|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от страната
@Димитре - едно време ядох едни луканки от Чикаго ми бяха донесли, магазина май се казваше Джо Капуто. съвсем ги бяха докарали като нашенски, но не знам дали съществува още, би трябвало да е някъде до Розмънд или както се казва там. А иначе снимката кърти.
За норвежката сьомга е вярно - всичко е по-ферми, а иначе по Шведско - повечете реки са преградени за ВЕЦ-ове и е голям кеф да ловиш през юни, на бели нощи - един път съм го пробвал и хич не беше зле. Близко до Полярния кръг, но ни изядоха комарите и си тръгнахме към 2 сутринта, преди да опекат животинките. А рибките имат и паразити, и тежки метали, и добавки.
Иначе най-евтино е пресен макрил - скумрия, да си купиш или хванеш. 4 рибки са 5лв. и са вкусни, по-най простоя начин на фурна. А едно цяло филе сьомга илиза към 40 до 60лв. Вярно много месо е, не е лошо - но ако само това ядеш, че и пушено или заровено филе... идва малко в повече.
|
| Пет Яну 17, 2014 1:44 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Само луканки да искаш тук и най-странното е, че смядовската, панагюрската и карловската луканка, дето ги правят тук са много по-добри от тези в БГ-то  . Дедо, по-близо до истината е 2-3 пръста дебел  . Най-големия който съм виждал е бил 63 унции, което както и да го смятам е 2 кила пържола  . Mен ей това най-много ме кефи тук (и особено в Чикаго), че на никакво разстояние има ресторанти от почти всички световни кухни и само да ти е кеф да опитваш нови и различни неща  . Затова много се чудя на такива момци, като тези от снимката, дето дошли на майна си райна и драпат само за БГ храна (и въобще за БГ неща) при наличието на това разнообразие тук  .
|
| Пет Яну 17, 2014 2:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ами че то доста от нашенците там са така, но аз знам и доста които след 10 години и език не знаят ....та не е учудващо. Иначе за кобе, абе да ама май не съвсем, имаше филм даже по дискавъри май, как породата я отглеждали в нова зенландия и качеството било много високо че и по добро.
За стека и аз предпочитам по дебеличък, но за такъв тук шанс няма, добро неразфасовано телешко не съм намирал, сигурно и няма. Една пловдивска фирма чувам внася от аржентина но не знам колко е добро, а и те продават трупно.
|
| Пет Яну 17, 2014 9:18 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
флинстоун бронтозавърска пържола на закуска - едно яйце на око. от щраус. три пръста по Z съм ял, но не с такива размери по XY. дай боже някой ден да се дотъркалям и до вашия гьол, да покажеш. според мен не толкова холестерола ти е проблем, колкото протеина въобще. колко ти е интеграла на теглото последните години?
|
| Пет Яну 17, 2014 9:45 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
ех, български магазин има и в Дания, и на Тенерифе, и в Чикаго - ама тука няма. Да вземем да направим клон на Малинчо по наште ширини щом са ги докарали на вкус. тука има едни ориенталски истории, ама не струват.
|
| Пет Яну 17, 2014 11:32 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Нормално е да са по-хубави от тукашните. При вас слагат и месо. Тук, ако в колбаса има месо, значи е станала трудова злополука...
|
| Пет Яну 17, 2014 11:51 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
В сирийски магазин, купуваш тенекия българско сирене, произведено в Германия от турци и всичкото това в Брюксел  А по отношение на ориенталските истории - тук има няколко български магазина, но се хващам, че доста по често ходим в един турски - намират се доста нашенски стоки и качеството е повече от добро - най се зарадвах на една боснеска ljutenica - направена както трябва да си се прави, едро мляна, не като втвърдената форма на кетчуп която обикновенно се намира по нашите магазини.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Яну 17, 2014 12:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.darikfinance.bg/novini/10386 ... C%EE%EB%3FЕто как се затрива един бизнес с висока добавена стойност. Но всичко това е нормално де, в бизнес моделите на Ганьо за такива неща място няма. Молче, кооперацийка...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Яну 17, 2014 12:37 pm |
|
 |
|
Grubi
|
лесни пари за 10, и сигурна мизерия за 1000. не се научиха и не се разбраха да правят каквито далавери искат, но да има за целия рагион и за всички на нормално ниво. скоро няма и да има кой да им чете плитките лъжи
|
| Пет Яну 17, 2014 4:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма грижи - ако минеш насам свиркай и ще отмааме по някоя голяма мръвка  . Иначе интеграла последно време само расте, не е кой знае какво ама не е и където искам да бъде  . Трябва да смъкна едни 12-13 килца и ще съм ОК  .
|
| Пет Яну 17, 2014 4:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
12-13 от 100 или от 140 
|
| Пет Яну 17, 2014 6:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
От 90 кг (на 1.76м за да не питаш пак)  . Бе вие за маникен ли ще ме наемате та ми задавате такива въпроси  ?
|
| Пет Яну 17, 2014 7:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
А не, лично аз за статистика, да си правя сметката колко трябва да съм висок  сега тъкмо съм на диета, то тя нещо не върви много тоя път, но доколкото мога. Но аз не съм толкова екстремен, мисля до към 83-84 да сваля, т.е. само 10-на. В Инди ми е по лесно с диетата, има телешко, има обезмаслени продукти .. тук пиле и риба ... лоша работа.
|
| Пет Яну 17, 2014 8:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.darikfinance.bg/novini/10389 ... %F2+ForbesБаси от дейността на тая компания, нищо не можах да разбера. Да бяха написали - всичко което не противоречи на закона 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 18, 2014 11:38 am |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Ми - ще противоречи на закона , може би ...... 
|
| Съб Яну 18, 2014 11:45 am |
|
|