|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:59 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Инструмент за кримпване
Интересува ме някой има ли или знае ли откъде може да се купи или вземе под наем инструмент за кримпване за терминали(пера) на конектори тип DU02 (по Кометската номенклатура), иначе по нoменклатура на производителя Cvilux конектора е тип CI01, a терминалите са CI01T011PE0. Проблемът е, че могат да ми доставят точният инструмент след 3 седмици, а на мен ми трябва следващата. Ето за какво става дума http://store.comet.bg/Catalogue/Product/4741/Класика... взех едни клещи на Molex, но не става. Ако някой има инструмент или идея как могат да се кримпнат иначе, ще се радвам да го чуя. На ръка и със запояване също става за тест, но този път ще са към 500 терминала така че е по-добре да е както трябва.
|
| Чет Сеп 26, 2013 2:02 pm |
|
 |
|
michev
|
 Re: Инструмент за кримпване
|
| Чет Сеп 26, 2013 2:21 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
http://www.biznes-katalog.com/%D0%A1%D0 ... 0%BC%D0%B0Тези правят машинно кримпване. Машините им не се намират на този адрес, а някаде в дружба. Но на фактурата си стои този.
|
| Чет Сеп 26, 2013 2:23 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Да, СОВА-та май беше Стойчо, не съм го виждал от години. Но проблемът ми е че не съм в България - тези от Япония май са най-вероятни за използване. Иначе има решение - една нощ и рязане/запояване на 500 терминала.
|
| Чет Сеп 26, 2013 3:37 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Да, това е човекът за крипмпване на конектори и изобщо изработка на кабелни снопове 
|
| Чет Сеп 26, 2013 4:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Ами за LAN?
Купих си кримпвачка правена за телефони но става и за LAN. Първата букса я похабих, на другите две се старах мнооого и се получи, обаче имам още двайсетина... Въпросът е: има ли чалъм който трябва да знам (ама без духовитости) 
|
| Пет Ное 08, 2013 3:36 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
С опита става все по-лесно.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Ное 08, 2013 4:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
добре, ще ти го кажа с духовност: купи си инструмент за RJ45
на моите хора често им повтарям: един винт може да се набие с клещи. по-добре се забива с чук, но най-добре става с отвертка.
|
| Пет Ное 08, 2013 6:30 pm |
|
 |
|
syscop
|
Той бонго май не се е изразил добре, клещите дето има стават и за RJ11, и за RJ45. Иначе ще е интересно да разберем как е успял да вкара второто в гнездото на първото 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Ное 08, 2013 7:24 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ето го инструмента - това намерих, това взех за 16лв. След като си оправя жиците вкъщи почти няма да ми трябва. С телефонната жица (плоската) става автоматично обаче лана ме поозори. Затова питам за чалъми ако има някакви. Едит: в по-добрият вариант има допълнително инструментче което съм виждал да се продава отделно но нямам голяма представа за какво служи и никаква доколко ще ми помогне.
|
| Пет Ное 08, 2013 8:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми това е инструмента, явно трябва да батисаш няколко куплунга, за да се научиш как се прави. няма фатки.
другото инструментче е за розетки, реглети или пач панели
|
| Пет Ное 08, 2013 8:31 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ей тия юнаци ми свършиха работа - клещите пристигнаха за 3 дни, PA-09 http://www.precisehandtools.com/crimping
|
| Съб Ное 09, 2013 12:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Късно виждам, аз имам ама не оригинална, т.е. кримва ги тия добре, но е правена за нещо друго явно, не затваряше достатъчно, направих я да затваря нои сега трябва да с екримва внимателно защото пък не ограничава, т.е. можеш да го смачкаш .. но ти вече си си намерил.
За бонго, тия са доста дървено, но ще станат най-вероятно, повечето от този одел стават но искат натискане повечко.а за тактиката .. как да ти опиша нещо което трябва да се покаже. Първо, забравяш да белиш с клещите, нито тези нито които и да са, после подредбата е невъзможна. Белиш с нож или инструмент, белиш около 25-30 мм. Разделяш двойките и подреждаш в линия, приерно б-о, ор, б-з, син, б-с, зел, б-каф, каф след като си си ги подредил ги прихващаш отзад, с сечки режиш на нужната дължина, не знам колко е на око го правя и винаги става, около 10 мм, после с ръката дето си рязал хващаш буксата и и навираш кабела все така държейки отзад на подредените пера, после донатикваш, тикваш в клещите, кримпваш 2 пъти без значение от клещите, за твоите стискаш по силничко и си готов, регистрирана успеваемост 100 от 100, при блеене 95-97 от 100, при разговор с колежка .. на кой му пука, при разговор с идиот ... 40-50 от 100, ако разговора е дълъг може да не стигнеш до 100, тия клещи ще се счупят на 5-6 хвърляне, а идиота е бърз и трудно се уцелва.
|
| Съб Ное 09, 2013 5:49 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Благодаря, Тони! Такива подробности ме интересуваха от човек който го прави често, пък опита докато го натрупам тя работата ще намалее. На мен изправянето на жичките ми скъса нервите, че да попитам: - При забелването издърпването на обвивката ли пречи, да я цепна ли по дължина? - Прихващането с ръка ли да го правя или с тънки клещи? Иначе като го правя гледам наоколо да няма никой, особено идиоти 
|
| Съб Ное 09, 2013 11:13 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
За забелването сцепи изолацията по дължина и отрежи сцепеното (дори и повече от 3 см да я зачистиш няма да сбъркаш в началото е доста по-лесно ако са по-дълги). Аз лично зачиствам общата изолация с онзи жълтичкия инструмент дето питаше за какво е. Пъхваш кабела (на около 3 см или повече от края му) отгоре дето е ножа. Правиш 2 оборота на инструмента около кабела и си готов. Клещи не ползвай за придържане, с ръка имаш доста по-добър контрол.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Съб Ное 09, 2013 11:31 am |
|
|