Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Газов инжекцион 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Газов инжекцион
Опитвам се да сложа едно управление(AVR) между газ.компа и инжекторите.Идеята му е да копира импулсите и евентуално да ги манипулира.Имам общо две букси.В едната има 6 кабела а в другата само 2.В буксата с шестте, доколкото разбрах имам 4(цветни) за управление и 2(черни) 12v или бъркам? А другия с двата кабела да следи за налягането, предполагам?
Защото когато го монтирам на веригата без да я прекъсвам ,вади импулсите едно към едно но когато сложа в средата и веднага си минава на бензин и започва да пищи.
Имам четири входа на управлението.Направил съм го с транзистори в схема инвертиращи и на изхода доста по-големи транзистори пак инвертиращи.
Газово Landi Renzo

Пет Фев 07, 2014 5:28 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Газов инжекцион
Какво значи в "средата"? Ако прекъснеш връзката контролер-инжектор, на мястото на инжектора тряя сложиш някъв резистор.

Съб Фев 08, 2014 3:21 pm
Профил

Ето една рисунка, грубо да покажа какво съм направил.Режа кабелите на инжекторите и слагам моята платка в средата на веригата.

Съб Фев 08, 2014 6:52 pm
Профил

Така дали ще стане:клик

Съб Фев 08, 2014 7:22 pm
Профил
Аватар

mihail19871987 написа:
Опитвам се да сложа едно управление(AVR) между газ.компа и инжекторите.Идеята му е да копира импулсите и евентуално да ги манипулира.

Не мога да схвна за какво е тая "гимнастика". Газовия комп е точно за това - да манипулира импулсите на оригиналното ECU. Преавиш си един кабел, сваляш програмата за Renzo-то и си манипулираш импулсите както ти е кеф!
Иначе, с тази последната рисунка си по-близко до истината.

Съб Фев 08, 2014 8:30 pm
Профил ICQ

Gogo написа:
mihail19871987 написа:
Опитвам се да сложа едно управление(AVR) между газ.компа и инжекторите.Идеята му е да копира импулсите и евентуално да ги манипулира.

Не мога да схвна за какво е тая "гимнастика". Газовия комп е точно за това - да манипулира импулсите на оригиналното ECU. Преавиш си един кабел, сваляш програмата за Renzo-то и си манипулираш импулсите както ти е кеф!

Ами защото имам проблем, който не се среща и вероятно съм за смяна на компа(бензиновия).Но ако започна тази тема за проблема ми ще стане дълго.Ако някой има интерес ще дам линк към форум къде съм се постарал да обясня.

Цитат:
Иначе, с тази последната рисунка си по-близко до истината.

Какво ми липсва още?

Съб Фев 08, 2014 9:19 pm
Профил
Аватар

Липсва ти друга кола мой човек...

Не моа ви разбера кви сте такива фенове да си купувате възможно най-екзотичните бракми - тва си е жив мазохисъм направо.

Съб Фев 08, 2014 11:33 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Проблема се решава много бързо и лесно ето така
Ако имаш афинитет към мазохизма може и с това и продаваш инжекциона да спестиш малко пари

Нед Фев 09, 2014 2:20 am
Профил

Не ми се рискува с комп втора ръка..
По вероятно е да се ориентирам към мегата и без това и се точа от бая време!

Благодаря за предложенията и помощта!

Нед Фев 09, 2014 3:06 am
Профил

Хмм оказа се ,че съпротивлението на инжекторите е 5oma .Трябваше първо това да измеря преди да започвам някакви сметки.Но с 5ома съпротивление пак не се получи.Това го тествам само на единия инжектор.

Нед Фев 09, 2014 1:44 pm
Профил

mihail19871987 написа:
Хмм оказа се ,че съпротивлението на инжекторите е 5oma ...

Ми те нали са бобинки и се цъкат "бая бързо" ---> индуктивно съпротивление... А мощност на R (от картинката ти ) се смята по бързо P=U2(на квадрат)/R

Вто Фев 11, 2014 11:50 pm
Профил ICQ

Пробвах схемата на бензиновите със съпротивлението(съответно 15ohm) и се получи.Свалих смукателния колектор и пръснах инсталацията.Бензиновите дюзи се захранват с 12v и се управляват през маса.Управляващите кабели са прекъснати.Идващият сигнал от бенз.к. е закачен на някакви други кабели ,които отиват някъде в газовата инсталация и се връщат други, които имат контрол върху бенз.инж.... явно схемата не е много проста и не знам засега ще се откажа от този вариант.
Също пробвах това, което ме посъветва "Gogo" , изтеглих си програмата на "Ланди", направих си един кабел от USB to TTL UART - FTDI, закачих се ,ноооо за съжаление не се получи.Направи някакъв опит премигват лампичките за комуникация но...

Сря Фев 12, 2014 10:28 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

човек :rolleyes: един кабел е 20 лева самоче някой ланди уредби искат хардуерен ключ...

Виж сега какво ще те посъветвам....

взимаш едно агис че за 200 лева. вътре има "елеминирай бензинови импулси по къси от....." слагаш там 5 милисекунди и си ти...

Това са за системи реникс които фулл груп, и са 4 дюзи по един ом, паралелно закачени, ти сметни съпротивлението, и се управляват със шим модулация заради големите токове...

Потърси първо на твоето ланди, може да е има тая функция.....

Ако можеше да се съберат техническият отдел на atmel и маркетинговият отдел на microchip, ще се получи нещо велико.

Сря Окт 01, 2014 7:53 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]