Отговори на тема  [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284 ... 1079  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Тия в голямата си част са за кариерата, да чукат камъни до де им дойде акъла. Преди много години споделях идеите и, аа всъщност аз гисподелях а те само ги говореха. Освен да се репчат на стада цигани докато са в групички от по 10-ма друго не ги видях да правят, накрая ми дойде в повече, то нещо ми правеха изречения и за прическата, щото аз си бях непостригвано метълче, че и един бой им хвърлихме и до там беше горе долу, след време пак се появиха някакви деца ама .. това не е работа на приказки и на 10 бири. Много преди тях си требихе циганите по Шуменско, и после след тях.
А това конкретно е идиотия, не зна сбъркали ли са го или не, турците са ендо от алкото алцинства които не живеят на гърба на държавата, дори живеят въпреки нея та точно с тях да се знаиават не виждам смисъл и логика.

Нед Ное 10, 2013 11:35 pm
Профил
Аватар

във всяко стадо си има мърша. аз познавам доста араби, които са много читави хора. но познавам и още повече българи с претенции, които са пълни лайна. дори не говоря за тези, дето ги дават по телевизията всеки ден - те са еманацията на лайнарщината.

проблема в момента е, че няма държава. тони, ти си бил по границата. колко от тези нарушители щяха да висят по кльона едно време? и никой нямаше да се замисли да ги просне на телта, че и отпуска даваха. сега армия няма. когато офицерите се държат като фатмаци, няма какво да се чудим, защо фатмаците се правят на офицери.

вътрешния министър дрънка, че "МВР било на ръба". с милиард и половина бюджет сте на ръба? глезачовци, писанчовци, манини сладки! щото много работа ви дойде с "бежанците" ли? или понеже си вършите другата "ентелегентната" работа перфектно, та се стигна до такъв скандал с бисеров? колко време хиляди анализатори трябва да блеят в тавана за да се усетят, че има нещо гнило около прасчо? не, пич! НИЕ сме на ръба. тенджерата ври и кипи, вдига налягане, вече наистина е на ръба. просто не ми се мисли какво ще стане по котлона, ако мине ръба...

сега ми говорят за бежанци. бежанци по конвенцията има само в съседни държави. през две граници вече са емигранти. какъв бежанец е от афганистан, мароко, алжир, дори сирия.

на мен ми се е случвало да вися на немската граница от 18:00 до 24:00, щото визата е от следващия ден. и никакви молби не помагат, хем имам виза. ако нямам виза - не можеш да слезеш от самолета - цурюк и айде майната ти.

какво има толкова да се чудят тия педалчета не мога да разбера - нямаш виза - обратно в солун да си вадиш. негласно инструкция до консула - срок от 180 дена за разглеждане на документи, после искане за още документи - кръщелно на баба ти, документ за завършено образование, легализиран в нашето министерство, имунизационен паспорт, заверен от здравната каса, извлечение от банкова сметка с по 100 афро на ден на човек от семейството... интервю на български. и така ги влачиш година-две, докато се размине конфликта. просто никой не минава границата и готово. после виза за 30 дена, парите ги показваш на границата кеш. да не би да се взема лесно австралийска, канадска или американска виза? такова унижение е, че ако нямаш наистина нужда се отказваш заради самоуважението си. едно време как се минаваше италианска граница, някой помни ли?

а тези, които тръгнат през полето - калашник. границите са за това. вместо ограда - табелки на арабски: стреля се без предупреждение. който отърве калашника - на самолета и у тях. по-евтино ще ни излезе. като проснат 20 и ще кротнат.

проблема е, че покрай няколкото истински закъсали хорица се промъкват хиляди помяри, хиени, малки и големи бандитчета и откровени терористи. при това без пукната стотинка. а властта е в ступор и всички са зяпнали или патериците на лайя, или се чудят фидосова как е излязла от народното събрание, когато го напускаше, или броят апартаментите на цвъки и си мислят "аз моите по-добре ли ги изпрах?". толкова некадърност май е трудно да си представи човек, особено на едно място. баща ми още преди 10 години ми казваше: видял съм и глад, и суша, и война, и комунизъм... и демокрация доживях да видя. ама такова чудо като днешното - не съм виждал. и продължава да се учудва вече 10 години, щото всеки ден некадърността и некомпетентноста достига нови върхове. да е жив и здрав...

