Отговори на тема  [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 1079  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
ДедоБоре написа:
най- ме затрудни "високо-ефективното комбинирано производство", което било простия ТЕЦ. засукана работа, няма спор.

Нали пА(О)рното излиза по-скъпо от това да се грееш на електрически радиатор. Та понеже е скъпо, като се вдигне цената на тока, вече не изглежда чак толкова скъпо.

Чет Ное 14, 2013 11:06 pm
Профил
Аватар

Още една новина, достойна за тема "Мъка". Паси "оправи" зарядните и телефонните номера в хотелите, сега се зае с друг грандиозен проблем:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/ ... icheskite/

"Ако някой изстреля балон и стане авария и той падне над храм-паметника "Свети Александър Невски", сградата на Народното събрание или друг стратегически обект и нанесе щети, в момента не е регламентирано кой е виновен и съответно кой поема разходите. Не е уредено и кой има право да изстрелва космически обекти, каза още Паси. "

Да се смея ли, да плача ли....
Поне научих, че балоните "се изстрелват"

"Изработили сме закон, който стимулира инвестициите в космическите технологии и действа превантивно."

Всъщност , май ключовата дума е "превантивно'
:axe:

Чет Ное 14, 2013 11:53 pm
Профил
Аватар

Ицо написа:
Паси "оправи" зарядните и телефонните номера в хотелите...

тва не беше ли ресора на кукунева? все пак обгрижваше потребителите

Ицо написа:
Поне научих, че балоните "се изстрелват"

ми герганчето като надуе (балончето) и той се "изстрелва"

Паси написа:
"Изработили сме закон, който стимулира инвестициите в космическите технологии и действа превантивно."

това са оксиморони бре, монка. да не те затруднявам, ще ти дам примерчета: дървен камък, близка далечина, млад старец.
от каква точно позиция паси пише закони?

Паси написа:
По думите му към днешна дата почти всеки университет има капацитет да изстреля космически обект - всяко тяло, което се издига над 100 км височина като фотокамери, балони, доставчици на интернет, сателити и т.н.

ъъъъ? напушени студентки?

Пет Ное 15, 2013 12:10 am
Профил

ДедоБоре написа:
това са оксиморони бре, монка. да не те затруднявам, ще ти дам примерчета: дървен камък, близка далечина, млад старец.
от каква точно позиция паси пише закони?

как от каква? У нас законите се пишат само от една страна - глобяващата:

Цитат:
Предвидени са и глоби за експлоатация на космически обекти без необходимите разрешения - от 10 хил. лв. до 100 хил. лв. при първо нарушение и от 50 хил. лв. до 500 хил. лв. за повторно

тъй де, закон без глоби не е закон... на мен само едно не ми стана ясно - КАТ ли ще глобяват и как аджеба с техните ръждя(а)стри ще спират космическите обекти за проверка? 8O

Пет Ное 15, 2013 12:24 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
Паси написа:
По думите му към днешна дата почти всеки университет има капацитет да изстреля космически обект - всяко тяло, което се издига над 100 км височина като фотокамери, балони, доставчици на интернет, сателити и т.н.

ъъъъ? напушени студентки?

Мдаа....това направо кърти.
Ако може някой университет ,нямам претенции кой, да вземе да изстреля доставчика ми на интернет над 100 км. височина, защото въпросният доставчик отдавна ме дразни...

Освен Паси, едва ли някой би си помислил , че всички университети заедно ( а те хич не са малко), могат да изстрелят и карфица в космоса....

Никога не е късно да станеш калинка.

Последна промяна Ицо на Пет Ное 15, 2013 12:47 am, променена общо 2 пъти

Пет Ное 15, 2013 12:29 am
Профил
Аватар

miro_atc написа:
КАТ ли ще глобяват и как аджеба с техните ръждя(а)стри ще спират космическите обекти за проверка? 8O

ще създадат нова агенция: ККК (контрол на космическите кораби)
ще се крият в облаците и ше питат: ся ша пишими ли?

Пет Ное 15, 2013 12:29 am
Профил
Аватар

Разни младежи пуснаха няколко балона малко по-високо и това предизвика сериозна тревога у отговорните фактори. Не знам обаче ако някое дете си изпусне балончето и то падне "..върху Александър Невски или друг стратегически обект..." , как ще успеят да идентифицират и да глобят този ужасен нарушител?
Ех, трябва да се препрочита класиката. Току-що разбрах, че "Александър Невски" е стратегически обект. Само че не разбрах в чия стратегия, ще чета пак.

