Отговори на тема  [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Препоръчайте някакъв хубав мултицет 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Препоръчайте някакъв хубав мултицет
tgi написа:
Гледам дори и скъпите не отиват отвъд 100-ина мегаома за съпротивление, моя стар $100 Бекман
не подлежи на заместване демек :D (има 2 гигаома обхват, не особено точен и бавен но
безценен ако човек си има работа с гигаомове макар и рядко).

Agilent U1272a има наносименси с точност 0.00, съответно може да мери гигаоми. ;)

Не че имам някаква идея защо е наносименси, а не гигаоми.

Пет Май 17, 2013 6:48 pm
Профил ICQ

В крайна сметка се сдобих с Agilent U1272A. И до тук напълно оправдава очакванията ми - мери наноампери и микроволти, пълно съгласуване между обхватите, мери до 300мега ома и нагоре наносименси, пищи като съм включил кабела в буксата за ток а преместя врътката за мерене на напрежение (важна екстра, при положение че предпазителите са по 10-15лв бройката). И не на последно място - true RMS е.

Функционален еквивалент на FLUKE 87V, но малко по-евтин.

Само сондите му са от изолираните до 2-3мм преди върха и не може да се слагат крокодили върху тях. Ама вероятно ще си поръчам едно комплектче с най-различни сонди и накрайници за отпред. Разликата с китайските, купувани от Конрад, като съпротивление е няколко пъти. С оригиналните показва 0.01 ома, а с китайските 0.05 - 0.1. Не че е велик проблем, но дразни.

Вто Май 21, 2013 11:05 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран

Fluke 87 V е леко по-бавен от другите и ми седи като резервен.:

http://www.youtube.com/watch?v=wBvLte7dsvo

А тук сравнение с Extech , за мен това е типичен китайски мултимер, колкото и да е противоударен и водоустойчив. ( Бавен,огромна консумация, неточен):
http://www.youtube.com/watch?v=L8FKN1VUANA

Пет Май 24, 2013 11:01 pm
Профил

dtmf написа:
Fluke 87 V е леко по-бавен от другите и ми седи като резервен.

Какво имаш в предвид под "бавен"? Въпросния Agilent се рефрешва 7 пъти в секунда при мерене на ток и напрежение и 14 пъти в секунда при мерене на съпротивление, което понякога е ненужно често. Поне има нискочестотен филтър за тока и напрежението де...

FLUKE 87 се слави като класика в жанра, от първата та до последната версия.

От Agilent-а твърдят за U1272А като еквивалент на FLUKE 287, който е доволно по-скъп. Сега, до колко е вярно е друг въпрос. 287 на живо не съм виждал. То и 87 не съм, но поне клипчета с преки сравнения между двете дал господ, включително оня образ от EEVBlog.

Пет Май 24, 2013 11:41 pm
Профил ICQ

Здраявейте колеги можете ли да кажете конкретен модел мултицет който да ми върши работа относно автомобила електроника ... Среден на хубост , ще се използва по един два пъти на седмица ...

Вто Фев 25, 2014 1:36 pm
Профил
Аватар

Отиваш в Конрад и взимаш нещо около 20-50лв. То за автомобилна електроника, 90% от измерванията могат да се направят и с пробна лампа :)

Вто Фев 25, 2014 3:26 pm
Профил ICQ

Аз скоро търсих мултицет средна хубост - не много скъп от нивото на Fluke/Agilent, но и не от 20 лв. Гледах разни по-скъпи модели на UNI-T, но в крайна сметка се спрях на Brymen 257s - към 170лв в tme.

6000 count дисплей, True RMS, 5 ъпдейта/секунда. Има доста хитринки и екстри - автоматично избиране на измерваната величина, EMF детектор, връзка с PC и подобни. Друго интересно е, че за напрежението има и обхват до 60mV!

Като цяло съм доволен, единственото досадно нещо е, че зрителният ъгъл на LCD-то в който има добър контраст е много малък.

Вто Фев 25, 2014 3:51 pm
Профил

Спрях се на mastech my68 Но в елимекс ми предлагат само MY68 и това ме спря .. Реших първо да се съветвам с форума .,..

Вто Фев 25, 2014 3:56 pm
Профил
Аватар

Това ясно, ама нал се сещат в автосервиза, колко са ти важни тия екстри? Там се мери основно на принципа - тука има/тука нема. В редки случаи се мери напрежението на акулмулатора и то е с точност едно към гьотере. Ток се мери да видиш да няма утечка... т.е. пак едно към гьотере.

За там по скоро ти трябва екстри като:

Да издържа изпускане от 1 метър.
С кабелите му да може да се пали кола :) или поне да издържат достатъчно дълго на опън, сукане и прещипване с врата/капак.
Основно изискване е на големия токов обхват да издържа окъсяване на акумулатора...че се случва всекидневно :)

Вто Фев 25, 2014 4:00 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
...че се случва всекидневно :)

Цецо , разсмя ме :D :prayer:

Вто Фев 25, 2014 4:55 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Би било добре и меренето на ток и напрежение да става без преместване на сондите в ралични отвори... че редовно си завъртам врътката на напрежение след като съм мерил ток и го меря, ама резултата без преместване на сондата е пушек от предпазителя :D На моя уред де.

Вто Фев 25, 2014 6:14 pm
Профил

Малко по-хубавите мултицети ако сондите са ти в едно положение, а врътката в друго веднага писват на умряло и нама как да не го забележиш.

Вто Фев 25, 2014 7:34 pm
Профил

Най добре да вземе мултицет който мери всичко едновременно - и напрежение, и ток, и съпротивление - вместо врътки да има 3 дисплея и готово ... абсолютното дуракоустойчиво решение ;)
За по напреднали които знаят закона на Ом може и само с 2 дисплея ...

Вто Фев 25, 2014 8:04 pm
Профил

Ще ми препоръчате ли нещо читаво ... ?

Вто Фев 25, 2014 8:06 pm
Профил

palavrov написа:
Най добре да вземе мултицет който мери всичко едновременно - и напрежение, и ток, и съпротивление - вместо врътки да има 3 дисплея и готово ... абсолютното дуракоустойчиво решение ;)
За по напреднали които знаят закона на Ом може и само с 2 дисплея ...

Хехе, трябва да я патентоваш тази идея :). Майтапа на страна, като изключим тока, тоя Brymen има позиция "автоматично измерване". Слагаш врътката там, и той сам се усеща дали да превключи на съпротивление, ACV, DCV или проверка на верига. Естествено, сигурно има случаи в които ще покаже не това, което искаш, но е много удобно.

Вто Фев 25, 2014 8:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща