Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
USB-скоп 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение USB-скоп
Препоръчайте някой добър?
Търся нещо с 4 канала (в краен случай и 2), поне 40 мегахерца лента, културен софтуер за прозорците.
В идеалния случай с мултиметър, честотомер и генератор.
Има ли такава чудесия на прилична цена някъде?

Пон Яну 27, 2014 8:02 am
Профил

Мнение Re: USB-скоп
На работата ме мъчат с един от тук http://www.picotech.com/oscilloscope.html - поне на мен софтуера му е супер неудобен - за елементарни неща ходиш цъкаш къде ли не, дручко си е един тектроникс с врътки. Друг проблем е че работи само за виндовс, и всеки път като трябва да ръчкам нещо с него разнасям един стар чупен лаптоп вместо да си го закача към линукса. Абе като цяло мери, не знам дали би ти отговорил на всички изисквания, може би някое китайче ще е по добре.

Пон Яну 27, 2014 12:47 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Аз понякога ползвам един от тия:

http://www.cleverscope.com/

Нашият е на Ethernet, имат и USB варианти. С по два канала са, но могат да се синхронозират 2 устройства.

Софтуерът е куц - нещо компилирано от LabView и недоизпипано. Ако имаш LabView е сравнително удобно и гъвкаво, другите варианти не съм ги разучавал.

Откъм аналогов front-end не блести изобщо - при все 14-те бита ADC, от екстра шум и изкривявания трудно се докарват повече от 11 ENOB.

Накратко - върши работа в набързо скалъпени постановки без особени изисквания за прецизност.

Пон Яну 27, 2014 1:06 pm
Профил
Аватар

Аз съм писал вече за служебния Velleman - за тия пари е тотално дърво. Иначе пък софтуера не е чак неудобен, ама много често се случва да губи връзка с USB и се налага да се изключва и да се рестартира софта. Абе друго си е настолния - аз чакам сега да ми пристигне LeCroy WaveAce 1002 - пише че става и на USB-скоп - като дойде ще се похваля.

Пон Яну 27, 2014 8:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мернах това:

"This seems to be another Rigol re-branding, likely with another layer of proprietary nonsense to get in your way. "

Което не е учудващо, Agilent ребрандират Ригол в най-евтините си серии. Това обаче май е Atten. http://www.youtube.com/watch?v=JaIuSnODbOM
Но пък DSOX2000 серията на Agilent си е тяхна разбработка и има доста добро съотношение цена/качество/възможности (виж им цените някъде). Имат вграден функционален генератор.
Ние наскоро се сдобихме с един DSOx2012A и един DSOX3012A. Доста добри са ми отзивите - доста пъргав интерфейс, някои неща са много добре замислени (например управлението на курсорите). Имат хелп за всяка функция и бутон, на практика не ти трябва ръководство. До момента не съм попадал на бъг. Голям плюс е че може да се надграждат (софтурено с лицензи или хардуерно - чрез подмяна или преработка). Имат си и 30 дни демо за всички функции.
Съответно имат си и недостатъци - за човек който е работил с тектроникс интерфеса и бутоните са на странни места. Тригера също не е твърде впечатляващ (този на MSO4000 на Тек е много по-добър откъм чувствителност и бързина). Аналоговата част също не е кой знае какво, но пък никак не е зле.

Вто Яну 28, 2014 2:48 pm
Профил
Аватар

http://www.tme.eu/bg/details/lc-ace1002 ... ace-1002/#

Това съвсем не прилича на този дето си пуснал :) Малко ме съмнява да е нещо ребрандирано. Честно казано от трите марки, бюджетните им серии, на LeCroy най ми хареса като функционалност - основно голямата памет и зуума. В момента работя с един дървен Owon и точно това най-много ми е липсвало. Ама ще видим де - чака се началото на февруари че ТМЕ нещо нямат наличности.

edit : по разни ревюта чета добри отзиви за това дето го чакам.

Вто Яну 28, 2014 7:46 pm
Профил ICQ
Аватар

http://www.tiepie.com/en/products/Oscilloscopes

Имаме HS3 и HS4. Софтуера бива - виждал съм и по дървен :) Може да се дръпне демо преди да се купи.

Изображение Изображение

Двуканалния има функционален генератор.

Вто Яну 28, 2014 11:24 pm
Профил

случаен линк ... изглежда интересно сякаш

Сря Яну 29, 2014 12:17 am
Профил

Cekins написа:
Аз съм писал вече за служебния Velleman - за тия пари е тотално дърво. Иначе пък софтуера не е чак неудобен, ама много често се случва да губи връзка с USB и се налага да се изключва и да се рестартира софта. Абе друго си е настолния - аз чакам сега да ми пристигне LeCroy WaveAce 1002 - пише че става и на USB-скоп - като дойде ще се похваля.

Това не занм за какво ще го ползваш ама такива имахме поне 6-7 и то не до 60 а до 100мегахерца и не помня някои да каза и 1 хубава дума ..... По идея Ле Крои ги харесвам и имам и в момента такав Ваве сърфър 400М с 4 канала ама тои си е друга класа от WaveAce.
Имахме и някоко Техтроника хем с цветен телевизор 4 канала 100Мхерца маи бяха -некаде цена около 2000 долара ....ама и тях ги псувах постояно - явно даже и уж свесните производители в евтините си класове правят вече боклуци

Та както казах - не знам за какво ще го ползваш ама ако е за нещо прецизно тоя WaveAce 1002 не става.

Сря Яну 29, 2014 12:49 am
Профил
Аватар

Няма да е за прецизни измервания. По принцип не съм почнал да търся микроволти, а ако тръгна, най вероятно ще си купя нещо дето да става. Видях го че е ребрандиран Siglent 1072, ама като чета ревюта нито за оригинала нито за лекрой-а не видях някъде да пишат че е пълен боклук - в повечето случаи оценката е много добра за цената си. Само дето Siglent нямат точно такъв модел - явно си е по поръчка нещото. А дори и Siglent-а си е изпълнен прилично добре. Имат и разлика естествено - примерно Siglent-а слиза под 10ns обаче спира да показва, а Lecroy-a до 2,5ns си работи - много странен фийчър :). Сигурно и разлики в софтуера има някви.
Все пак не съм очаквал за 1200 лв. да получа някакъв супер-дупер осцилоскоп. Лично за мен двата мегабайта памет и зуума са най-привлекателната му страна.

Сря Яну 29, 2014 10:27 am
Профил ICQ
Аватар

Това на Digilent най ми лови окото за момента. Изглежда е чисто ново защото отдолу пише че ще го доставят през март. Няма ли някой студент в щатите дето да пише тук? ;)

Сря Яну 29, 2014 1:15 pm
Профил

Н'бабане Гт'муан'га написа:
Това на Digilent най ми лови окото за момента. Изглежда е чисто ново защото отдолу пише че ще го доставят през март. Няма ли някой студент в щатите дето да пише тук? ;)

Aз не съм студент ама имам поне 5 интернал около мене.Ако си чак толкова на зор свиркаи.
Обаче при мене проблема е в доставката - нямам редовно пътуващи към бг за да ти кажа кога ще доиде при тебе. въобще това с доставянето си е проблем щото трябва да моля други хора.

Съб Фев 01, 2014 1:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]