|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:03 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Новини от цивилизования свят
.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Яну 04, 2014 4:52 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Двама нашенци – просяци в Западна Европа: - Не мога да разбера защо всички ти дават на тебе и всяка вечер се прибираш с джобове, пълни с пари, а на мен ми оставят много по-малко. - Я да видя, какво ти пише на картона? - Ами, ето: „Болен съм, безработен, баща на четири деца. Моля, помогнете!“ - Ето тук ти е грешката. Аз прося с надпис „Не ми стигат само 10 евро, за да се върна в България“.
|
| Нед Яну 05, 2014 2:53 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/0 ... obeshtava/Дали пък детронирането на Интел при баш компютрите не е по-близо от колкото си мислим? Отделен въпрос е факта, че тия имат идея да наврат това чудо в мобилен телефон.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 06, 2014 12:45 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
В новината са искали да кажат, че новите Tegra K1 процесори в игри на малък дисплей за телефон, ще вадят толкова кадри, колкото лаптоп с процесор/видеокарта Intel Celeron 1000M 1.80GHz на лаптопски екран.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Яну 06, 2014 1:16 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Малък или не, ако екрана е HD резолюцията е все едно на нормален монитор. Да не говорим, че вече се целят и в 4к дисплеи ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Яну 06, 2014 3:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, чак пък да детронира Интел ми се струва доста пресилено. Това едва ли даже ще се доближи до производителността на съвременните Интел процесори, какво остава пък за тези, дето Интел още си ги крие в ръкавите и чака сгоден момент да ги пусне. Да не споменаваме пък как се детронира фирма, която е измежду 2-те или 3-те в света с фабрика, дето може да прави съвременни чипове. В момента компа ми е с i5 процесор на 3 години и като гледам в скоро време няма да ми се наложи да го ъпгрейдвам, защото едва ли нещо ще му се опре. За сметка на това телефон с чип само от преди година-две вече не става за нищо. Така че още доста хляб ще изядат, докато почнат да стават за нещо сериозно. Та някой ден може и да детронират Интел, ама няма да е скоро  .
|
| Пон Яну 06, 2014 4:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
NVidia нямат ресурса да се пънат на Интел така че едва ли нещо ще се промени скоро.
|
| Пон Яну 06, 2014 5:36 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Въпроса е в стръмността на развитието... Точно щото там производителността на чиповете се сменя в пъти за година. А и аз не говоря за работните ни компютри, сървъри и т.н. Там ако не друго, софтуера ще блокира всякаква инвазия. Ама реално компютрите по света основно се ползват за други неща, а не за работа.  Аз самия допреди година не вярвах, че таблетите могат да конкурират лаптопите. Продължавам да се чудя, щото за мен таблета е глупава играчка, ама ей на, пазарния им дял експлоадира. Ей на затрих си/откраднаха ми смартфона по празниците. Тръгвам да си търся нов и се хващам, че правя глупости - гледам да е поне HD (за чии ми е), да е поне снап-драгон 4та генерация (това пък съвсем за чии ми е)... Ама сега ходя с някакъв древен телефон и се чувствам с вързани ръце, да се таковам и у виртуализираната глава проста... Кво ли ще ми стане ако не мога на секундата да влезна в нета... нищо с гаранция. Ама ще се ръсна за поредната мощничка сметалка... У къщи таблета седи колкото жената да браузва. Не че нямаме ПЦ. Тя отделно със смартфон, аз доскоро също. За чии.... А се имам за човек, дето е горе долу наясно с матриала, какво остава за пъпчивите пубери.... Да еба и маркетинга, тия от АРМ размазаха индустрията. В тоя ред на мисли, някой да препоръча прилична слушалка дето да е с голяма резолюция, да се побира в ръката и заднич джоб (демек максимум 4 инча телевизор), съвремен процесор (демек от 2013) и да не е ифон (да е андроид)? И да е на човешка цена...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
Последна промяна Цецо на Пон Яну 06, 2014 5:54 pm, променена общо 3 пъти
|
| Пон Яну 06, 2014 5:42 pm |
|
 |
|
stefan63
|
млад си още, ще ти мине....може би 
|
| Пон Яну 06, 2014 5:51 pm |
|
 |
|
Цецо
|
|
| Пон Яну 06, 2014 6:24 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Цецо, тука един приятел скоро ми хвали тия китайци (сори, не мога да им преведа името) http://www.jiayumobileshop.com/Имат опция за по яка батериа (3000мАч) - не съм гледал как са другите фирми, може и те да имат нещо такова. Тия дни взех едно Галакси С3 (300 пари тука) - екстра е. Доста добри неща четох и за moto g (200 пари тука) - явно гугле са настъпали моторолци където трябва 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Яну 06, 2014 6:27 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И аз я мернах тая моторола, много оптимална като качества/пари. Ама бахти тавата бе. Не мога да асимилирам такива размери .... засега... щото към нея клоня. За тия пари, поне няма да се беся, като седна отгоре и или ми я гепят.
|
| Пон Яну 06, 2014 6:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
И аз си пподарихме играчка, Xperia, новата. За момента е по добре от галаксито, батерията държи поне двойно, то другото не ме вълнува много  . Бих препоръчал, има и с малки дисплеи но не знам дали са със същия процесор. П.с. само снимачката на галаксито е по-добра, на сонито 20 мпкс не ги виждам а и шум доста вкарва.
|
| Пон Яну 06, 2014 10:28 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
|
| Пет Яну 10, 2014 2:06 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това са журналистически глупости.
Макар, че в Северните държави, нетолкова прякото кръвосмешение си се случва. По съвсем обективни причини, затова и тези нации доста страдат от последващите проблеми... Но го имат като проблем, да го узаконяват... това е някаква тъпа интерпретация на недоказали се журналя.
|
| Пет Яну 10, 2014 2:10 pm |
|
|