|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 9:19 pm
Що TI не могат да сортират по цена?
| Автор |
Съобщение |
|
741
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Що TI не могат да сортират по цена?
Пак я пуснаха колоната с цената, обаче е скрита. Цъкваш на бутона Add/Hide Parameters и я добавяш.
|
| Вто Окт 08, 2013 8:21 pm |
|
 |
|
michev
|
Почти обаче  Има цена само ако си в основна категория - например операционни у-ли. Ако влезеш например в "бързи" - цената отново изчезва.
|
| Вто Окт 08, 2013 8:30 pm |
|
 |
|
741
|
Сутринта съм сигурен, че за high output current нямаше цена, сега са я сложили скрита. Изглежда в момента ръчкат по сайта, предполагам скоро ще пуснат и за останалите.
|
| Вто Окт 08, 2013 8:38 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Подминаваш, ако си на китайския битак (където нормално Бонго пазарува, другото му място за "пазаруване" са боклукчийските кофи). С TI тоя номер малко трудно минава, щото имат неща които не можеш да ги вземеш от другаде. Иначе най-вероятно цената е скрита и Add/Hide се появява. Да не говорим пък, че те цената не я крият, защото на всеки техен продукт на страницата му я има. Ама нали е по-важно наш Бонго просто да се "изцвъка" в поредната тема, та и той да е казал нещо по въпроса  .
|
| Сря Окт 09, 2013 2:54 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не бе, те цените си ги има. Логично няма как да ги скрият тотално, това не е капалъчарши. Но не можеш да сортираш по цена, което си е адски удобно, човек като прави БОМ за нов проект. По едно време изчезваше колонката в определени подкатегории, както казаха колегите по-горе, можеше да се адне с малко зор. Вчера обаче никъде я нямаше.
Аз лично така работя - задавам горе долу какво ми трябва като параметри и ги сортирам накрая по цена. И почвам от най-евтиния към най-скъпия докато попадна на нещо което ми върши работа. TI, Analog, Microchip, Маxim си имат (имаха) такива възможности. Други фирми като Linear никога не са го имали това и затова ги отбягвам ако мога.
Например трябва ми ОУ с определени параметри - и Аналог и ТИ имат барем 1000 позиции ОУ, като си зададе човек що годе критериите слизаш до около 20-30. Пускаш ги по цена и почваш да проверяваш кое ти върши работа. Иначе е страшна загуба на време.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 09, 2013 9:40 am |
|
 |
|
stefan63
|
От едни китайци поръчвам МСП430, искам цена за вариант без АЦП ,щото не ми трябва и си мисля ,че е по-евтин. Да , обаче китаецът ми дава цена с 20-30% по-висока , отколкото на варианта с АЦП - много повече продават от този вариант, съответно и цените са съвсем други. И двете общо взето нямат много общо със сайта на ТИ. Съответно българският дистрибутор се усеща по някое време и пита -що не купуваме от този продукт. Следва регистриране на проект, някакви планирани доставки и цената пада под китайската. Китаецът обаче винаги е на линия.
|
| Сря Окт 09, 2013 9:17 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Горе вдясно имат Add/Remove columns, от там избираш да ти се показва ли цената или не. До преди 4-5г. в Digikey не можеше да се сортира по цена, а в Mouser можеше, оттогава съм фен на Mouser и само ако нещо липсва там тогава пазаря от другите тАрговци.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Окт 10, 2013 10:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Мерси!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 11, 2013 9:30 am |
|
|