|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:31 pm
Разпознаване на неизвестен(най-вероятно руски) микроконтроле
| Автор |
Съобщение |
|
jmikirow
Ранг: Минаващ
|
 Разпознаване на неизвестен(най-вероятно руски) микроконтроле
Става дума за контролера на устройство за забавяне на електромер (ток-фрий). Твърди се че контролера е руски
(всички надписи са изтрити) . Контролера естествено не заработи след закупуването му. Единствените данни за
него са зазположенито на захранващити изводи , кварца и стойноста на захранващото напрежение(12 волта ???). Ако някой разпознае или предположи кой е този странен чип ще му бъда много благодарен.
Прилагам оригиналните Файлове от продавача
|
| Сря Дек 21, 2005 3:51 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Що продължавате да се занимавате с глупости...вместо да си прегнеш мозъка за разпознаване на контролера на г-н Водка може да се напънеш да изработиш нещо, с което в последствие да изкараш пари...тия за ток-фрии вече го дъвкахте из 15 форума, то дето няма да стане номера ами и се излагате с елементарни измами...
|
| Сря Дек 21, 2005 5:45 pm |
|
 |
|
VSU
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 1:08 pm Мнения: 433 Местоположение: Казанлък
|
Приятел кой нормален производител на чипове разполага кварца в двете страни на чипа си ????????????
|
| Чет Дек 22, 2005 3:33 am |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Тези са мошенници попадна ми такъв процесор (добре,че не платихме нищо)
Понеже съм си умен по природа  първата ми работа беше да погледна за
осцилации на кварца ( каквито нямаше ) и веднага им го върнах обясниха
ми ,няква ГЛУПОСТ от рода на 'кварца трябва да е точно 2мхц за това нямало
осцилации' веднага разбрах ,че имам работа с висш разум!
пс. Един приятел ми спомена за подобно устройство може би на същата 'фирма'
което след няколко месеца глупашки проби решили да го разгледат
(било залято с асфалт) И ОЧУДО! платка с много елементи просто наредени
като за декор без запояване и без смисъл 
|
| Чет Дек 22, 2005 10:48 am |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Това е същата работа като при автомобилните китове за чип-тунинг!!  Само за един резистор порядъчно залят със силикон и хората дават по 100 евро !!!
Има точно 101 начина да се "заблуди" електромера(бих могъл да спомена няколко  ), но определено това няма да стане !!
Чип-тунинг на електромера --- КОЛКО ЯКО !!! 
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пет Дек 23, 2005 3:05 am |
|
 |
|
joro
Регистриран на: Нед Авг 14, 2005 12:43 pm Мнения: 94 Местоположение: Пловдив
|
 joro
Напълно съм съгласен ! Това е оня с Токфреето http://tokfree.bgfree.com/
пълен мошенник !!! вече няколко години мами хората !!!
Същата схема е имам и аз - миналата година се набутахме няколко човека и го поръчахме да видим какво ще дойде , и пристигна същия руски "процесор" . Първото дето ми се стори странно беше че е на 12V . И за генерации проверихме , ама няма .... и грее .. нормално , никакъв процесор нее това , предполагам че човечеца дето ги разпространява има излишни застояли руски логики  Да е жив и здрав , от мен вече е пил 10 ракии.
Друг познат обаче купи сглобеното устройство дето е на първата страница на tokfree.bgfree.com , вътре залято със смола . От спортна злоба го изкорени цялото за да срещне вътре пробна платка с няколко епрома на нея , и захранващ кабел който никъде не е вързан освен през резистор за светодиода
Незнам защо още не са го погнали тоя измамник. Той българина верно че и наивен , ама смее ли някой да се обади че се е набутал
На всичкото отгоре по форумите , особено сега по зимно време усилено се коментират тия теми за тока, и там присъства компетентното мнение на човечеца , който обикновенно говори с догатки за въпросната руска схема , и какво вършила тя и как го вършила и т.н. Естествено във форумите той е съвсем друго лице/лица и подобно устройство се превръща в легенда , нещо като наколенките на един доктор..