нашите бандити са добре дошли на запад, защото имат кинти. много кинти. и ако не минат някаква черта (а те често я минават, защото изобщо не знаят за нея), може да си живуркат спокойно. тия "бежанци" помъкнали дечица и нямат пари за един хляб. то верно, по техните религии човешкия живот има друга стойност, пък и дали наистина се техни жените и децата. аз като отида в мюсолманска държава, се съобразявам с местните правила. не можеш да пиеш алкохол, да си поръчаш свинска пържола, не трябва да им заглеждаш жените, в малайзия за цигарка с марихуана има смъртно наказание, в тайланд като свири химна (всяка сутрин и вече в 8), ако не станеш - 30 дена затвор. разбирам да сме богати духовни или дори материално, да се правим на по-християни и от папата. а ние на гол гъз се опитваме да сложим стария ръждясъл пищов с крива цев на Левски.

ние нашите си мангали не можем да вкараме в някаква рамка, та с напълно непознати хора и религия ще се оправим? абсурд!

Пон Ное 11, 2013 12:36 am
Профил

Ами тия са по опасни от нашите мангали, със сигурност между тях има много фанатици, и без това тук се въртяха някакви сега направо си ги вкарахме на едро. Единственото хубаво нещо е че държавата не праив нищо за да живеят добре, току виж и хрумнало че тук далавера няма и да си търсят път на запад.

Граниацата ни я направиха разграден двор, сега се сетили да опъват заграждения, ами то ги имаше, и заграждения и сигнална система, те за такива аборигени беше идеална. И д ане го проснеш на оградата като отнесе 100 кила бой и ако оживее после да видим дали няма сам да иска да се махне.

За полицията какво да говорим, тук такаме има читави, масово не стават за нищо, не че трябва да са публицисти, ама и те имат проблема на журналистите със собственото име. На кой му пука за нарушенията по пътя и жертвите, колкото и да са не са нищо, може за 2-3 години да заебът пътищата и да се хвнаат със сериозните неща, но както винаги се дере там където може.

Изобщо абсурда в държавата е пълен, само тия мангали ни трябваха. Аз лично отдавна заебах расистките и др. подобни пристрастия, просто има нации които са си за сапун. Срещу арабите нямам нищо против, ама да са араби , не мангали, съшото е и с турците и с всички останали, и тук си имаме достатъчно боклук.

Пон Ное 11, 2013 1:11 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

>>>>какво има толкова да се чудят тия педалчета не мога да разбера - нямаш виза - обратно в солун да си вадиш. негласно инструкция до консула - срок от 180 дена за разглеждане на документи, после искане за още документи - кръщелно на баба ти, документ за завършено образование, легализиран в нашето министерство, имунизационен паспорт, заверен от здравната каса, извлечение от банкова сметка с по 100 афро на ден на човек от семейството... интервю на български. и така ги влачиш година-две, докато се размине конфликта. просто никой не минава границата и готово. после виза за 30 дена, парите ги показваш на границата кеш. да не би да се взема лесно австралийска, канадска или американска виза? такова унижение е, че ако нямаш наистина нужда се отказваш заради самоуважението си.......................

:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

Пон Ное 11, 2013 1:13 am
Профил ICQ

Абе няма смисъл да си късаме нервите, или трябва да вземем властта или да си свиркаме и да не се ядосваме за глупости.

Пон Ное 11, 2013 1:30 am
Профил
Аватар

Сирийските бежанци са възможност да се залесят обезлюдените села. Като цяло са кротки хора предимно от земеделски райони, така че биха могли спокойно да се занимават с животновъдство. Над 1000 села в България са на път да изчезнат от картата след 10-тина години. По 3-4 сирийски семейства в едно село, дай им земя да се устроят, включи ги в програма за изучаване на езика. След време, когато приключи войната в Сирия, повечето няма да искат да се върнат обратно при Башар Асад и ще останат тук. Населението на България намалява с 50 хил. годишно, на сирийските бежанци трябва да се гледа позитивно и да им се дава шанс за ново начало. Ама били повечето мюсюлмани, е та не са ли и те хора ? След 50-100г. ще бъдат като всички останали етноси - нормални български граждани. Останалите, които не са от Сирия и нямат статут на бежанци, да ги връщат обратно. Преди година баща ми си прави две операции - първата при пишман български хирург, втората при сириец, женен за българка и живеещ от 30г. в Пловдив. Първият нищо не свършил, но си поискал полагащия му се бакшиш - кеш и едно агне, вторият оправил бакиите на първия, и думичка не обелил за подкуп - операциите се покривали от НЗОК.

