|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Почина Михаил Калашников
Не знам какви са ти фантазиите, ама територия не може да се контролира само с дрони - трябва да има и жива сила на земята  .
|
| Съб Яну 04, 2014 6:31 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Абсолютно си прав. За това печатат зелено и го дават на туземните биодрони да се бият с другите туземци.  Източник на снимката: http://www.defense.gov/News/NewsArticle.aspx?ID=31081
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Яну 04, 2014 6:50 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ике, Тези униформи явно са им за парада, не мисля, че цялата агганска милиция е облечена по този начин, най-малкото тази разцветка на камуфлажа е за друг географски район. Пък и нали се сещаш, че авганците ще си гледат техните си авгански интереси, докато за другите интереси, трябват други войници 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Яну 04, 2014 6:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Сега не знам точно колко американски войника има в Афганистан (мисля че през 2013 намалиха бройката, а тая година пак предстои да изтеглят известно количество), ама през 2012 г. имаше 100000 войника с всичката им необходима техника - както и да го смяташ е 5 пъти повече от българската армия  . Та не е като да са печатали само зелено и да го дават на мангалите да се бият с другите мангали  .
|
| Съб Яну 04, 2014 7:34 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе чупят едни пари за лудо ама .... пък дали имат хора или само ги дават все тая, парите все си текът 
|
| Съб Яну 04, 2014 7:38 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Как Хуго Шмайзер създаде АК-47(Калашников) за Сталин Автор: Йордан Николов за ExtremeCentrePoint по немски и руски източници http://www.extremecentrepoint.com/archives/5312
|
| Съб Яну 04, 2014 11:22 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Това беше коментирано още в началото на темата. Между другото би ли посочил поне един немски или руски източник??
|
| Нед Яну 05, 2014 9:41 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Само за уточнение, българската армия се състои от около 2000 войници. Другите , допълващи бройката до към 30 хил. са чиновници, макар че повечето от тях носят военни униформи и дори пагони.
|
| Нед Яну 05, 2014 10:40 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами не е съвсем така. Колкото и да са мощни симулациите, без реално обдухване в аеродинамичния тунел и статични якостни изпитания на конструкцията за сега не може да се мине. Та много голяма част от времето се отделя именно на тези неща, като това е един много дълъг и мъчителен цикъл: правиш някакъв модел, идеален в аеродинамично отношение, после обаче се оказва, че няма как да се направи достатъчно здрав, та се правят компромиси, после пак се обдухва и т.н., като това, както се досещаш, се случва извън компютрите, в реалния свят. Новият Т-50 от началото на разработката до полета на първия прототип минават 7 години, колкото и на предишния Т-10. Но Между Т-10 и Су-27 има огромна разлика (Т-10 се оказва не чак толкова сполучлив), докато Т-50 е много по-сложен и още от първия екземпляр изглежда почти идеален и максимално близък до серийното изделие.
|
| Пон Яну 06, 2014 1:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе истината е че новите кадове много успешно се справят точно с тия симулации, примерно совалката от години се симулира само така, и то говорим за обтичането и симулацията на термичните натоварвния. Според мен те изобщо не са го докарали до най-финните настройки които могат да правят в тунел. А за якостните изпитания аз не знам някой дали вече изобщо провежда реални якостни изчисления, там при точни модели резултататите са много точни, въпроса е да е точен модела, както и самите сили, не само механични но и всички останали. След това полетните изпитания вече дават резултати за максимални ъгли на атака, гранични скорости и претоварвания и т.н.
|
| Пон Яну 06, 2014 4:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Рек, ще се учудиш колко близко до реалността са симулациите с тъй наречените finite element analysis софтуери. Поне тези, дето ги ползваме ние са много точни и спестяват една камара време реално тестване и правене на прототипи. Номера е, че едно време пак са правили прототипи и тестване в тунелите и са нямали тия мощни софтуерни симулатори и пак са работили по-бързо от сега. То верно, че един съвременнен изтребител е на светлинни години по-сложен от тези от едно време ама все пак наистина нещо куца  .
|
| Пон Яну 06, 2014 4:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ама сега и бюджетите са на светлинни години а реално нещата не са толкова поскъпнали ... просто мениджмънта и администрацията идват в доста повече от реалните копачи.
|
| Пон Яну 06, 2014 5:33 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ми преди да говориш, пусни малко гугъл, поне. Както казах, изпитанията в реалния свят никой не ги е отменял още. А и май никога няма да ги отмени.
|
| Пон Яну 06, 2014 5:59 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Еми не знам как да се оцени колко бързо се е работило преди и сега. За това, което ме интересува и засяга пряко, съм доволен - 7 години разработката от нулата до полета на прототипа си е напълно нормално време.
|
| Пон Яну 06, 2014 6:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами аз дадох пример с бляк бърд-а - 2 години от началото на разработката до прототипа, а Ф35 вече му се лигавят 12-13 години.
|
| Пон Яну 06, 2014 10:38 pm |
|
|