|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 2:38 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Галилео (вашето мнение)
//както виждате темата не е в Общи приказки , ами в Електроника , т.н, ... , така че не говорим за политически щуротии  (иначе ясно е , че няма да се ползва предимно за/от гражданите  , както масово казват)
http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_positioning_system
Какво мислите , знаете ли нещо интересно за система , нещо което Ви е впечатлило ?
|
| Сря Дек 28, 2005 11:29 pm |
|
 |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Галилео (вашето мнение)
Ами намират се на работа...
Според данните които дават ще е с доста по голяма точност от GPS системата. Макар че от скоро заедно с GPS сигнала върви и сигнал за корекция на грешки, с което точноста става под 3м.
Защо си мислиш че няма да се ползва от обикновенните хора ?
GPS системата има една камара граждански приложения.
Например това:
Много полезна играчка. Помага ми да не се загубя из Планините. 
|
| Чет Дек 29, 2005 1:03 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Ами GPS според мен не е лимитиран толкова от технлогията, за военни приложния точноста е 0.5 м, явно някой е решил че потребителските нямат нужда от това. А иначе приложения бол, ако наеш колко е удобно да имаш навигационна система в колата примерно.
|
| Чет Дек 29, 2005 1:10 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Виж какво съм казал бе човек
"иначе ясно е , че няма да се ползва предимно за/от гражданите"
Масово съобщават , че целта му за разлика от САЩ-ското  GPS е обществено ползване (от гражданите и обществото) , а не предимно от военните.
Но много ясно , че това няма да е така, ами ще си е баш като USA.
1. military
2. критични ситуации там пожари , бедствия
3. гражданин
А те го дават
2 да е 1
3 да е 2
и 1 въобще го няма в списъка  едва ли не , капиш
но това не е темата, която искам да обсъждам
ами дават го до 2м , че ще е точността , ако съм разбрал правилно
|
| Чет Дек 29, 2005 1:10 am |
|
 |
|
Tisho
|
Със сигнала за корекция на грешки (WAAS май му беше наименованието) и от 6 спътника стабилен сигнал точноста която ми дава (смята си я и казва с каква точност те намира де си. ) е +-1М.
Като изключа корекцията точноста отива къмто +-10М.
Обаче има голямо значение в каква позиция са спътниците.
Като правих проби, когато го купих. Ми направи впечатление че отивайки от едно място до друго с колата и връщайки се по същия път трака беше двоен един на отиване и един на връщане. Беше хванал и отместването на колата от различните платна. 
|
| Чет Дек 29, 2005 1:21 am |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Интересна информация.
Доколкото знам свобдият достъп до GPS е с доста голяма неточност бях чул за нещо от сорта на ~100m.
Това в колата, явно е , че не си ползвал този вид достъп. 
|
| Чет Дек 29, 2005 1:50 am |
|
 |
|
Tisho
|
|
| Чет Дек 29, 2005 9:49 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Галилеото е една типична европейска програма. Добра идея, социално изпълнение. Демек всички да участват, за предпочитане на държавно ниво. Разработката и стартира малко след като американците подкараха GPS и франсетата и германците се почустваха изостанали за кой ли път. И типично по европейски се почнаха едни програми, едни комисии - яко харчене на пари, без резултат. По първоначални идеи отдавна трябваше да е готова. Да ама не. Сега казват 2008. Според мен към 2015 вече ще може да се ползва. Тамън вече ще е достатъчно одъртяла като технология, та да не е интересна на никой.
Точността и би трябвало да е съпоставима с GPS-а за военни цели. Но това е на хартия, докат тръгне, кой знае колко ще се измени спецификацията. Доколкото знам идеята е достъпа за простолюдието да е платен. Което остава гражданския GPS без конкуренция. Защото точност от 1М е достатъчна за 90% от гражданските приложения, кой е луд да плаща за Galileo.
Абе както казах - една добра идея, опропастена типично по европейски.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 29, 2005 11:18 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|