Пон Ное 11, 2013 2:19 am
Профил WWW

И ти какво, заради една животоспасяваща операция забрави за Македонската си жилка и реши да го обърнеш на бакалски сметки колко села щели да населят. Къде си ти любов народна излязла извън граница, къде си... :)

Пон Ное 11, 2013 2:29 am
Профил
Аватар

Пак ще напомня за бесарабските българи например...
И за обезбългаряването на България, де.

П.С.: Не съм против сирийците и не виждам как няколко хиляди ще срутят бюджета на държавата. Както вече казах, от тях поне едно "Благодаря!" можем да чуем след време.
Нелегалната емиграция и престъпност е друго нещо ама ние и с "българската" не сме се оправили.
Когато няма държава а сбирщина от мутри-боляри всеки ход е погрешен.

Пон Ное 11, 2013 2:31 am
Профил

Ще напълним ние села, да не гледаш много тамошна ТВ .... тия дето идват тук хич не им е до работа, в алките мозъчета им се въртят сао еврота и по северозападни дестинации, ако ги пратиш да копат на село аз съм сигурен че сами ще си платят билета до Сирия. Това не са бежанци, бежанците са по границата на Турция, тея които са събрали пари за да стигнат до европа, и определено българско село не е представата им за Европа.

Пон Ное 11, 2013 2:44 am
Профил
Аватар

fan написа:
И ти какво, заради една животоспасяваща операция забрави за Македонската си жилка и реши да го обърнеш на бакалски сметки колко села щели да населят.

Просто дадох пример, как един чужденец в България, в случая сириец, дори и дума не е отворил за подкуп, а просто човека си свърши перфектно работата. А българският лекар, вероятно с Македонска жилка, първо си поиска подкуп, после нищо не свърши. Ето още един пример - пак сирийски лекар, този път бежанец...

fan написа:
Къде си ти любов народна излязла извън граница, къде си... :)

Ти, какво, да не си преминал на отсрещния бряг, че да милееш за народната любов ??

ToHu написа:
Ще напълним ние села, да не гледаш много тамошна ТВ

Не, даже хич не гледам тамошна, ти да не би да я гледаш ? Да не си започнал пак американски бизнес ??
Или викаш сега като са твоите хора на власт, ще ти осигурят онзи проект за 300 млн. афро :D

Пон Ное 11, 2013 8:45 am
Профил WWW
Аватар

ВСИЧКО има изключения
ДедоБоре написа:
във всяко стадо си има мърша. аз познавам доста араби, които са много читави хора. но познавам и още повече българи с претенции, които са пълни лайна. дори не говоря за тези, дето ги дават по телевизията всеки ден - те са еманацията на лайнарщината.

проблема в момента е, че няма държава. тони, ти си бил по границата. колко от тези нарушители щяха да висят по кльона едно време? и никой нямаше да се замисли да ги просне на телта, че и отпуска даваха. сега армия няма. когато офицерите се държат като фатмаци, няма какво да се чудим, защо фатмаците се правят на офицери.

вътрешния министър дрънка, че "МВР било на ръба". с милиард и половина бюджет сте на ръба? глезачовци, писанчовци, манини сладки! щото много работа ви дойде с "бежанците" ли? или понеже си вършите другата "ентелегентната" работа перфектно, та се стигна до такъв скандал с бисеров? колко време хиляди анализатори трябва да блеят в тавана за да се усетят, че има нещо гнило около прасчо? не, пич! НИЕ сме на ръба. тенджерата ври и кипи, вдига налягане, вече наистина е на ръба. просто не ми се мисли какво ще стане по котлона, ако мине ръба...

сега ми говорят за бежанци. бежанци по конвенцията има само в съседни държави. през две граници вече са емигранти. какъв бежанец е от афганистан, мароко, алжир, дори сирия.

на мен ми се е случвало да вися на немската граница от 18:00 до 24:00, щото визата е от следващия ден. и никакви молби не помагат, хем имам виза. ако нямам виза - не можеш да слезеш от самолета - цурюк и айде майната ти.

какво има толкова да се чудят тия педалчета не мога да разбера - нямаш виза - обратно в солун да си вадиш. негласно инструкция до консула - срок от 180 дена за разглеждане на документи, после искане за още документи - кръщелно на баба ти, документ за завършено образование, легализиран в нашето министерство, имунизационен паспорт, заверен от здравната каса, извлечение от банкова сметка с по 100 афро на ден на човек от семейството... интервю на български. и така ги влачиш година-две, докато се размине конфликта. просто никой не минава границата и готово. после виза за 30 дена, парите ги показваш на границата кеш. да не би да се взема лесно австралийска, канадска или американска виза? такова унижение е, че ако нямаш наистина нужда се отказваш заради самоуважението си. едно време как се минаваше италианска граница, някой помни ли?