Пет Ное 15, 2013 12:43 am
Профил

miro_atc написа:
Цитат:
Предвидени са и глоби за експлоатация на космически обекти без необходимите разрешения - от 10 хил. лв. до 100 хил. лв. при първо нарушение и от 50 хил. лв. до 500 хил. лв. за повторно

тъй де, закон без глоби не е закон... на мен само едно не ми стана ясно - КАТ ли ще глобяват и как аджеба с техните ръждя(а)стри ще спират космическите обекти за проверка? 8O

Нали за това комунистите построиха на вр. Бузлуджа летяща чиния, да гонят с нея неспазващите космическите закони.
:roll: :roll: :roll: :roll:
Остана да въведат и глоби за неспазването на законите на Физиката. Вадиш енергия от вакума - от 1 000 до 5 000 лева за първо нарушение и от 2 000 до 10 000 за повторно. :axe:

Пет Ное 15, 2013 3:48 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
miro_atc написа:
КАТ ли ще глобяват и как аджеба с техните ръждя(а)стри ще спират космическите обекти за проверка? 8O

ще създадат нова агенция: ККК (контрол на космическите кораби)
ще се крият в облаците и ше питат: ся ша пишими ли?

За целта ще трябва още една агенция - КО -Космическо озеленяване. Да засадят космически храсти, та да има работна среда за другата агенция.

Пет Ное 15, 2013 10:29 am
Профил
Аватар

Канада остави визите за българи от опасения от престъпници
още едно потвърждение, че чехите имат държава, защитаваща интересите на техните граждани. поставят ясно условие: или махате визите, или няма да ратифицираме споразумението. наш'то педалче дали ще се опъне или ще се надупи (пак)?

канадците не трябва да се страхуват от организираната престъпност. тя си пътува с дипломатически паспорти, с изпрани парички и кредитни карти с шестцифрено покритие. пък и оня "страхуващия" надали ще се вдигне да мести бизнеса в канада. щото такъв род "бизнесмени" няма да виреят там.

апропо, какво ли включва споразумението за "свободна търговия"? липса на мита, опростени процедури по облагане или какво?
намерих интересно линкче за структурата на алъш-вериша
от канада внасяме медна руда, преработваме я в медна ламарина и им я връщаме. включително им даваме и остатъците от благородни метали.
при далаверата явно има мита (не съм запознат с тези глави на тарифата), та зора е да ги махнем и тях.

Пет Ное 15, 2013 12:23 pm
Профил
Аватар

Абе не е баш така, канадците баш от паразитиращи "чехи" бяха пропищели. В смисъл, че тяхната соц. система доскоро беше доста отворена и благодатна за развитие на всякакви екземпляри. Сега казват позатегнали бая цедката.

Аз например имам един съсед на вилата, който по някакви неведоми пътища, емигрира в Канада, живя там ненам си колко години (ама не повече от 10) , върна се в БГ с канадска пенсия, а е около 50 и няколко годишен, здрав и прав. Какви ги е творил там - не казва. Злите съседски езици твърдят, че пенсията му била 900 долара (канадски вероятно) и може и да е вярно, щото не го виждам да работи, а си живее прилично според БГ стандарта.

Виж за щатите незнам що държат визите, то е ясно, че там социализъм на нашенците никой не отпуска, кой е тръгнал - да бачка е тръгнал. Само за да бъркат на такива като нас в гъза дето искат да ходят по работа или на туризъм, да им висим като сополи в посолството да ни интервюират за тъпата виза.

Пет Ное 15, 2013 12:30 pm
Профил ICQ

Е то посолството е едно, после ония без звание и правомощия мое те разтакават часове, да ти скъсат нервите задавайки един и същи въпроси и ако имаш неблагоразумието да им теглиш една, гаранция си си изгубил целия ден а накрая може и да не те пуснат. Аз последния път откарах почти 3 часа но пък попаднах на читав човечец та ми оправи малко записите в рекорда, че оня предния като ме разпитва на излизане не знам какви ги е писал ама май ме е изкарал нелегален имигрант и терорист в едно :) Ако бях попаднал на някой такъв кретен и тоя път, току виж ме беше и върнал.

А канадците, ами че там е социализъм, прави се да се дърпат, не им е леко и с тов акоето си имат само цигани от Бъ;гария и Румъния им трябват.

