|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 2:36 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
А дали им се плаща с НАШИТЕ пари да ходят на протести през работно време? Точно ако им се плащаше от партийната касичка, тогава да ходят и да правят каквото си искат, но понеже не им се плаща от партийни касички, тогава да си стоят на задниците и да си редят пасиансите (дето Дедо ги спомена в неговия пост). И дай да се разберем веднъж завинаги - аз не одобрявам заплахата, даже казах, че не ми харесва. Това което аз казвам е съвсем друго.
|
| Пон Ное 18, 2013 5:47 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11287 Местоположение: Добрич
|
Митингите по принцип се провеждат в извънработно време  То ако беше работно е ясно... уволняват ги за отсъствие и толкоз, никой не може да им каже копче...
|
| Пон Ное 18, 2013 5:56 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 |  |  |  | Dimitar написа: Миро, единственото нещо, което исках да кажа е, че ако си държавен служител и не си съгласен с политиката на правителството, за което работиш и което е избрано на избори най-нормалното нещо, което можеш да направиш е да си подадеш оставката, вместо да продължаваш да вземаш пари от правителството, с чиято политика не си съгласен. Както вече казах - смятам, че работата за правителството трябва да се разглежда като работа за която и да е компания - нека работника да протестира, че не е съгласен с политиката на компанията пък да видим какво ще стане. Не виждам защо правителствените чиновници трябва да са по-специални.
Иначе тук в повечето щати се работи на принципа "At will", т.е. мен могат да ме уволнят всеки момент и аз също мога да напусна всеки момент. |  |  |  |  |
Ами не съм съгласен - ако не ме устройва - старая се да променя политиката на компанията/държавата. Не съм плужек да се съгласявам на всяка цена с всичко. Бих протестирал, доколкото е в рамките на закона, именно за бъдещето на компанията/държавата. макар, че едното няма нищо общо с другото/. Според теб всички да се изнасяме от БГ? А тогава откъде ще дойдат "нашите пари"? /не знам какво имаш за "наши" де/
|
| Пон Ное 18, 2013 6:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Пон Ное 18, 2013 7:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Wise, когато става въпрос за компания, чийто служител си ти - никой не те пита какво мислиш за политиката на компанията, освен ако не участваш в групата, която взема решенията за тая политика. Що се отнася до държавата естествено, че имаш право на глас - казва му се избори и след като мнозинството е решило на избори, че точно тая политика им харесва единствената ти възможност е да се бориш на следващите избори да промениш това, за кой ще гласува мнозинството. Вече съм го писал в предишните теми на атя тематика - не може да свалиш с протести едно правителство, да си избереш друго и след месец пак да почнеш протести да го сваляш. То не че не можеш - ти можеш, ама къде ще му излезне края ако правителствата почнат да си подават оставка всеки пък като някакво малцинство не е доволно от политиката им  . Та никой не те кара да си плужек и да се съгласяваш с всичко, но и не искай когато не си съгласен с нещо всички да ти играят по свирката. А когато това се отнася за компания пък е толкова смешно, че най вероятния отговор дето ще получиш е, че това, за което вдигаш врява е над твоя "pay grade" и да не се тревожиш за неща, дето не ти влизат в работата  .
|
| Пон Ное 18, 2013 7:28 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Дедо, няма го Тги, да дигне кръвното от твоите писания  с които аз съм 100% съгласен.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Ное 18, 2013 7:36 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз ти го казах и преди, ти да живееше тук, със сигурност нямаше да пишеш това, което сега пишеш  Не казвам, че това дето го пишеш е грешно де. Това са относителни понятия, лесно е да даваш акъл на удавника от типа - плувай бе, глупак! 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Ное 18, 2013 7:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз не давам акъл, просто споделям какво мисля. Пределно ми е ясно, че в БГ няма да стане като тук, колкото и акъл да се дава, така че и не се напъвам. Отделно пък смятам и че не ми влиза в работата, след като не живея там. То и по тази причина никога не гласувам на българските избори, нищо че по закон мога. Аз не гласувах докато бях в БГ, какво остава пък сега, когато не съм  . Така че вие си правете каквото сметнете за добре, а аз от време на време само ще ахкам в захлас  .
|
| Пон Ное 18, 2013 7:41 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Мда... може би от голямото разстояние пропускаш една дребна подробност, че тук мнозинството не е мнозинство. Голяма част от хората не гласуват точно поради простата причина, че не желаят да узаконяват едни или други маскари. Само това ако вземеш предвид БСП на последните избори имат 13% май бяха от имащите право на глас. Така че силно казано представляват някакво "мнозинство". И това без да броиш факта, че голяма част от тия дето гласуваха за тях го правят, само защото не искат Боко. Истината е, че механизмът с изборите у нас не работи. Тоя филм "да изчакаме до следващите избори" вече сме гледали ммноооого пъти и взе да ни втръсва. Мерси, че ни го препоръчваш, ама няма да стане  Още повече че аз не знам някъде подобна глупост да е проработила. Българинът просто твърде дълго вярваше, че някой друг ще ни "оправи". То не беше запада, то не бяха Месии, царе и други смешници. Крайно време да се осъзнаем, че не друг, а само НИЕ можем да си решим проблемите. Никой няма да дойде и да ни почисти улиците и боклуците. Ако ни управляват боклуци, то е защото ние сме позволили това. Така че спокойно, у нас отдавна мнозинството отдаааавна е прецакано и не го мисли. Няма да е голям проблем една политическа криза, нито предсрочни избори, нито ограбване на бюджета или съсипване на икономиката. Това са неща дето така или иначе се случват. Не може да уплашиш циганин с баничка  Разбира се, винаги може да станем и още по-зле... спор няма!
