|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:00 am
Аналогов електромер, който се върти на обратно
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Аналогов електромер, който се върти на обратно
+1 Проверено  Върти само колелото наобратно, а цифрите си седят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 15, 2013 9:35 am |
|
 |
|
morpheous87
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Авг 07, 2010 8:47 pm Мнения: 239 Местоположение: София
|
Аз имам смътни спомени, че баща ми правеше някакви опити на един стенд. Не съм много запознат с аналоговите електромени, а и тогава бях първи втори клас, но си спомням, че имаше един предпазител пред електромера и един след него. С едно "устройство", което баща ми наричаше "мартеници" (два предпазителя свързани с проводник, но не помня точно как) ги слагаше вместо нормалните предпазители и почваше диска да върти назад, но и цифрите май се въртяха също...
|
| Вто Окт 15, 2013 9:49 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, тя защитата от обратно въртене на брояча е елементарна. може би само много старите свищовски електромери я нямат
|
| Вто Окт 15, 2013 10:59 am |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
^^^ Абсолютно! Само старите електромери можеха да се въртят наобратно- нямаха защита. Всички нови механични ( тези с които енергото подмени нашите уреди ) имат механична блокировка на диска и не завърта повече от оборот на зад. Същото е и за трифазните ( пак по-новите механични) Тях нама начин да ги накараш да завъртя обратно дори и да размениш фазовия ред. Най-многото което става е да се получи лек самоход на диска при липса на товар.
|
| Сря Окт 16, 2013 8:29 pm |
|
 |
|
zaphod
|
митовете за икономисващите енергия джаджи забождащи се в контакта най-точно се описват с вица за противозачатъчните ябълки. купила си начи зарадваната студентка такива, и питала продавача - а кога се ядат, преди или след секс? - вместо моето момиче, вместо секс 
|
| Нед Ное 03, 2013 8:21 am |
|
|