудно - това също беше в списъка с ъпдейти ама пак не пише дали е за мерене със сонфите или само с анализатора - практически анализатора би трябвало да си ги има тия неща по подразбиране, иначе не би имал особен смисъл. Ще е полезно поне и2ц или 1wire да си хваща през сондите - а при положение че си е един сериозен компютър - не виждам къв би бил проблема, като изключим че си е начин за доене на кравички...

Пет Мар 07, 2014 11:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Ем работи си през аналоговите входове. I2C и RS232 няма проблем, с SPI е малко тегаво само със два входа (ако е двуканален), ама пък за /CS сигнала може да се ползва входа за външен тригер ;) . Е друго си е ако могат да се закачат всичките 4 сигнала, но и така не е безкрайно зле.

DVM има една полезна функция за мен само и това е че не спира да семплира дори в STOP режим и можеш да "следиш" горе-долу състоянието на линията докато си разглеждаш записания сигнал.

DSOX2COMP Computer Serial Triggering and Analysis (RS232/422/485/UART) for 2000 X- Series Oscilloscopes
DSOX2EMBD Embedded Serial Triggering and Analysis (I2C, SPI) for 2000 X- Series Oscilloscopes

Пон Мар 10, 2014 3:25 pm
Профил
Аватар

Дойде машинката!!! От Овон-а към тва все едно от трабантче се качих на мерцедес :)

Хора тва чудо мое се хакне и да му се отключат всички функции без риск да се брикне. Включително и 3000 сериите. Тия дни ше пробам и ше пиша дали се получава. @Zaphod - не се чуди - купувай. Ако имаш път към Разград може да се обадиш да се запознаем и да го видиш на живо. С брат ти се познаваме между другото :)

Пет Мар 14, 2014 10:08 pm
Профил ICQ
Аватар

На каква пара се върза в крайна сметка?

Съб Мар 15, 2014 9:31 am
Профил ICQ
Аватар

Хакването работи - всичко му тръгна на животинчето :)

Съб Мар 15, 2014 3:15 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Колега, би ли споделил как става това с хакването? Или линк къде е описано.

Нед Мар 16, 2014 8:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща