Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
PIC24 - идааат ! 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение PIC24 - идааат !
Чандлър, Аризона, Окт. 10, 2005: Майкрочип представя техните първи 16 битови микроконтролери - семейството на PIC24. Използвана е 0.25µ технология, 16 - битово АЛУ, 32 - битова адресна шина, има вградени 2 ДДП контролера - с производителност до 40 MIPS. RAM - 16 kb и до 256kb Флаш. Фамилията PIC24 се състои от 22 начални контролера в корпуси до 100 пина.
Използва се модифицирана Харвард архитектура, характерно е че всяко от прекъсванията е представено със собствен вектор. 17х17 хардуерен множител, с 32/16 хардуерен делител. Оптимизиран С компилатор - даващ най-добри резултати при тестове с други микроконтролери, мощни функции за работа с матрици, DSP функции, работно напрежение 2.0-3.6V. АЦП 10/12 бит с честота на дискретизация до 500kHz. Два UART модула, IrDA, RS232/485, вграден часовник за реално време, JTAG

Пет Дек 23, 2005 5:03 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Те са заидвали от три месеца... Да не стане като с 18F0010 и 18F0020 - бях им намерил много проложения, ама си правех сметката без кръчмар - даже не ги пуснаха, камо ли да стигнат до България. Надявам се с 24-ките да не стане така - нали все пак трябва да напредват, да пускат нови продукти, по-добри (ша видим :-))...

Пет Дек 23, 2005 5:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: PIC24 - идааат !
...

Последна промяна на Пет Фев 03, 2012 5:25 am, променена общо 1 път

Пет Дек 23, 2005 6:02 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ти мани това ами и JATG-a им не бил пълноценен JTAG. Нали скоро ги коментирахме. Таман си бях помислил че влизат в крак то се оказа поредно лаино изсрали.

Пет Дек 23, 2005 6:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
бат Кольо, взе да се повтаряш :) Измисли нещо ново по-атрактивно плюене 8)

Пет Дек 23, 2005 6:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
и колко ще струва това чудо?

PS:
една седмица се боря с новия им чип ENC28J60 версия 2. версия едно така и не видя бял свят.
има кратка ерата, в която има "дребни" дефекти: не работят прекъсванията при получен/предаден пакет, SPI клока не трябва да е <8MHz, като го сложиш в sleеp заспива и осцилатора. още не мога да се ориентирам колко са недокументираните "ефекти"

Пет Дек 23, 2005 6:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Кво се повтарям я им погледни документациата да видиш че не е пълноценен JTAG. Сложили го колкото да кажат че има. И това ако не е лаинарска работа.

Пет Дек 23, 2005 6:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре отде намери етернет контролера ние се утрепахме да го търсим ! с PIC ли го подкарваш - с TCP/IP стека на Майкрочип или с нещо друго. Между другото Мaйкрочип се готвят да го вграждат в новите PIC18FxxJxx

Пет Дек 23, 2005 6:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Тои дедо Боре сега е зает да псува точно това нещастно стечение на обстоятелствата при което е успял да го намери :)

Пет Дек 23, 2005 6:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз по принцип гледам да не ползвам нищо на майкрочип, това си е мое решение и не го коментирайте.

това, че не ги ползвам комерсиално, не значи, че не ги следя. може пък да излезе нещо - надеждата умира последна (но все пак умира някога) :wink: имам един чип (само).

цената му ще е ~$5 като му се сложи някакъв контролер, в който да може да влезе микро-TCP, става от порядъка на $15. а много близко до тази цена има 32-битово решение с истински стек. та в ценово отношение ми е малко безмислено.

по отношение на софтуера - имам си мои библиотеки, които мога да прекомпилирам, така, че да ми станат по мярка. тествани са на няколко чипа, сега иде ред на 28J60. трябва да направя само интерфейсите към регистрите и буферната памет. и PHY-то му е малко особено, но това е нормално. да видим.

конкретните тестове ще са със мега128, щото ми е най-удобен в момента. и съм сигурен че работи :lol:
бЕх намислил да го тествам през паралелната порта, ама тия високи честоти ми развалиха намерението. сега ще ми е по-неудобно

Последна промяна ДедоБоре на Пет Дек 23, 2005 7:54 pm, променена общо 1 път

Пет Дек 23, 2005 7:25 pm
Профил

Мнение 
Абе знаци 16-ките някък се подкарват, особенно тия дето си им свикнал, 18-ки не съм си играл много точно заради нежелание да пробвам да местя планини, за някои цели стават, ама да ги взема и да им ползвам ethernet контролера ..... те един прост интерфейс не могат да направят като свят, представям си с etherneta ще си е приключение голямо, аз съм мазохист ама не чак толквова :), аз и от USB им се плаша доста и не смея да ползвам техен с вградено, те не че са с е запрескачали де ......

Пет Дек 23, 2005 7:30 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Nikola Kirov написа:
Ти мани това ами и JATG-a им не бил пълноценен JTAG. Нали скоро ги коментирахме. Таман си бях помислил че влизат в крак то се оказа поредно лаино изсрали.

правилно ... както казах питах на семинара в София и човека от Майкрочип ми каза само за програмиране и още някъв процес,но нито за дебъгване , нито за емулиране или нещо от тоя сорт.

Просто това е ... JTAG, колкото трамвая е муха :D

Относно PIC24x - НЯМАТ DSP функции , те са точно dsPIC без dsP функции.

дадох си презентацията за PIC24x & dsPIC33 на един приятел , трявба да се обадя и да я взема , че най-сетне да си напиша записките на ПЦ-то.

Пет Дек 23, 2005 9:25 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]