|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:37 am
Наистина ли има такъв дебилизъм
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Наистина ли има такъв дебилизъм
В САЩ обвиниха 6-годишно момченце в сексуално посегателство http://www.vesti.ru/videos?vid=560839
|
| Пет Дек 13, 2013 11:07 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Наистина ли има такъв дебилизъм
Ами не е правило, но като цяло там каквато идиотия може да срещнеш няма къде другаде по света, стожера на демокрацията потъпква човешките права като стой та гледай, не можеш да пиеш на улицата, не можеш да се чукаш в парка, на някои места на целуването като цяло на официално място не гледат добре .. то това са дреболии де, ебало си майката, те затова хамериканчетата като отидат на екскурзия до париш и видят какво правят френските им събратя около сена и губят и ума и дума .. не че това там е нормално де, толкова пияна младеж не бях виждал никога, мислех че в Лондон съм видял всичко но явно съм грешал, там е по зле и от слънчев бряг в разгара на сезона.
|
| Пет Дек 13, 2013 1:11 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това е нормално. При капиталистите е така. От малки са рецидивисти: 4 годишно дете изнасили учителката си: http://www.monitor.bg/article?id=104313https://www.google.com/search?q=%D0%9E% ... 0%BE%D0%B7
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Дек 13, 2013 1:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Толкова промити мозъци няма другаде в света, за това мога да заложа и двете си топки, и ония дето маршируват в корея са по-добре от по-голямата част американци. Тъпото е че той е подал жалба, но съдът най-вероятно ще я отхвърли. Димитър предполагам няма да се съгласи с мен, но тия неща са факт и се случват, те затова и не ми се стои там. Това принципно е различно от щат в щат, дори някъде и едно каунти няма общо със съседното, но като цяло живеят много "пуритани", в кавички щото само на думи са такива, всичко е супер изкуствено и нереално. Преди 50-60 години е била прекрасна страна за живот, в момента се превръща в една помийна яма в която ако пръднеш ще те вкарат в затвора, а държавата ще знае колко пъти и къде точно си пърдял. Не мога да разбера от къде идва всичко това, че са от крайност в крайност е ясно, ама времето на хипитата отдавна е минало а те много задълбаха в другата крайност.
|
| Пет Дек 13, 2013 2:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии щом не ходят в Хага, нали съдилищата са им хоби, значи са с не промити ами дезинфекцирани с формалин  Edit: или Страсбург ли беше...?! Досега не ми се е налагало.
|
| Пет Дек 13, 2013 2:42 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не е зле вместо от руски или български сайтове да почнете да черпите информация за САЩ от американските сайтове  . Първо въобще не е толкова страшно, колкото го описват и второ майката на момичето е учителка в същия училищен район и е направила супер голям панаир що някое си момче щяло да целува дъщеря и незнам си колко пъти. Съответно училището наказва малкия няколко дена да не ходи на училище, ама после като се усетили какви са ги забъркали заради майката отменят наказанието и остава само с "мъмрене". Откачалки има на всякъде, не само тук. Обикновено аз не намирам никаква кой знае каква разлика в това, как се държат хората тук, но естествено, че има и откачени случаи, които основно се дължат на особеностите на съдебната система тук, а именно, че всеки може да съди всеки и това поражда известни проблеми. В случая с това момче проблема е, че не просто е целунал един път момичето, а че го е правил много пъти - един вид я е преследвал  . Та един път родителите на момичето си затворили очите, втори път си ги затворили, трети път и накрая им писнало. Предполагам, че на всеки тук дъщеря му да се прибира всяка вечер от училище и да се оплаква че някакво момче я притеснява всеки ще реагира по някакъв начин и ще предприеме някакви мерки. Та цялата ми идея е, че в 99% от случаите "журналята" в БГ а явно и в Русия си спестяват някои подробносто с цел хората да ахкат и да им четат простотиите  .
|
| Пет Дек 13, 2013 5:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Тъй ама като си спомня колко момиченца и по колко пъти съм целувал по бузките в детската градина то или аз или родителите ми трябваше да си прекараме живота по затворите. За по-късно да не говоря... Единствената изцепка беше когато взехме да обарваме новопоникнали цици ама с една родителска среща проблемът се реши: продължихме да обарваме само които го искат  Пак да напомня за формалина...
|
| Пет Дек 13, 2013 5:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Бонго, какво си правил ти преди не знам си колко години не знам кой го интерисува и какво общо има с темата. Ако някой можеше да те осъди за норматив да платиш няколко стотин хиляди долара заради това, че сина ти се е правил на голям любовчия по примера на баща си от преди сто години тогава съвсем друга песен щеше да пееш. Това че едно време една камара неща в БГ са се случвали без последствия не значи че и сега може, какво остава пък и по другите държави. А дали мозъците на американците са във формалин и дали е тъпо да се живее тук го показва ежегодното желание на милиони хора да емигрират тук. Доколкото знам в Русия само един "емигрира" и то защото не го искаха никъде другаде, a в БГ даже и един не ми е известен да е искал да емигрира. Та ръси си умнотиите колкото искаш, предполагам, че вече на никой тук не пречиш  .