|
| Пон Ное 18, 2013 8:37 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ей, ти май започваш да проумяваш, че от фасадната ни демокрация няма как да се отървем с демократични средства и че тя при нашата народопсихология нещо не ще да работи. А после Пиночет не бил удачен пример!  И че всичко това, което описа Дедото по-горе е направено с недемократични, но ефикасни средства.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Ное 18, 2013 8:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
нещо не си ме разбрал може би... казах че няма да се промени с избори и това го разправям от много години. Но изборите не изчерпват демократичните средства. Гражданските протести и оставките са също съвсем демократични, разрешени и описани в закони. Не помня да съм призовавал за тероризъм или друго незаконно средство? А Пиночет го забрави, нито кой знае колко е оправил икономиката, нито пък е направил хората щастливи... Наш Тато е къде къде по-успешен и в едното и в другото. Но това не значи че съм му фен, още по-малко искам връщане на комунизъм. Просто съм от хората дето смятам че направихме ужасен преход, съсипахме много неща, а най-важното - сърповете и чуковете не можахме да ги избием от главите на някои хора 
|
| Пон Ное 18, 2013 9:16 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Това са си някакви твои свободни съченения - според действащия закон, мнозинството на изборите си е легитимно мнозинство. Това, че някой бил решил да не гласува, защото нямало за кой (точно както аз правех) не му дава никакво право да се представя за мнозинство. Той доброволно се е отказал от правото си на избор и даже още по-малко и от гласувалите за въпросното правителство има право на протест. Аз например никога съм нямал претенции към правитеслтвата в БГ точно, защото и никога не съм гласувал. Така че това дето си го написал за мен не важи като аргумент. Значи хем няма за кой да гласуваме, хем протестираме тия да си подадат оставката и други да дойдат. И кои ще са тия други, след като вече сами казахме че няма други, дето си заслужават, щото иначе вече щяхме да сме гласували за тях. Нали така. Усещаш ли как нещо не ти се връзват идеите  .
|
| Пон Ное 18, 2013 9:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ааааа за Чили да не говорим, отидете вижте и после кажете че не са щастливи и не са добре, в моента това май е най-стабилната икономика на континента и най-уредената държава, единственият проблем че че с ечустваш малко като в германия, твърде много ред и подреденост, но ако си вкарат малко кюрди ще си решат и тоя проблем за 10-15 години е виж ги германците  Дедо е написал много вярни неща, много хора не ги приемат но това не ги прави по-малко истина. Аз не съм живял дълго като него,но някои неща са си очевидни. Няма да обеснявам пак защо и как, но повярвайте никога не съм обичал комунистите още по-малко полицаите, но пък не мога да отричам фактите. А за сегашното положение че няма да станем като в САЩ няма, но не ни и трябва и там не са цъфнали и вързали, нито демокрацията им е съвсем демокрация нито пък медиите са безпристрастни и обективни, ама това е съвсем друг въпрос. Има обаче едно нещо което ако можем да го усвоим би било много добре, това е да не се гледа толкова в паничката на другия и всеки да си гледа неговия живот и неговите си проблеми .. и да се научи ченикой за нищо не му е длъжен. Жалко че като гледам как вървят нещата по-скоро те почват да стават като нас. За сега почват смятат този и онзи, най-вече държавата за длъжна за ендо и друго, скоро ще почнат и в паничките си да гледат и ще си построят един хубав социализъм. Цецо, аз живея тук, моите уважения но аз не споделям твоите възгледи, а това което казва Димитър е много по-близо до това което мисля. Прекарвам тук поне 7-8 месеца в годината, работя тук и се опитвам да осигурявам работа и на други, това обаче не променя гледната ми точка.
|
| Пон Ное 18, 2013 9:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
п.с. колеги, само да вметна че пак задълбахме в нещо което към момента няма решение. Може би не трябваше да пускам поста за протеста, но целта ми беше съвсем друга. От както боко не е власт ми е все тая, това че подкрепям някои действия на праивтелството не значи че ги подкрепям, но и не удобрявам протестите. Идеята на поста ми беше по скоро да осмее това което сътвориха нашите партии, не да поражда нови спорове кое и как трябва да стане, като имаш само овце колкото и да избираш неможеш да сготвиш свинско със зеле ...
|
| Пон Ное 18, 2013 10:00 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Дали сме овце или не, е много фрустрираща тема. По-пряката е да изразим отношение , пък дори и само на маса. Големият проблем е ,че неверието ни преминава в равнодушие. "Нищо няма да променим - тъй че дай по една ракия и пусни мача". Не ,човече, - не бъди революционер, сипи си една ракия - но утре като те питат - отговори - харесвам ги защото... или - не ги харесвам заради.... И иди да гласуваш.
Дедо Боре е написал каквото си спомня. И аз ги помня тез времена, не съжалявам за тях. Съжалявам ,че се връщат.
|
| Пон Ное 18, 2013 10:20 pm |
|
|