|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:42 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
5000 лв. печалба на месец? Никой сериозен "бизнесмен" в София не би се заинтересувал от подобна печалба. Има много по доходни инвестиции в София. Все пак говорим за бизнесмен, а не за инженер, лекар или учител.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 21, 2005 12:18 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
I rest my case, както се казва тук. Верно сметките са ми хипотетични, ама ако мога да взимам чиста печалба 5000 лева на месец от един паркинг, няма да се колебая. Ама явно "бизнесмените" се целят в други висини... Съвсем не мисля по български вече. Щото за мен "бизнесмен" не означава непременно да вадиш по 1 милион на месец. Може да да си бизнесмен с бизнес пицерия например и да си правиш чиста печалба 5000 на месец, с които един човек живее свясно в София, доколкото знам. Ама такъв дребен бизнес хич го няма в БГ май.
|
| Чет Дек 22, 2005 6:32 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами не, ама който има 750 кв м няма д аги направи на паркин, цената на 750 кв м паркин, няма да му излезе много по ниска от цената на едноетажна постройка за магазини. Да но тази построика може да вмести около 20 магазинчета, или 10 по големи, нали се сещаш че в центъра магазин 20 кв наема му е доста над 250 лв. за по големи няма да говорим, та икономически му е по изгодно да построи магазин отколкото паркин, и няма да печели по 5000 а по 10 да речем или 20. После като направи 15 магазинцета ще препише едно на бабата, едно на дядото, една на лелята, на вуйната и тъй всеки ще си има по едно и ще го докара до необлагаем минимум, или пък ще си намали поне данъците. После сещаш се че тия маазини не са му разход, оставя всичко на наемателит,обаче това не пречи фактурите да са на неговоиме, ивсеки ремонт реален или не му се приспада от днъка. На пркинга освен че ще трябва даподдържа трябва д аназначи и хора, 1 смяна ако е само дневен, това са си 2-ма човека, от там още 600 лв .... ако се навие някой да стои за 300 лв .. после осигуровка на тоя някой, ток да го отоплява ... сещаш се колко е неизгодно  . Ако общинтата оне някак стимулира, примерно да опростява данъци, но пък тя може да намлява само общински данъци, това трябва да е държавна политика. Но тогава пък е се напълни с паркинзи, щото има много фирми с милионни обороти коит биха направили с удоволстви паркин ако м намалее данък печалба с 1-2 процента
Не мисля че в US паркингите са частни, частни са там където са задълежени да ги строят, но едва л някой строи частни паркинзи за да печели. В БГ също е така, вече има нормативна уредба за кой обект колко задулжителни паркоместа трябва да се построят, но проблема с центъра е че там всичко вече е построено. Според мен единствената възможност е да се строи от общината, да се преправят пътща, част от тях да се вкарат под земята.
|
| Чет Дек 22, 2005 10:08 am |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Тони,
Явно на мен ми е крив мирогледът вече. Никога нямам предвид и не говоря за сенчест или полулегален бизнес с укриване на данъци и прочее български тип врътки. Това, което имам предвид, е всичко да става легално. И ако държавата е свясна, ще намали данъците за подобен род общественополезни начинания (паркинги например, като в нашия случай), така че бизнесмените да имат все пак някакъв икономически стимул, а не да правят 20м2 "магазини" и да печелят по втория начин.
|
| Съб Дек 24, 2005 7:07 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
владо,
в момента в софия нов офис на 'зелено' струва около 2000 евро на квадрат
не знам на кое място сме в това отношение?
и няма офиси, всичко е продадено още от кота 'нула' на строежа. като пробавим и необяснимо големия брой бензиностанции, явно е, че не става въпрос за нормален бизнес
|
| Съб Дек 24, 2005 9:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами не говоря за сенчести неща, и в USA както и в БГ се позлва всяка възможнаврата за укриване на данъци, няма фирма която д може и да не го прави. Раздаването на VP титли и изплщане в акции какво е, също начин з апостигане на определни цели. Защо много фирми се прехвърлят в Невада, защото няма щатски данъци, абе изобщо всеки ползва. Това да регистрираш няколко фирми не е незаконно, и докато закона позволява подобни начини за намаляване на данъците ще го има, но това с няколкото фирми малко по малко почва да отмира. Факта е че едното е по изгодно от другото, и в САЩ е същото, аз не съм убеден че тези които строят строят паркингите доброволно, имат интереси или кметството ги натиска. Също като при мастер план комунита, мислиш ли че инвеститора се кефи да залага паркове, детски площадки и др такива, ако питаш него на него най му еи згодно кущи и голф кортове щото му вдигат цената на имота, да ама такъв план няма кой да одобри. Навсякъде е същото.
Онсовния проблем на софия е липсата на място. Ако някой трябва да натиска и строи паркинги това е общината, не бизнесмените. Има си закон, колко парко места на кв метър, или процент от служителите. Примерно Арена дали някой ги е натискал за паркинга, едва ли, но са си направили и простат сметка, няма ли парко места спада клиенто потока, никой няма да паркира на 1 км и да върви 2 км за едно кино ..... ама в центъра хота и да искат не могат, аз съм убедн че дори да има бизнесмен да строи, то триабва да е подземно, той няма да получи разреение на нито един собственик под чиййто имот ще трябва да копае. До някъде собствениците са прави, при това неспазване на норми и технологии най вероятно е всичко да пропадне в буквалниа смисъл на думата.
|
| Съб Дек 24, 2005 9:52 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
честно казано, не вярвам общината да и пука за паркоместата. то пред самите общини няма къде да се паркира. страшен пример е КАТ - там така или иначе трябва да отидеш с кола, а няма къде да паркираш. лудница
общината (или по-точно кмета и/или главния архитект) ги интересува само комисионната. в белите брези има една бензиностанция на шел на 30м от многоетажен блок. сега гледам, че се е появила и офис-сграда между двете. на плиска зад пощата построиха блокве ВЪРХУ детските площадки. що не строят блокове на детските площадки във връбница? срещо румънското посолство построиха църква с камбанария на 20м от жилищни блокове. сигурно има хиляди примери и то само в софия.
абе айде да не си разваляме празника 
|
| Съб Дек 24, 2005 10:20 pm |
|
|