|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:53 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Нормален или портативен HD DVR за JPEG
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
 Нормален или портативен HD DVR за JPEG
Мой приятел го интересува има ли такова животно като HD DVR с аналогов TV вход и възможност да записва JPEG или друга снимка (например без компресия) при желание - на SD карта за предпочитане? Може портативен, може и настолен. Или пък някой да е виждал подобен проект?
Възможно е да съм изписал една или няколко дивотии, но нямам опит с подобни истории. Благодаря.
п.с. звук не е нужен, въпреки че вероятно е стандартна възможност
|
| Вто Дек 10, 2013 5:23 pm |
|
 |
|
ilkor
|
 Re: Нормален или портативен HD DVR за JPEG
HD не се връзва с аналоговия вход. Единственият аналогов интерфейс който поддържа HD видео е Component Video(YPbPr) Аз преди време си купих ето това http://spy.bg/videorekorderi/752/ (не от този сайт и на половината цена) и като за парите си работеше прилично. Качеството обаче далече не е HD.
|
| Вто Дек 10, 2013 7:07 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12119 Местоположение: Гьотеборг
|
да, благодаря - нещо подобно. идеята е да се запечата съоветния кадър с възможно най-високо качество - в JPEG или даже и без компресия. или казано по-друг начин - съоветния PAL аналогов сигнал/кадър да се преобразува и съхрани в стандартен цифров вид. Цел на цялата гимнастика - разглеждане на стандартно PC/таблет и максимално повече информация за последваща обработка. приемам че архаичната аналогова система не подлежи на промяна или подновяване иначе, наистина HD не се връзва с 625 реда 
|
| Вто Дек 10, 2013 7:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Я дай по подробно, став аъвпрос за сигнал от камера? Възможна ли е смяна на камерата? Ако е възможна мога да ти предложа SDI камера, 2 Мпкс, но там пък е малко проблем с записващото у-во, няма го толкова малко. Иначе за SD камери има доста решения, имам два три модела мобилни у-ва, 12В захранване, SD карта или HDD, Ethernet, GPS, има вариант и с 3G мисля, не съм сигурен. Има стандартен АТМ интерфейс, така че през него могат да се правят точно тия функции сравнително лесно. Имай все пак в предвид че като говорим за аналогови камери говорим за презредова развивка, вградената функция snapshoot ти спестява след това възстановяване на цял кадър.
|
| Вто Дек 10, 2013 9:27 pm |
|
 |
|
Grubi
|
добре де, ще изплюя камъчето... каквито и да са стари медицински апаратури с аналогов видео изход и без записващо устройство/принтер - да се направи "моментна снимка" в точния момент/моменти с цел хем документация / хем допълнителна обработка ако е възможна. примери - рентген, ултразвук, даже ако има някакви за уши/нос и гърло с камера но без записващо. знам, че е старомодно - но на принципа "сиромах човек - жив дявол"
|
| Вто Дек 10, 2013 11:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ааааааа това малко по друго .... защо не видео кепчър на УСБ
|
| Сря Дек 11, 2013 12:34 am |
|
 |
|
Grubi
|
да кепчъра беше едното ми предложение - но предполагам ще трябва да е малко по-качествен от обикновенните пръчки които се продават, а пък ако има и портативно такова решение най-добре
|
| Сря Дек 11, 2013 12:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Доста съм бъзикал подобни и се оказа, че най-елементарните създават най-малко проблеми (то зависи и от късмета, де). Не разчитай на кепчъра (и софтуера му) да ти правят чудесата: добрият вариант е да запишеш секунда-две видео без влошаване на качеството от компресията и после с добър видеоедитор (след деинтерлейс) да си харесаш стоп-кадър който после да се обработи с Фотошоп или алтернатива. Ако софтуерът на кепчъра позволява да прави снимка от обединяване на два полукадъра: пишеш в .bmp няколко и после разглеждаш/обработваш с програма за картинки. Не забравяй, че входната резолюция не е по-голяма от 720х576 пиксела.
|
| Сря Дек 11, 2013 1:24 pm |
|
 |
|
ToHu
|
С кепчъра ше имаш най-малко проблеми, кепчъри дал господ, има всякакви както SD така и HD вкл. аналогов и цифров HD. Работят доста добре, дори доста от тях работят по добре от DVR-те. Вземаш си един на USB и забравяш, на всички софтуера има опция да прави снимка, не знам бонго с какво е тествал, но аз имам няколко и при всички се получава що годе добре, ако го вадиш от няколко кадъра единствения вариант да получиш по добро изображение е като го минеш през някой алгоритъм за обработка, фотошоп не знам има ли такива, super resolution ги водят обикновенно. Аз съм си играл с matlab-a за там има готови, при статични кадри, т.е. 10-на кладъра на статично изображение, се получава добър резултат. Ако ти се занимава може да му го направиш на софтче. Но така или иначе в твоя случай не знам доколко има смисъл, целта на тези обработки е да се премахва шум, но при теб шум няма. От друга страна ако това е ехограф дори може да е недостатък да позлваш няколко кадъра, там образа доста се променя.
|
| Сря Дек 11, 2013 2:05 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ами не знам аз лично дали ще се докосна изобщо, по-скоро събирам идеи Ехографа може би със сигурност има стоп кадър, не знам при рентгените/флуорографи как е. Някои конкретни модели - аз трябва да изкопая моя и да му го изпратя на човека, а той ще го бори. Днес писах на една фирма - epiphan имат доста разновидности и се хвалят че свалят от всякакъв вход, да видим
|
| Сря Дек 11, 2013 2:36 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|