Отговори на тема  [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 1079  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Не четеш ти между редовете, фирмата стратегическа бре, има си и стртегия, държавата ще я вземе, ще и покрие дълговете, я покрие я затрие, щеобнови, изкара две години на загуба и продаде за 5 млн на правилните хора ....

Съб Дек 21, 2013 1:06 am
Профил
Аватар

Абе тръгвам днес за работа, кисел, щото, абе ясно що... И на цариградското ме посреща сбърканата физиономия на оня атакист, виси от всички стълбове. У мойто село (Люлин) още на входа те посреща с барем 20 метров транспарант, нощем свети та се вижда от километър. Има и още няколко подобни,с височина на 10 етажа са. Не ми стига, че го гледам по медиите, ами и по улиците отвсякъде тоя психар....

Абе колко струва това, сигурно са яко кинти да насереш цяла София с грозната си физиономия? Баси що не му проверят само договорите за реклама, сигурно са 100 пъти над партийната субсидия. Незнам из другите краища на БГ, така ли е или само в София имаме честта да ни се дзвери от всеки ъгъл?

Единствената ми утеха е, че имаше една друга такава медийна звезда, дето уволняваше главуняка от всеки билборд и сега вече го няма... Дано и тоя да последва същата съдба, че вече ми дотегна...

Чет Яну 02, 2014 5:05 pm
Профил ICQ

И у нашето му гледаме физиономията. По - вероятно е у всяко по - голямо село да го има изтипосан, така че може да умножиш сумата поне по 5.

Чет Яну 02, 2014 5:40 pm
Профил

Ами цена на билборд за голяма акция може да го се спазари по 250-300 на седмица, ако работиш с правилните хора може и надолу. За по-малките не знам как е. Идиотия, аз по принцип билбордите ги пропускам, само ако съм спрял могат да ми минат през файруола.

Чет Яну 02, 2014 9:57 pm
Профил
Аватар

http://www.darikfinance.bg/novini/10348 ... 4%FA%EB%E3

Трес.

Пет Яну 03, 2014 12:33 pm
Профил ICQ

Пари няма трябва се действа ..... има само две ралики емитира се вътрешен дълг и той е доста краткосрочен, ако не емитират друг за да погасят този няма нищо лошо, по добре така от колкото по метода на боко със задържане на ДДС и задължения. Иначе нищо неочаквано по принцип, а и сметнато, ако има избори и вземат да не спечелят .... може да се окаже че половината дълг е в техни ръце.

Пет Яну 03, 2014 9:34 pm
Профил

Фирма БМВ хваната да дава подкупи на милицията за "извънбюджетни дейности": http://dnes.dir.bg/news/mvr-tzvetlin-yo ... 3-15871220

Нед Яну 05, 2014 10:57 am
Профил

Фирма БМВ съществува от началото на прехода, какво прави не е ясно и защо го прави тя. Подкупи няма защо и на кого да дава, тя е част от МВР и неразделна от КАТ. Няма как да дава подкупи, още повече на собственика си. Самото и наличие е по смущаващо но толкова години никой не се сети.

Нед Яну 05, 2014 12:17 pm
Профил
Аватар

да, така е - това е фирма от десетки години, предназначението на която е да заобикаля закона.
и понеже изпада в монополно положение, съответно цените са монополно неконтролируеми. очевидно голяма лапчка е ставала с номера, "секретни болтове" за номерата (12лв за един поп-нит), самите документи също има какво да се желае от тях. и в двата талона липса съществена информация, да не говорим колко струват и те.

за да си смениш номерата на колата, трябва да си вземеш отпуска. дори ходенето до КАТ (столичния) е проблем, защото пътната полиция няма паркинг за посетители. с градския транспорт също не става. а когато все пак стигнеш във фоайето... изпадаш в късния соц - мизерия, липса на организация и високомерие от служителите. те всички вкупом са забравили, че "служител" идва от "служа" на обществото... самото ходене до КАТ би трябвало да се счита за изтърпяване на наказание и да се вземат допълнителни глоби. които пък кой знае как (случайно?) ги плащаме на (бившата) цветелиновата банка срещу скромни такси от 5лв на превод.

с личните карти също е "куче влачи рейс". да плащаме по 30лв за най-обикновено картонче, на което майка ми не можа да ме познае на снимката, е върха на цинизма. още по-цинично е МВР да поръчва всичко на БМВ (самото име също е проява на цинизъм) без конкурс, без контрол на цените, като във всяка лична карта е вкарана цената на патрулки, гуми, бензин...

