Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Такт бутон и фаза 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Такт бутон и фаза
bongo_x2 написа:
Може, може! Лайната им са силнопроводими независимо от типа на бутоните.

Незнам дали от лайна на хлебарки разбирате, ама от капацитивни бутони нещо малко ме съмнява :)
За проба - пусни си хлебарка п осензорния екран на телефона или таблета и виж дали ще отчетеш някаква реакция :!:

Пон Окт 14, 2013 1:05 pm
Профил
Аватар

Че той да не е на 220в, бре! Те да осерат хубаво навсякъде пък после върви разправяй, че бутоните нямали сестра :)

Пон Окт 14, 2013 1:36 pm
Профил
Ранг: Почетен член

CarBeta написа:

От комет, най-обикновени тактови бутони 6х6.
Панела, за много бройки - фирма. За единични бройки тип "направи си сам" ги принтирам на самозалепващ А4, контраст и цветове на макс.

Как ламинираш едностранно? С някакъв самозалепващ ламинат или топлинно?Може да пробвам да ламинирам двустранно топлинно преди да съм махнал долиня слой. Не знам топлината как ще се отрази на самозалепващата повърхност.
Аз имам ламиниращо фолио 80 микрона. От двете страни става доста твърдо - не знам ако натиснеш един бутон дали само той ще се натисне.

И ако имаш опит с фирми кажи си впечатленията - с кои се работи добре.

.......

За капацитивните бутони - не знам защо хората толкова са луднали по тях. Невъзможни са за ползване, мудни са, няма feedback. Имам монитор с такива бутони. На GSM-a също имам. постоянно ги натискам без да искам, а като искам мозъкът ми казва "не си го натиснал, натисни пак" -> двоно натискане. Не е ли си да чуеш и усетиш "цък" .... Е, досадно е като някой бутон откаже, но всеки лукс си има цена.

Пон Окт 14, 2013 3:32 pm
Профил WWW
Аватар

Топло ламиниране, слагаш фолио само на лицевата страна. Нищо и няма на залепващата повърхност след ламинатора. Като направиш издутина за бутоните всеки се натиска сам за себе си.

Пон Окт 14, 2013 5:38 pm
Профил
Аватар

Само дето като ламинираш едностранно и ламината става на фльонга после. Трябва лепилото да е мноо яко че да държи право нещото после. Аз ползвам самозалепващо ПВЦ за целта - има прозрачно матово - придава много добър финиш, няма и загряване. Не съм пробвал да го избомбвам само.

Пон Окт 14, 2013 10:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Само дето като ламинираш едностранно и ламината става на фльонга после. Трябва лепилото да е мноо яко че да държи право нещото после. Аз ползвам самозалепващо ПВЦ за целта - има прозрачно матово - придава много добър финиш, няма и загряване. Не съм пробвал да го избомбвам само.

Явно за пореден път съм голям късметлия, до сега не съм виждал нещо да става на фльонга.

Вто Окт 15, 2013 10:04 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Може, може! Лайната им са силнопроводими независимо от типа на бутоните.

Започваме отначало. Ключовата дума е "капацитивен" бутон. Когато хлебарката стъпи върху бутона, се променя капацитетът между...?
Ще те оставя да довършиш последното изречение.

Вто Окт 15, 2013 11:35 am
Профил
Аватар

"... бутона и крака на хлебарката." :)
За сметка на това от окъсявашите и лайна по устройството се появяват странни сигнали, някъде между фаза и реотани нещо почва да жужи, платката се овъглява на все по-голяма площ а реотаните си греят ли, греят пък хлебарките се събират на барбекю...

Вто Окт 15, 2013 11:50 am
Профил
Аватар

Хлабарките обитаващи нашите географски ширини нямат 30см. крачка. К'ви монстъри виреят при вас?
Ако са като нашите, тезата ти е в стил барон Мюнхаузен - хванал се за косата и се изтеглил от блатото... :D

Вто Окт 15, 2013 11:54 am
Профил
Аватар

Все пак прочети какво съм написал, де!

Вто Окт 15, 2013 11:57 am
Профил
Аватар

Както и да е.
Глупостакис на големакис търкалякис примесен с народен фолклор и ЕЖК...

Вто Окт 15, 2013 12:40 pm
Профил
Аватар

К'во толкова не разбра?! Казах, че хлебарките повреждат машините независимо от вида на бутоните щото не ги натискат а просто осират навсякъде и особено ако малко се вдигне влажността става като полято с киселина.
Електрониката се сбръчква но по-опасното е като вземе във високото да пробива тунелче: овъглява се, започва да пропуска повече ток и все повече да се овъглява... Аз овъглени контактори съм виждал поради тази причина, за платки с милиметър-два разстояние да не говорим. Ако просто гърми бушона - добре, но ако се окъси някое реле и се задейства мощен товар...

Вто Окт 15, 2013 2:33 pm
Профил

Цитат:
Като направиш издутина за бутоните всеки се натиска сам за себе си.

@CarBeta Как правиш издатина? Това което ми идва на ум е нагрявам леко с топълвъздух и удрям с нещо обло с подложка дърво.

Цитат:
Аз ползвам самозалепващо ПВЦ за целта - има прозрачно матово - придава много добър финиш, няма и загряване.

Откъде го взимаш?

Сря Окт 16, 2013 5:54 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

itso.t, Прав е bongo_x2 за хлебарките. Ако не вярваш обади се да ти покажа малко платки, поразени от хлебарки. А и за включването на уредите е вярно. Имал съм няколко клиента със "самовключили" се уреди. Последният беше керамичен кухненски плот за готвене. Добре, че клиента не си е бил легнал и е видял че му гори кухненската кърпа, поставена случайно върху плота. Днес също отварях уред (пак плот), който си издаваше самосиндикално звуци и премигвания. Оказа се, че има хлебарки. Тялото им е проводимо, изпражненията им има някаква киселина, която разяжда пистите. Виждал съм платка, на която стои зеленият лак, а отдолу няма медни писти.
Иначе по темата, има такт-бутони, които са с 11 мм стебло.

Сря Окт 16, 2013 8:08 pm
Профил
Аватар

Така е де, никой не спори. Същото ще се случи и ако хлебарките лиснат по една кофа вода на платката или се разхождат по нея с обувки високи токчета с метални капачки. :D

По-горе твърдях, че хлебарка не може да задейства капацитивния бутон минавайки през плота.

Чет Окт 17, 2013 1:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща