|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:12 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Raw power: http://www.ti.com/product/tms320f28377dЕ, и ерата вече има, но по-добре отколкото да излезе след 1 година.
|
| Вто Дек 17, 2013 10:28 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Уф, това е като Matlab в микроконтролер бе. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 17, 2013 11:21 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
то чип няма още, те ерата пуснали ке почЕкаме година докато се появи в наличност за $50 парчето. после две-три, докато излезе ревизия поне 'К' (малко по-стабилна), и до тогава ще са анонсирани нови чипове с 16 ядра... както е тръгнало, скоро няма да им стигат буквите от латинската азбука. ама дали ще минат на кирилица, на иврит или хинди зависи от преобладаващото мнозинство финансови мениджери в ТИ. иначе чип ревизия 'Ы-18' звучи разбираемо за нас, да се надяваме, че няма да е 'ק-77'
|
| Вто Дек 17, 2013 11:37 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 |  |  |  | Desert Leo написа:  |  |  |  | bobihot написа: Python за микроконтролери на сайта за съвместно финансиране на проекти Kickstarter за събиране на средства за създаване на Arduino-подобен микроконтролер, който се програмира на Python: Micro Python е реализация на Python, оптимизирана за работа с 32-битовите версии на ARM контролерите. Ето някои особености на тази платформа: * Използва се синтаксисът на Python 3.3 * Достъпен е команден ред, могат да се стартират файлове * Оптимизирано е използването на паметта - компилирането и стартирането на базовата "hello, world" заема около 4 KB памет * Не са реализирани всички стандартни библиотеки на Python * Могат да се вмъкват модули на асемблер http://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1% ... ment124294Вижте повече: http://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1% ... z2nYvEV0sl |  |  |  |  |
Умряла работа е това... Език от високо ниво в микроконтролер? Къде са +овете ? И особено 3.Х. Телит още използват 1.5.2+ за 2G r и 2.7 за 3G модулите си. Иначе идеята ме кефи, ама се съмнявам в реализацията. Имам някакви спомени за Питон за ПИК16, ам не съм чул за реални проекти на тази база... |  |  |  |  |
http://www.espruino.com/Вече има и javascript + node.js навряно в малък кортекс ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Дек 17, 2013 12:17 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
* Оптимизирано е използването на паметта - компилирането и стартирането на базовата "hello, world" заема около 4 KB памете това няма как да не ме грабне  Аз все си мисля, че винаги когато се мъчиш да ползваш нещо не по предназначение се получава идиотщина, например: - да копаш дълбока дупка с мотика вместо с лопата - може, ама ще се изгърбиш, - да събираш листа с лопата вместо с гребло ....пак може ама... - да боядисваш стена с четка вместо с баданарка - може но губиш време и не е равномерно нанесена боята... В този ред на мисли да ползваш език като питон, за микроконтролер е нещо подобно на гореизброените:)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Дек 17, 2013 1:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Скриптовете са въпрос на необходимост, или имаш нужда от тях или нямаш. Като нямаш нужда от скриптосване всеки скрипт би ти изглеждал като мотика А дали питонът е добър, удачен и т.н. ще го преценят тия дето имат нужда...
|
| Вто Дек 17, 2013 1:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тамън и аз щях да кажа същото като miro. Рано или късно, се сблъскваш с необходимостта от скрипт в даден проект. Дали ще вземеш готов питон или ще седнеш да пишеш свои... е вече друга тема. Тук въобще не иде реч за ардуийно мигалки и т.н. Скриптовите езици си имат мястото.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 17, 2013 1:45 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Не бе Цецо§Миро не ме разбирайте погршно - и аз ползвам перл§питон, да си автоматизирам тестовите и лаб. програми но все си мисля, че при скриптовите писания, човек малко може да влияе колко е оптимизиран изходния код спрямо архитектурата за която пише. Демек няма контрол на използваните ресурси, които са силно ограничени. А аз все си разглеждам 'микроконтролер' като нещо с до около 2к памет@50-на мхз, натам не мога д го нарека микро разбира се, че ако ползваш контролер с 2МБ рам и 8МБ флаш , и имаш да въртиш TCPIP и java script ше е друго
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Дек 17, 2013 1:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
тъй де...
|
| Вто Дек 17, 2013 3:02 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Като го получа, ще драсна едно ревю. 
|
| Чет Дек 19, 2013 1:08 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
И аз имам 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Дек 19, 2013 1:20 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Дали ще ни турят доставка? Че засега нямам идея какво да го правя, ама нали пътува.
|
| Чет Дек 19, 2013 6:11 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
STM32 Nucleo, и тази година пропуснах Ембеддед-а http://www.st.com/web/en/press/p3526
|
| Вто Фев 25, 2014 11:06 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12096 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Чет Фев 27, 2014 1:16 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Хм... това е любопитно. Дано само не е поредния арм...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Фев 27, 2014 3:25 am |
|
|