МВР има над милиарден бюджет, всеки 2-3 месеца цвинокио хленчеше че изхарчили кинтите и боцко му пускаше по стотина милиона ей така. после пък врънкаха по местта когото хванат - от общини до частни фирмаджии да ги даряват и те.

всичко това може би нямаше да е толкова възмутително, ако МВР/КАТ си вършеше работата в полза на обществото. а не само да завеждат дело срещу неизвестен извършител, да ти пишат актове за несъобразена скорост и да висят по хранилки да изкарат по някой лев за нов айфон на щерката.

Нед Яну 05, 2014 1:40 pm
Профил

ToHu написа:
толкова години никой не се сети.

БСП са най-досетливите, когато трябва да се назначи техен човек. Аз даже се изненадвам че още има останали позиции за смяна, то не бяха държавни агенции, ведомства, всички държавни фирми и дружества в енергетиката, смениха шефовете на повечето болници, ей оня ден, всъщност последния работен ден преди празниците смениха всички шефове на природни паркове... Ей така вкупом, да не би случайно да забравят някой.
Иначе покрай МВР тече яка приватизация, първо закриха охранителна дейност. Единственото нещо, което МВР правеше на що-годе пазарен принцип и беше закрито по най-непазарния начин - просто подарено на конкуренцията. Даже техниката не си прибраха.

Нед Яну 05, 2014 2:31 pm
Профил
Аватар

бе да сменят... то не че предишните бяха кой знае каква стока. в същност много народ в държавта е за смяна, ама няма с кого. май наистина е време за смяна на държавата...

гадното е, че каквото и да правят, уж за доброто на потребителя, него все го няма в крайната схема.
тая такса за вятърничевите централи няма да намали крайната цена на тока, просто е още едно кранче за бюджета.
нито пък цените на "услугите" на КАТ ще намалеят, дори и номерата да струват 2лв.

Нед Яну 05, 2014 2:49 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
ToHu написа:
толкова години никой не се сети.

Иначе покрай МВР тече яка приватизация, първо закриха охранителна дейност. Единственото нещо, което МВР правеше на що-годе пазарен принцип и беше закрито по най-непазарния начин - просто подарено на конкуренцията. Даже техниката не си прибраха.

Точно охранителната дейност на МВР беше най-непазарната им дейност , граничеща с абсурд. Просто защото МВР раздава лицензите за охранителна дейност , а също се явява и контрольор на охранителите - т.е. контролира и себе си включително. Да допълня, че по закон дейността на МВР включва охрана, значи излиза че ги стимулираме да охраняват зле , за да може да им се плати за това.
Как точно е била закрита тази дейност е друг въпрос - предполагам безумно, с подаръци за определени хора. Класика.

Нед Яну 05, 2014 2:55 pm
Профил

Ицо написа:
Точно охранителната дейност на МВР беше най-непазарната им дейност , граничеща с абсурд. Просто защото МВР раздава лицензите за охранителна дейност , а също се явява и контрольор на охранителите - т.е. контролира и себе си включително.

МВР ще продължи да "раздава" лицензи и ще продължи да "контролира" и тия дейности нямат нищо общо с пазара, за разлика от предлагането на охрана на доброволни начала и по пазарни цени.
Ползвали сме им услугите и определено нито са ни изнудвали, нито нищо. Всъщност ако някой почне да изнудва както ти намекваш с цел печалба на държавно предприятие у нас това ще е нещо ново. За съжаление не знам за такива случаи...

Аз не виждам нищо лошо държавата да участва в пазара и работи на пазарни принципи. Стига да може разбира се, защото както е известно държавите по принцип нямат славата на добри предприемачи. И като данъкоплатец съм против държавата да инвестира пари от хазната в пазарни начинания. В случая ние ползвахме услугите им преди години, когато в наше село нямаше по-добри алтернативи. Все още има много малки населени места, където частните охранители им излиза скъпо да поддържат кола и персонал за няколко потенциални обекта. Докато родната милиция така или иначе трябва да поддържа някаква техника и някакъв персонал. Тук може да си спекулирате как един в селото си плати, милиционерите ще го пазят само него, ще зарежат другите и т.н. Истината е, че на тях им е все тая, хич не обичат да си дават голям зор. Те ако го правеха нямаше да ги сменим ;-)

Така че както казах това беше единствената що-годе пазарна дейност, за която доброволно им давахме пари.