Ще се радвам някой ден да го видя тоя човечец ако не в новините , то поне в Господари на ефира или в Частен случай, че да ми олекне за ракийте 
|
| Съб Дек 24, 2005 3:31 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Пет Фев 03, 2012 5:45 am, променена общо 1 път
|
| Съб Дек 24, 2005 1:04 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Обаче много ме изкефи кутийката му дето е на първа страница, дали върви в комплект с кабела? Се не мога да си намеря такъв накрайник/преходник... , абе това гуменото дето се слага на кабела там дето излиза от кутията. Някой знае ли къде мога да си намеря такава кутийка и/или гумичка такава за кабела? Ако сте виждали такива кутии директно искам да си поръчам 10 броя. Пък писах му, ама каза, че кутиите ги продавал само пълни.
|
| Съб Дек 24, 2005 1:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ааааа аз досега не бях виждал картинката му. Това смешна работа бре, то на катинката се вижда че е пробна платка. А така подредени компонентите са абсолютно безсмислени  Интерсно как хоата се лъжат ....
|
| Съб Дек 24, 2005 8:09 pm |
|
 |
|
joro
|
Нали ..
Ама миналата зима поразпитах малко. В Пловдив ~30 такива пратки на месец преминавали през Еконт -верно лятото сигурно не е такъв наплива. Това си е сериозна сума .. дето казват хората - ден година храни. Народа масово се лъже. А ако си дал 500лв дори сам ще си повярваш че работи! Че даже и ще се похвалиш на приятели,и те ще си го купят и всички ще са щастливи. Само за пример ще кажа , че за точно това устройство са ме питали няколко познати , които не се познават, а единия си няма и хал хабер от интернет , но иде при мен с един окъсан лист на който някой в интернет зала му записал горепосочения интернет адрес!
|
| Нед Дек 25, 2005 2:18 am |
|
 |
|
ToHu
|
Хмммм тоя ако продава по 30 на месец .... браво на него, е сега е момента да го намериш и да му вземеш паричките, и думичка няма да каже .... нито ще се оплачи някъде ..... а и ако един бой му теглиш няма да е в повече.
|
| Нед Дек 25, 2005 2:45 am |
|
 |
|
Svetoslav40
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 11:12 pm Мнения: 95 Местоположение: Shumen
|
единственното което ми идва наум, колкото и да се напъвам е: Нее луд тоя които яде баницата....
|
| Съб Дек 31, 2005 12:30 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Така е ... но пък е малко глупав, хубаво ползва само прими карти, но не знае че те също са роследяеми, но другото което поне малко е трябвало да му светне че като регистрираш един куп емайли в abv.bg те имат точно IP от които влизаш да си ги проверяваш, значи така от любопитство да разбера кой е тоя тарикат малко се поразрових тук таме, момчето не си играе, освен това за тока, има и за телефон, и един куп други обяви, включително с епредставя за американска маркетингова фирма която търси БГ представители. Има и още един куп ама не помня вече. Сигурно ако ччете това ще му стане малко кофти, и ще му се изка да може да затрие всички логове по сайтовете дето е ходил но уви ... това трудно ще направи, а и едва л помнни къде точно е пускал обяви, всеки който се е опарил може да го намери много лесно, да му тегли един бой да си вземе парите, а после да даде инфото на нашите момчета, те сега и без това си търят жертви .. тоя е идеален, излъгал няколко стотин, тая сума за БГ се води имзма в изключително големи размери, за два дни ще го пратят в сливенския по бързата процедура, тъкмо като за вестнците и пресата, а в сливенския ... който само го е бил .. там ще свършат и другото .... 
|
| Нед Яну 01, 2006 2:51 am |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Момчета и момичете , ако ги има тука във форума; не гледайте и не се лъжете по филмите.
Ползвате ли GSM , той включен ли е , ПРОБВА ЛИ ДА СЕ РЕГИСТРИРА в мрежата на оператора Х , вече е възможно да се има местоположението Ви (когато е правен опита за рег.) до +/-200м , казвате много, но за една "прилична" ракета въздух-земя 200м радиус не е много
Да не говорим , ако се регистрирате в дадена мрежа (т.е имате покритие аджаба) ... ойде.
en.wikipedia.org -> GSM or cell phones и от там ще намерите информация за локализация посредство GSM мрежите.
Вярно нещата не стават със щракване на пръсти , но ... ако сте на мушка не "ИМ" трябва да проведете едно часов разговор по мобилният си телефон , ами части от секундата + 1 мин да се предеда информацията на изпълнителният орган  (тероии на конспирацията ... , може би ?).
хи- ... хи- ... хи ...
--
пп: горната може да е обща , но е много полезна информация ...
|
| Нед Яну 01, 2006 5:16 am |
|
 |
|
joro
|
По едно време си мислех да направя една анти рекламна кампания на това устройство ,поне хората да не се лъжат , може би някакъв сайт и обяви по форумите , които предупреждават за измамата. Но така и си остана..
Трябва да се вдигне обществен шум по темата , това ще е много по-силно.. да се привлекът медии , ама да се издирят и опарени.
|
| Нед Яну 01, 2006 8:38 am |
|
|