а тези, които тръгнат през полето - калашник. границите са за това. вместо ограда - табелки на арабски: стреля се без предупреждение. който отърве калашника - на самолета и у тях. по-евтино ще ни излезе. като проснат 20 и ще кротнат.

проблема е, че покрай няколкото истински закъсали хорица се промъкват хиляди помяри, хиени, малки и големи бандитчета и откровени терористи. при това без пукната стотинка. а властта е в ступор и всички са зяпнали или патериците на лайя, или се чудят фидосова как е излязла от народното събрание, когато го напускаше, или броят апартаментите на цвъки и си мислят "аз моите по-добре ли ги изпрах?". толкова некадърност май е трудно да си представи човек, особено на едно място. баща ми още преди 10 години ми казваше: видял съм и глад, и суша, и война, и комунизъм... и демокрация доживях да видя. ама такова чудо като днешното - не съм виждал. и продължава да се учудва вече 10 години, щото всеки ден некадърността и некомпетентноста достига нови върхове. да е жив и здрав...

нашите бандити са добре дошли на запад, защото имат кинти. много кинти. и ако не минат някаква черта (а те често я минават, защото изобщо не знаят за нея), може да си живуркат спокойно. тия "бежанци" помъкнали дечица и нямат пари за един хляб. то верно, по техните религии човешкия живот има друга стойност, пък и дали наистина се техни жените и децата. аз като отида в мюсолманска държава, се съобразявам с местните правила. не можеш да пиеш алкохол, да си поръчаш свинска пържола, не трябва да им заглеждаш жените, в малайзия за цигарка с марихуана има смъртно наказание, в тайланд като свири химна (всяка сутрин и вече в 8), ако не станеш - 30 дена затвор. разбирам да сме богати духовни или дори материално, да се правим на по-християни и от папата. а ние на гол гъз се опитваме да сложим стария ръждясъл пищов с крива цев на Левски.

ние нашите си мангали не можем да вкараме в някаква рамка, та с напълно непознати хора и религия ще се оправим? абсурд!

http://goo.gl/maps/u4ets :axe: http://www.dnes.bg/crime/2013/11/11/nap ... iia.205699

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Ное 11, 2013 11:08 am
Профил WWW

Нещо някъде пак се умува, ама какво ще излезе:
http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/11/11/продадоха-част-от-българия/

Пон Ное 11, 2013 4:26 pm
Профил
Аватар

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/ ... _s_dvoino/

Чет Ное 14, 2013 11:54 am
Профил ICQ
Аватар

ДКЕВР прекрати процедурата по отнемане лиценза на ЧЕЗ

значи...
"приватизираме" една държавна фирма, като я купува друга държавна такава. всички тук знаете какво значи private.
при това наистина държавна, защото само да възникне някакъв проблем, и въпросната държава в лицето на премиера си, на парламента си започва яростно да си брани фирмата. плашат наляво и на дясно с арбитраж, пращат дори делегация специално по въпроса. а нашата с патериците само са хили.

нищо, че
Цитат:
Оказа се, че компанията е плащала големи суми за спомагателни дейности на свързани фирми без да е обявявала обществени поръчки, като по този начин си е завишавала разходите, а от там и сметките за ток. Това даде основание на регулатора да започне процедура по отнемане на лиценз.

преди много години, когато тока беше 2ст. енергото пращаше едни мънички бележчици с 4 цифри - коловати и левчета. по случайност познавах една от каките, която работеше в "центъра" за бележки. бяха двайсетина женички, печатаха на иглени принтери и режеха с ножички. при това не го правеха през целия месец, а две седмици. колко да са били заплатите на 20 жени за 15 дена?

сега ни пращат в пликове цветни многоредови фактури, със зелени, пентбени енергии и всевъзможни такси. най- ме затрудни "високо-ефективното комбинирано производство", което било простия ТЕЦ. засукана работа, няма спор. и за въпросната "услуга" се плащало по стотина милиона на година на "наша" фирма.

всякакви институции зяпат със широко затворени очи къде ли не, само такива работи не виждат. и като дойде някакво депутатче от чужда държава - веднага следва инструкция до "независимата" ДКЕВР да не бият негрите. не, че онези са се завтекли да бият някого.

Чет Ное 14, 2013 7:51 pm
Профил

Българи представят революционен двигател
http://www.dnes.bg/mish-mash/2013/11/14 ... tel.206160

Чет Ное 14, 2013 10:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16185 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284 ... 1079  Следваща