|
| Пет Дек 13, 2013 5:54 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Само Обама шъ ви упрай вас!  Хилядарки за целувка по бузата - освен ако не се изплащат на целуващия си е дебилие. Едит: ти я по-добре дай линк как се изрязва снежинка от хартия, че малкият в момента от това се вълнува. Иначе момиченцата отдавна го прегръщат и целуват ама след празниците ще почна да съдя бащите им.
|
| Пет Дек 13, 2013 8:17 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Дек 13, 2013 8:35 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тука под "морал" се разбира 25-годишната баба да се кара на 13-годишната си щерка да не пуши пред детето си...
абе димитре, все се каня да те питам за вашите съдилища - като тръгнеш да съдиш някого за $100К каква е съдебната такса? тука е 4% и често се случва да я платиш, и съдията да отсъди, че нямаш правен интерес да водиш делото, респективно изгаряш с кинтите. заради тази (висока) такса на практика имаме отказ от правосъдие, защото много народ не може да си позволи да води дела.
|
| Съб Дек 14, 2013 12:08 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Незнам дали в различните съдилища (в други щати и каунтита (окръзи)) таксите са различни, но в нашето каунти ей това са таксите: http://12.218.239.52/Forms/pdf_files/CCG0603.pdfКакто се вижда не са процент и за искове над $15к такстата е твърда - $337. За суми под $10к даже не ти трябват адвокати и не се ходи на съд - попълваш една форма, слагаш чек за $150, пращаш ги на съда, той се произнася и после изпраща "честитка" на виновния колко трябва да плати  . Вика му се "small claims court". Другата особеност е, че загубилия делото не плаща разходите по цялото дело, а само неговите си. Т.е. някой ако те съди и ти спечелиш си изгаряш с това дето си похарчил. Един приятел го съди негов работник, че неправомерно го е уволнил, моя човек спечели, но се изръси $120к. Затова и най-честата практика е да се правят извънсъдебни споразумения. Както един адвокат ми каза преди - ние не обичаме да ходим на съд и предпочитаме всичко да се реши извън съда. От там и всички тия откачени дела за топло кафе, автопилот на колата и т.н. Обаче пък ако наистина ти трябва правосъдие работи без грешка. Т.е. никоя система не е перфектна, а номера е да прецениш какво ти харесва в нея. Ако те кефи това, никой да не може да те съди, но и ти да не можеш да осъдиш някой при нужда - БГ системата е супер. Ако пък искаш да можеш да осъдиш някой без никакви грижи, но си съгласен и теб да могат да те съдят за щяло и нещяло, тогава тая система тук е супер. Дето се вика - рай на земята няма, но за сметка на това има застраховки и тук специално трябва яко да си подкован с всякакви видове застраховки и отгоре над тях една специална, дето и викат "ъмбрела полиси", т.е. един вид чадър, дето се грижи за всичко, дето другите са пропуснали и поема искове до $5 млн. (по принцип има лимит в съда и не можеш да осъдиш частно лице за по-голяма сума за нанесени щети). Та в Илиной за две средни коли, средна къща и ъмбрела се ръсиш едни $3-4000 на година и спиш спокойно  . Има обаче и едно друго лошо нещо - адвокатските хонорари. Като съдиш някой за пари адвокатите прибират 30-40% от сумата. Т.е. те първо преценяват дали имат шанс с твоя случай и ако преценят, че имат шанс те поемат всички разноски, ти нищо не плащаш и накрая като (ако) спечелите те прибират 30-40%. Направо са баси и лешоядите  . Ако пък се защитаваш от някой хонорарите им започват от $250 на час и това е супер ефтино, добрите се въртят около $500-1000, а за най-добрите направо не ми се приказва  . Един развод например ебава мамата на положението тотално и ако не можете да се разберете с жена ти цивилизовано и без адвокати после и двамата духате супата без пари. Е мъжа духа "малко" повече, особено ако са били женени повече от 10 г. Имам колеги с по няколко развода и на края на месеца не знам как свързват двата края, след като бившите половинки са им опоскали цялата заплата  . Бе с две думи - само да не сгазваш лука тука и да си си спестил застраховките, че майка ти жална после  .
|
| Съб Дек 14, 2013 3:59 am |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
Нищо чудно че ходят на психиатър и на ставане и на лягане. И мен ще ме подгони параноята, ако трябва постоянно да внимавам какво правя, казвам и т.н. и после някой да ме помъкне към съда.
|
| Съб Дек 14, 2013 1:57 pm |
|
 |
|
anio
Ранг: Минаващ
|
|
| Съб Дек 14, 2013 2:20 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това 20 инчово дилдо в гъза Ви е само с научна цел. Ебаването с дилдото е Федерално Престъпление наказуемо с до 40 инчово дилдо.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Дек 14, 2013 4:43 pm |
|
|