|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:07 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Ами Дедо, ей сега се глабучкам е едно наше чипче, дето е 0.8мм/3мм с 12 крака(топчета), всяко по 0.17мм само силикон, без корпус
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Ное 14, 2013 12:11 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Microchip обявиха официално PIC32MZ на сайта...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Ное 19, 2013 12:41 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Разгеле! В Errata-та какви смешки има, не е истина, обаче. Например:
|
| Вто Ное 19, 2013 12:56 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Явно не си чел много Errata-ти. http://www.ti.com/lit/er/spmz633h/spmz633h.pdfhttp://processors.wiki.ti.com/index.php ... _Emulation |  |  |  | Цитат: EEPROM blocks must be accessed in alternate pairs to avoid corruption of data Description: When the words in a pair of EEPROM blocks are repetitively written, the words of the next pair of blocks get corrupted. In a given group of four blocks of EEPROM, for example, 0, 1, 2 and 3, repeated writes to either block 0 or block 1 cause the data in blocks 2 and 3 to be corrupted. Workaround: The EEPROM should be used only in alternate pairs of blocks 0,1,4,5,8,9, and so on, or 2,3,6,7,10,11, and so on. |  |  |  |  |
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 19, 2013 3:04 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Има и бая по-тежки случаи, да.
|
| Вто Ное 19, 2013 9:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз май съм го пускал тук, ама за мен все още категорично Микрочип държат първенството със следната издънка (пардон фичър): Обяснението направо кърти мифки, особенно абзаца как да тестваш дали бъга се проявява и при теб  Чипа е 18F6620 и е за 40Mhz по дейта шит  В последващата ревизия оправиха този бъг и индуцираха нов: Обяснението отново кърти мифки - неафектираните системи си оставали неафкетирани. Само дето аз бях от афектираните в отношение 1/1000 ресета, не ме питайте как се хваща тоя бъг (тогава ератата още я нямаше).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 19, 2013 10:00 am |
|
 |
|
sparkybg
|
То вярно че не съм чел. Ама смешното е че рекламират чипа грумко като имащ hi-speed USB, а то не работи.  Още няколко неща има в errata-та за тотално неработещи модули и други хубавинки: - I2C трябва да се пуска преди всеки пакет и да се спира след всеки, ако е над 100kHz например. - Comparator Voltage reference работи наполовина - SQI модула не работи въобще - SPI е извън спецификацията си - RNG не работи Като изключим последното, другите са основни неща, поне според мен. Поне най-накрая са сложили адекватно ADC с няколко sample-and-hold модула и добра скорост. Остава и да работи де.
|
| Вто Ное 19, 2013 12:26 pm |
|
 |
|
woody
|
Това да не работят цели модули, които иначе гръмко се рекламират като ключови за някое MCU, е съвсем нормална традиция.  Повечето бъгове (открити засега) на 32MZ са си направо наследство от 32MX. Като за тези начални припеци (A0/A1) направо хич не е зле. За модерните ни времена.
|
| Вто Ное 19, 2013 1:29 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Ревижъна е A3.  Вярно че се брои първи, ама явно са борили доста нещица още преди да го пуснат. PIC32 няма проблeм с I2C и референса на компаратора. Не помня и да съм имал грижи със SPI-то. Както и да е де. Като излязат някъде в продажба на дребно, така или иначе ще си напазарувам да ги пробвам.
|
| Вто Ное 19, 2013 1:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
На микрочип ревижън системата им е пълна свийнщина. Най - тъпото е, че не я пише на чипа, а пък вътре има едни REV ID полета които се четат само с дебъгера, съдържат някакви кодове, които корепсондират по някакви неведоми алгоритми с буквено цифровата кодировка в дейта шита. Т.е. държейки лентата с чипове по никакъв начин не можеш да разбереш коя ревизия са.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 19, 2013 2:09 pm |
|
 |
|
bdivi
Ранг: Минаващ
|
аз съм чувал, че силикона го пасивират в клиниката на доктор Енчев тук вероятно става въпрос за силиций
|
| Вто Ное 19, 2013 7:41 pm |
|
 |
|
woody
|
Верно, объркал съм ги с новите 100 MHz-ови PIC32MX вероятно, че и на тях им гледах ератите. Някои от бъговете са същите като на PIC32MX 1xx/2xx - Watchdog, PMP. Нормално и да има различни. Не е ясно колко екипа мажат периферии.  За SPI клока не съм го мислил откъде може да е.
|
| Сря Ное 20, 2013 1:38 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
тия ТИ що са без надписи по сгради;табели и т.н. http://goo.gl/maps/zhWOH
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Ное 20, 2013 2:34 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
Гледайте сега колко динамично развиваща се фирма са Майкрочип, чудех се за какви нови микроконтролери на 100MHz говори колегата "woody", а те били решили да ги нарочат за до 100MHz, а до преди месец бяха обявявани за 80 мегахерцови. Като излизаха първите PIC32-ки ги бяха обявили за до 72MHz, после ги качиха до 80. След това тези от серия 1 и 2 ги бяха обявили за 40 мегахерцови, но и те докато започнат да ги продават ги качиха на 50MHz. 
|
| Сря Ное 20, 2013 4:49 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
микрочипестата аризонска мечта ще се разширява - я какво парцелче са си заравнили у задния двор http://goo.gl/maps/BpLIw
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Ное 22, 2013 8:20 am |
|
|