Пет Ное 15, 2013 4:45 pm
Профил
Аватар

Дедо, според едно изследване 47% от жителите на Торонто не са родени в Канада. Т.е. това са все третосвятци отишли там да смучат здраво "сошъла". Престъпноста в някои квартали на Торонто вече е по-висока от тази в лошите квартали на Ню Йорк и Чикаго. Та Канада не се страхува от големите бандюги, а от малките. Ти представяш ли си Канада и САЩ да махнат визите за българи и всичкото крадлив мангал да почне да гастролира насам. Ми тия тук ще се видят в чудо - никой даже и не си помисля да си пази чантата/джобовете по моловете и градския транспорт :) . Разни колеги като ходят до Европа и все им повтарям - пазете се щото яко се краде и уж викат ша са пазим и като се върнат все им откраднали нещо :) . Друга причина що щатите не махнат визите - всяка година идват само от България около 12х студенти на бригада и всяка година поне 15% от тях остават нелегално. Нашия щат ако си нелегална мадама и забременееш ти осигурява всякакви видове застраховки и всичко е безплатно и детето има безплатна здравна застраховка докато стане на 18 г. Ако си легален само можеш да си мечтаеш за такива неща тук. Съответно щото сме такива отворковци бюджетните дефицити литнаха в небесата. Калифорния даже сега говорят да осигуряват на нелегалните безплатно образование в колежите щото не било честно. Значи, аз дето съм легален и плащам данъци трябва да си плащам всичко като поп, а онези дето на всичкото отгоре са нарушили закона като са останали нелагално тук всичко им е без пари. Та ей заради това никакво махане на визите, защото иначе ще стане страшно тука. В Канада вече е страшно и без да махат визи. Който иска да идва тук и е добросъвестен визата му е най-малкия проблем. До сега на който съм изпратил пока на никой не са отказали виза. Верно трябва да се ходи на интервю, ама не е болка за умиране. После пък визата се удължава даже без да ходиш никъде.

Пет Ное 15, 2013 8:15 pm
Профил
Аватар

абе голем цирк е с визите за северна америка, няма спор. на мен поне ми изглежда доста недостойно. и потвърждава твоята теза - ако си читав, искаш всичко да е легално и т.н. ти вадят душичката с кука за плетене. държат се с тебе все едно си последния сопол - нито информация ти дават някаква, нито пък ти обясняват каква е процедурата. е, тя в същност е "ние имаме право да си правим каквото искаме". ако ние приложим същия подход към "бежанците" сигурно и в страсбург ще ни осъдят, и наказателна мярка ще ни хлопне някоя комисия, а ония от хелзинския комитет ще дуднат дори и по телевизията в патагония какви ксенофоби сме.

канадците са друга бира. години наред имаха политика да привличат емигранти, хем да си вдигнат населението, хем да обогатят генетичния фонд. особено квебек, що чернилка/французин се преточи там... просто политиците гледаха едни числа (брой население), социалните - други. и се усетиха късно.

като свършвах престоя си в такай, бях решил да обиколя малко австралия. идеше зима, беше ми дошло до гуша от китайци, исках да разпусна, да хапна крокодилско. а и бях само на 8 часа път. купих си билети за самолет, направих резервации за хотел , кола. набелязах си маршрут и приятели за гостуване. пуснах документи за е-виза. поискаха ми майка си и баща си като информация, повечето от която ми беше трудно да покажа. примерно битова сметка за вода/ток/газ от българия... както и да е, събрах документи и пратих. и настана едно мълчание... в последния възможен ден отмених резервациите, върнах билетите с малка глоба. визата дойде, когато се бях прибрал в българия (45 дена). е, мерси.

Пет Ное 15, 2013 9:14 pm
Профил
Аватар

Съчувствам на канадците за проблемите с "вносната" престъпност. Като не искат престъпност да си затворят границите . Няма престъпност, няма и бизнес. Ама като искат меда (медта), да се примирят и с жилото.
Относно нашата държава - това е един рядък шанс да заявим , че сме живи, да покажем малко достойнство и самоуважение. Нашето вето в случая е просто задължително, дори само заради принципа.
За мен , от чисто познавателна гледна точка е интересно как са накарали нашите да си мълчат. Дали са ги купили, дали са ги посплашили, дали са им обещали нещо химерно, или просто те са такива смотаняци, че не смеят да си помислят за отстояване на позиция.

Съб Ное 16, 2013 8:58 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 ... 1079  Следваща