Нед Яну 05, 2014 4:09 pm
Профил

Ами относно охранителната дейност която извършват аз лично мисля че нямаше нищо лошо, дори мисля че беше редно да се отиде още по-нататък. В закона за частната охранителна дейност има доста пропуски и недомислици. Качеството на предлаганата от полицията услуга зависеше от това в кой град се намираш. Примерно в малките населени места имат само охрана по телефонна линия. В по големите имат и радио, а примерно във Варна могат да се интегрират директно с нашите трансмитери през ISDN или аналогова телефонна линия и Contact ID примерно имат и дублиращ радио канал. Клиентите ни са основно банки, и като цяло са много доволни от услугите на полицията, където можеха ги използваха въпреки че имат корпоративен договор със СОТ161. Друг е въпроса че в малки населени места полицията беше подизпълнител на СОТ161, но в това не виждам нищо лошо.
Офиса ни в центъра го охраняваха точно полицията, и съм много доволен. Първо никога не са тръгвали без да се провери сигнала, винаги са били на време, винаги са били отзивчиви и разбрани, това сигурно ми е единствения добър спомен от родната милиция / полиция.
Дали има конфликт ... не мисля че има конфликт, в кое се изразява конфликта ? Полицията има така или наче патрулки по раьони, тези коли така или иначе патрулират, защо да не получават някакъв доход който да покрива частично разходите им?
Казва се че тия промени с еправят в угода на някого, едва ли, на кого ? Обектите които охранява полицията в София са малко, там където са подизпълнители не случайно са, защото няма икономическа изгода за СОТ161 или 3S да отварят офиси, та кой какво ще спечели, още 5-6 хил обекта по София които ще се разпределят между 10 фирми ... смешно, или малки фирмички по страната са натиснали някой горе .. още по-смешно.
Лично според мен у нас е малко микс, което не е много ОК. В доста страни по света в случаите в които има техническа охрана реакцията е поета от полицията. Частните фирми осигуряват техническото решение и центъра и пренасочват към полицията, пожарната или бърза помощ. Това според мен е идеалният вариант по-много причини. Така частните охранители ще имат персонал само там където с еизисква жива охрана, но няма да разкарват патрули. Това ще е добре и за двете страни, първо извършващият проверката ще има нужните правомощия дадени му от закона а самото министерство ще получава допълнително приходи. От друга страна частните охранители няма да се занимават с несвойствена дейност, тъй като закона който ги касае не урежда всички положения особенно около праовмощията им, а ще с ефокусира в-у предоставяне на качествена техническа услуга и качествена жива охрана, а не да наема дядовци.
Сега тук ще има опозиция, ама може ли полицията да търчи по всеки сигнал, ами може защото ще и се плаща, както навсякъде по света. Примерно в САЩ имам определен брой бепзлатни посещения от полицията, от там насетне си им плащам. Ако са ти монтирали смотана система която сработва от климатика, от слънцето, от минаването на трамвая, много добре, ще си плащаш като поп до де не се сетиш че е по добре да си сложиш нещо по надеждно. Друг пример Австрия, всяко посещение от сигнал на пожароизвестителна система струва м-у 10-16 хил Евро, в зависимост от раьона. Това е така защото при едно такова задействие се пращат поне 2 пожарни автомобила, линейка и полиция, в някои места и хеликоптер. Вместо да въведе една солена такса нашето министерство реши проблема съвсем лесно, нареди всички пожарни централи да им се изключат дайлърите и да не предават сигнал към пожарната, защото видиш ли получавали много нереални сигнали.

Обаче всички пропуснаха нещо друго, общинска фирма Егида, някак си боко усложливата преса и ТВ пропусна че тая фирма е доведена почти до фалит, а най-доходоносните и обекти са поети от ... хайде да познаем кого ...... в момента още кретата, разпродават оръжия, отдават под наем имоти ....но до кога ще кретата никой не знае. Друг е въпроса до колко целесъобразна беше тази фирма, и доколко е целесъобразно конвоирането на акцизни стоки за износ да се извършва от частна фирма, която беше една от дейностите им преди да им я вземат.

Нед Яну 05, 2014 5:57 pm
Профил

Дай да минем направо на следващата стъпка. Данък ДДС не се плаща, а си има часни милиции. Като ти прави някой проблем, отиваш плащаш си съотвената сума и часната полиция го дава на частен съдия, който го изпраща в частен затвор, а на теб ти дават процент от заплатата на затворения от фабриката към затвора.

Нед Яну 05, 2014 6:22 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 1079  Следваща